Tweety na temat @pzworgpl

Logowanie

Zarejestruj się

Aktualności

Informacja Okręgowego Kolegium Sędziowskiego

INFORMACJA

   W związku z wątpliwościami co do interpretacji wyników spinningowego Grand Prix Okręgu informuję:

-  obliczanie wyników i wyniki są zgodne z Regulaminem Zawodów Spinningowych naszego Okręgu,

-        podstawą obliczania końcowego wyniku jest punkt 10a.

„Wyniki klasyfikacji indywidualnej w zawodach ustala się dodając numery miejsc zajętych przez zawodnika w każdej turze".

-        rozliczanie punktów „c" nie ma przy tym zapisie wpływu na klasyfikacje,

-        według tych zasad będzie prowadzona punktacja „Grand Prix 2011".

Spostrzeżenia i uwagi po dwóch turach do przedyskutowania na spotkaniu OKS-u z Klubami celem dopracowania regulaminu na rok 2012.

1.    Przywrócić punktację z lat ubiegłych (I miejsce - 20 punktów, 20 miejsce - 1 punkt).

2.    Czas trwania 5 godzin.

3.    Maksymalnie uprościć sposób liczenia wyników.

4.    Przedyskutować punkt 10b,

       problem: suma punktacji końcowej to: tylko waga ryb, waga ryb z premią.

 5.    Prosimy o przygotowanie swoich wniosków, uwag i możliwe wcześniejsze  przesłanie ich do OKS-u.  

 

                                                           Za Okręgowy Kolegium Sędziowskie

                                                                               Sekretarz

                                                                          Krzysztof Mocek.

Poleć znajomemu

Dodaj komentarz

Informacja
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.

Komentarze

Komentarze (2)

  • msmardz Data dodania: 8 lat temu Oceń: 7 + / -

    msmardz

    Wielokrotnie przytaczany w poprzedniej dyskusji punkt 9 d) regulaminu, wydawałoby się, jasno reguluje zasady wg. których należy zliczać punkty zawodnikom którzy nie złowili ryby w turze. Niestety z niewiadomych powodów nie został on uwzględniony w sporządzeniu punktacji. Nikt nie chciał poprawić ewidentnego błędu, nie wierzę też w to że nikt nie zrozumiał o czym mówi pominięty (pkt.9 d) zapis w regulaminie...
    Na szczęście w niedzielę będę miał okazję osobiście przedstawić sprawę, oraz zapytać o opinię kogoś z GKS.

  • Drab Dariusz Data dodania: 8 lat temu Oceń: 7 + / -

    wieruszow

    Z tym, że dodajemy numery zajętych miejsc jest wszystko jasne. Natomiast co z zawodnikiem, który nie złowił ryby w danej turze? Nie ma zapisu w Regulaminie, że zawodnik który nie złowił ryby w danej turze otrzymuje kolejne miejsce po ostatnim z klasyfikowanym wędkarzu. Zawodnik taki nie może mieć przyznanego takiego miejsca, bo w ostatecznej klasyfikacji wyniki były by bardzo niesprawiedliwe.