Sprawozdanie z Mistrzostw Koła Koła. Odra, Oława 4.05.2019 r.

W dniu 04.05.2019 na rzece Odrze w Oławie odbyły się spinningowe Mistrzostwa Koła zaliczane do Grand Prix Koła. Na zbiórce zgłosiło się 20 zawodników w tym pięciu juniorów. Prezes Koła kol. Andrzej Król przywitał zgromadzonych zawodników i poinformował o zasadach liczenia punktów w zawodach oraz przypomniał o wymiarach, jakie obowiązują podczas zawodów. Ryby brały bardzo chimerycznie, ale kilku zawodnikom udało się je złowić. Po siedmiogodzinnej rywalizacji najlepszy wynik osiągnął Robert Czyrski łowiąc szczupaka, bolenia i okonia co dało mu pierwszą lokatę, drugi był Andrzej Król z boleniem i szczupakiem, a na trzecim miejscu uplasował się Marcin ziarnik z dwoma boleniami. Tym razem juniorom szczęście nie dopisało i nic nie złowili, ale nabrali kolejnego doświadczenia i mamy nadzieję, że następnym razem coś połowią.

Po wręczeniu pucharów i rozlosowaniu nagród Prezes poczęstował wszystkich kiełbaską z grilla i zaprosił wszystkich chętnych wędkarzy na kolejne zawody wędkarskie, które odbędą się na górnym stawie w Białym Kościele w dniu 18.05.2019, a niedługo po nich, czyli w dniu 01.06.2019 zapraszamy wszystkie chętne dzieci na spławikowe zawody z okazji Dnia Dziecka. Zgłoszenia w sklepie wędkarskim Bass na ul. Pocztowej 1 lub pod numerami tel. 509-874-867, 881-019-443.