Panie robocek bo skoro życzy Pan sobie by nie pisać do Pana osobowo to odpowiem Panu iż art. 226 kk znam doskonale. Za przekazanie takiej informacji (jak to Pan nazwał jawne namawianie do przestępstwa) nic by przekazującemu nie zrobili a mnie jak miałby ktoś taki ochotę szukać, niech szuka bo by złożyć zawiadomienie i wszcząć postępowanie trzeba wiedzieć przeciwko komu je ma prokurator wszcząć. Znalezienie kogoś w sieci kto ma zmienne ip nie jest łatwe a wręcz niemożliwe - to mogę Pana zapewnić.
Jeżeli będzie potrzeba "namierzenia"Pana i ustalenia Pańskich danych osobowych to mam dla Ciebie złą wiadomość.Twój dostawca internetu ma obowiązek przechowywania pewnych danych/logów na temat tego kto jakie IP o której godzinie posiadał.Miło,prawda?
Korzystasz z hotspota?Nie ma żadnej przeszkody przed udowodnieniem że konkretne dane zostały wysłane z konkretnego komputera.Zmienne IP służyć może co najwyżej do omijania banów,żadnej anonimowości nie zapewnia.
Reasumując,twierdziłem,teraz jestem pewien.Cieniutki jesteś Pan,potrafisz "podciągać" i straszyć oraz grozić w sieci swoją wyimaginowaną pracą"w innych służbach mundurowych"Chociaż,nie obrażając pracowników służb oczyszczania miasta śmieciarze również noszą służbowe uniformy,pracują także "po cywilu"