Tweety na temat @pzworgpl

Logowanie

Zarejestruj się

Klasyfikacje

Klasyfikacja generalna zawodów połlodowych 2019

ZAWODY KOŁOWE W DYSCYPLINIE PODLODOWEJ 2019 r. 
KLASYFIKACJA GENERALNA
                             
LP. NAZWISKO I IMIĘ TERMINY ZAWODÓW OGÓŁEM  MIEJSCE
02.02. 02.02. 03.02. 09.02. 10.02.
pkt. waga pkt. waga pkt. waga pkt. waga pkt. waga pkt. waga
1.  CEGIELSKI Jerzy 5,5 0 1,0 1 205 1,0 3 530 2,0 5 490 1,0 825 4,0 9 845 I
2.  NOWAK Józef 3,0 80 4,0 285 2,0 2 805 3,0 3 780 6,0 335 11,0 6 920 II
3.  BIAŁKA Janusz 2,0 125 2,0 520 6,0 1 350 5,0 1 800 2,0 590 13,0 3 740 III
4.  GÓRKA Andrzej         9,0   1,0 5 500 4,0 535 14,0 6 035 IV
5.  KLIMAS Andrzej 1,0 170 3,0 455 5,0 1 610 4,0 2 830 5,0 445 14,0 4 885 V
6.  KRZYŚKÓW Zdzisław 8,0   8,0   3,0 1 820 8,0   3,0 560 14,0 2 380 VI
7.  PALIAN Jerzy 8,0   8,0   4,0 1 760 8,0   8,5 0 20,5 1 760 VII
8.  WIECZOREK Ryszard 5,5 0 6,0 30 8,0 625 6,0 1 410 7,0 195 21,0 2 230 VIII
9.  WÓJCIAK Zbigniew 5,5 0 7,0 0 9,0   7,0 0 8,5 0 24,5 0 IX
10.  MAINKA Henryk 5,5 0 5,0 225 7,0 1 265 8,0   10,0   25,0 1 265 NK
11.                            

Poleć znajomemu

Dodaj komentarz

Informacja
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.

Komentarze

Komentarze (21)

  • kaczorek21 Data dodania: 1 miesiąc temu Oceń: 1 + / -

    Mały wszystko trzymie i bez to nie ma zdjęć i wyników. Jak w tamtym roku zrobił mistrza to jeszcze w tym samym dniu było napisane 1. Mistrz Koła nr 1 - Andrzej Górka 2. I-wc Mistrz Koła nr 1 - Krzyśków Zdzisław 3. II-wc Mistrz Koła nr 1 - Klimas Andrzej. Jest to jego prywatne Koło i Zawody Kwalifikowane też.

  • piotrek60 Data dodania: 1 miesiąc temu Oceń: 0 + / -

    A gdzie wyniki zawodów spinningowych z Turawy i parku w Opolu.

  • wydra.pl Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: -3 + / -

    Rozwiń
  • wydra.pl Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: 1 + / -

    sardynka

    OOO!!!...słynny "J23" nadaje, dziękuję za wsparcie, bo ja tu sam odpędzam "złe moce", a nasze orły z kierownictwa kołowego ani me, ani be.
    Chciałem już napisać ze złości że można im na czapkę "nas..ć" - znaczy się narobić - ale to jest bardzo brzydko więc nie napiszę :)
    Pozdrawiam wszystkich Duńczyków i Ciebie przy okazji.
    Dzisiaj był spinning w Twoim rewirze bez Ciebie, może dlatego ryba słabo brała - myślę, że ukaże się jakowaś tabela z wynikami to sobie pooglądasz...do zobaczenia...Hej!!!...jak hejnał :)

  • j234 Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: 1 + / -

    Co ty wiesz o lodzie andrzeju997 ? No chyba , że z lodziarni , albo jak ci panienka zrobi .

  • wydra.pl Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: -3 + / -

    Rozwiń
  • andrzej997 Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: 2 + / -

    Piszesz poematy o sprawach mało ważnych kol Tadeuszu chyba celowo aby zatuszować przekręty bo kto to widział aby robić zawody pod lodowe na lodzie o grubości 8 centymetrów. Takie zawody można robić prywatnie bez wydawania pieniędzy społecznych na własne prywatne ryzyko za własną kasę i na prywatną odpowiedzialność. Jeszcze w dodatku typujesz kolego z tabeli mistrzów i wicemistrzów na 2019 rok. Czy w tym kole są jakieś władze i komisja rewizyjna bo chyba nie. Ktoś tu ma z głową coś nie tak a organizator powinien zwrócić do kasy wydane pieniądze w całości na nagrody i puchary na te zawody.

  • wydra.pl Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Takie błędy to po prostu byki to ośmieszanie Koła takie pisanie.

  • wydra.pl Data dodania: 2 miesiące temu Oceń: 1 + / -

    sardynka

    Andrzeju!!!
    Jeśli coś robisz, to rób porządnie.
    Napisałeś - "zawodów połllodowych" - i teraz nie wiadomo, czy chodzi o pół gałki lodów waniliowych, a może o lody truskawkowe albo może słynną ongiś Melbę w pobliżu opolskiego ratusza :)

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 1 + / -

    sardynka

    Zamiast koleś iść na ryby to pytasz - "dlaczego tak się dzieje?"
    Potem sam sobie odpowiadasz - "Gdyby wygrał ten co robi tabele to od razu by napisał i była by sprawa jasna."
    Można się z tym zgodzić lub nie - lecz chyba coś w tym jest :)

    Z tabeli wynika, że Białka i Klimas mają po 4 punkty w dwóch turach, jednak Białka ma lepsze punkty wagowe.
    Tak więc...
    Białka jest Mistrzem Koła w podlodowych na 2019 rok.
    Klimas Wicemistrzem Nr 1.
    Cegielski Wicemistrzem Nr 2.

    Zastanawiam się po jaką cholerę zostały MK włożone do wspólnej tabeli - chyba dla kamuflażu, aby nie było widać kto jakie miejsce zajął.

    Gdy prowadziłem naszą kołową stronę, załatwiałem sprawę jak poniżej - otwórz w ten link.

    http://www.pzw.org.pl/1430/wiadomosci/57430/60/zawody_o_puchar_zarzadu_kola_nr_1_pzw_opolewyniki

    Nawet zwykłe zawody były każdorazowo dokładnie opisane, otwórz link poniżej.

    http://www.pzw.org.pl/1430/wiadomosci/57804/60/iv_tura_zawodow_podlodowych_2012wyniki

    Można bez tabeli pokazać o wiele więcej...Pozdrawiam

  • piotrek60 Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    Nie znam się na prowadzeniu kolego ale mi się to nie podoba bo przecież powinno być napisane kto zdobył mistrza koła dlaczego sie tak dzieje? Gdyby wygrał ten co robi tabele to od razu by napisał i była by sprawa jasna.

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Szanowny kolego.
    Każde zdanie należy czytać dokładnie i do końca.
    "Ja tabele czytam dobrze i nie mam specjalnych zastrzeżeń - fakt - mogło być lepiej. "
    Powtórzę więc - mogło być lepiej.
    Dodam jeszcze - pracowałem dość długo na tym rozklekotanym portalu - powiem więc, że nie jest łatwo na nim pisać - co innego piszesz a co innego wychodzi - niejednokrotnie trzeba się nagimnastykować aby coś dobrze wyszło.
    Powtarzam - mogę pomóc.

  • piotrek60 Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    Kolego Tadeuszu proszę nie wypisywać głupot ze do tabeli nie ma zastrzeżeń bo jakby pies zjadł tako tabele to by biegunki dostał. Z prawej strony nie widać wyników wszystko wymieszane i nieczytelne. Szef sportu do dymisji.

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Jeszcze jedno na koniec.
    Uważam, że w końcowej tabeli kwalifikacyjnej, w rubryce "waga" - powinna być litera "N" oraz obok punkty za nieobecność.
    Tak na prawdę trudno wyczuć, czy zawodnik "wyzerował" - czy był nieobecny

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Lub inaczej.
    Gdyby była tylko i wyłącznie tabela końcowa MK, wówczas było by OK.
    Zawodnika nie było, to się go ani nie wpisuje, ani nie zalicza punktów.
    Natomiast;
    Gdy się komasuje wszystkie zawody w jedną tabelą, wówczas należy wpisywać punkty zgodnie z zasadami obowiązującymi - tak jak we wszystkich dyscyplinach - porównaj spławik i spinning z tą tabelą i się przekonasz.

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Ja tabele czytam dobrze i nie mam specjalnych zastrzeżeń - fakt - mogło być lepiej.
    Andrzej ma zapisane punkty za zawody 3, 9, 10 lutego - to widać.
    Nie startował w dwóch zawodach 02. 02 - ale powinien mieć wpisane punkty za te zawody do końcowej tabeli kwalifikacyjnej 2 x 9...lub inaczej - w zależności od ilości zawodników.

  • j234 Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    Tadziu , 02.02 były dwie tury MK traktowane jako odrębne zawody . Andrzej nie startował . 03.02 startowało 8 zawodników więc /startujący inaczej/dostali 8+1 tj. zawodnik poz 4 i zawodnik poz 9 . Fakt ,że tabela dla nie startujących trudna do rozszyfrowania .

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    To nie ma znaczenia, Jureczku, ilu startowało.
    Mnie chodzi o to że zawodnikowi na poz 4 nie zapisano punktów w dniu 02. 02. oraz 02. 02 - w tym dniu były dwie tury, tak widzę. Przecież, gdy się sporządza tabelę końcowej kwalifikacji, to powinien otrzymać po 8 +1 punktów za każdą turę.
    Wyobraź sobie sytuację - zajmujesz we wszystkich 4 zawodach pierwsze miejsca i suma Twoich punktów wynosi 4.
    Ja przychodzę na jedne, ostatnie zawody i zajmuję 2 miejsce i mam punktów 2 za całość rozgrywek
    Wobec tego, w końcowej kwalifikacji stoję wyżej od Ciebie bo ty masz punktów 4, a ja mam punktów 2.
    Ja tak rozumuję...i uważam, że w pozycji 4 powinno być punktów 2 X 9 skoro były dwie tury...Pozdrawiam.

  • j234 Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    Drogi Tadeuszu , startowało 8 i dlatego /startujący inaczej/ dostali 8+1. Pozdrawiam

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Nieco inaczej spojrzałem dzisiaj na tabelę, pod innym kątem.
    Chodzi o przydzielenia punktów zawodnikowi który zajął 4 miejsce.
    Może się mylę, może regulamin się zmienił, może się ktoś pomylił???!!!
    Na wszelki wypadek wstawię to, co znalazłem w sieci, i co mam nadzieję – obowiązuje.

    „WYCIĄG Z REGULAMINU ZAWODÓW (tekst jednolity)
    Zawodach Wędkarskich z cyklu Grand Prix Koła.
    Za 1 miejsce zawodnik otrzymuje 1 punkt, za drugie miejsce 2 punkty itd.
    Za ostatnie miejsce uczestnik zawodów wędkarskich, który złowił ryby, dostaje ilość punktów, odpowiadającą ilości osób startujących w zawodach.
    Zawodnik, który nie złapał ryby w trakcie trwania zawodów, otrzymuje maksymalną ilość punktów (zależną od ilości osób startujących) + 1 punkt dodatkowy za brak ryby.

    Nieobecność w zawodach będzie punktowana maksymalną ilością punktów (zależną od ilości osób startujących) +1 punkt dodatkowy.”

  • wydra.pl Data dodania: 4 miesiące temu Oceń: 0 + / -

    sardynka

    Widzę, że Jureczek idzie na całego!!!
    W Danii wszystkie ryby "wyłapał" i jeszcze mu mało :)
    GRATULACJE Wielgachne!!!...Tadeusz.