- rzecznik prasowy ZG PZW Antoni Kustusz Wiadomośc dla kol. piotra okrasy: po sprawdzeniu okazało się, że jedynie okręg w Lesznie nie prowadzi rejestru polowów wędkarskich w żadnej formie, w pozostałych okręgach taka rejestracja, choć w róznych formach, ale obowiązuje. Proponuje to uwzglednić przy następnych ocenach funkcjonowania PZW oraz systemu rejestracji połowow. Czytając słowa Rzecznika doszedłem do wniosku, że ZG nic nie wie co się dzieje w podporządkowanych mu jednostkach terenowych jakimi są Okręgi ( lub nie chce wiedzieć i udaje, że nie wie - bo mu jest tak wygodnie ).
Ja w ciągu kilkunastu minut znalazłem informację dot Okręgów, w których nie obowiązują rejestry ( lub nie obowiązują dla wędkarzy z porozumień ).
To : Szczecin, Słupsk , Piła, Kielce, Bydgoszcz, Kalisz, Skierniewice, Leszno, Zielona Góra, Sieradz, Łódź, Konin.
Ps - Jeśli co do któregoś Okręgu zostałem źle poinformowany, to proszę moją wiadomość poprawić , oraz ewentualnie dopisać Okręgi gdzie nie prowadzi się rejestrów, a których ja się nie doszukałem.
Pozdrawiam.