| Karta tymczasowa | ||||
pinio1945
Od: 2011-07-15 Posty: 2 |
15 lipca 2011 16:12 | |||
| Witam wszystkich serdecznie. Mam taką pewną sprawę, bowiem wybieram się nad jezioro żywieckie. Wędkuję już kilka lat, nie jakoś zawodowo, czasami tylko dla przyjemności i nie mam karty wędkarskiej/rybackiej, nic z tych rzeczy.
Na pewnej stronie wyczytałem, że bodajże w jakiejś siedzibie PZW w Żywcu można kupić "różne typy kart wędkarskich, nawet 1 dniową (to dla tych, którzy kart nie mają)". Próbowałem znaleźć jakąś odpowiednią stronę, jakieś koło wędkarskie w Żywcu, jednak mi się nie udało, może źle szukałem. Chciałbym się was spytać jak to wygląda, czy istnieje faktycznie coś takiego jak karta tymczasowa, ile takowa kosztuje i czy są wobec niej jakieś wymagania? |
||||
|
ToBoki Od: 2008-12-13 Posty: 36 |
16 lipca 2011 11:23 | |||
| Wszyscy Obywatele RP uprawiający wędkarstwo muszą posiadać kartę wędkarską.
Nie istnieje nic takiego jak karta tymczasowa. |
||||
pinio1945
Od: 2011-07-15 Posty: 2 |
16 lipca 2011 14:30 | |||
| Przez ten czas nigdy karta mi nie była potrzebna, bo zawsze łowiłem na swoim prywatnym stawiku i się nigdy nad kartą nie zastanawiałem. Przypuszczam, że już są takie tematy, ale skoro już piszę, to zapytam jeszcze o 2 rzeczy.
1. Ile trwa wyrobienie karty wędkarskiej i jak to wygląda, czy można to zrobić w określonych terminach w roku, czy kiedy się chce? 2. Jakie są konsekwencje, gdy łowi się bez karty, a zostanie się na tym "przyłapanym"? |
||||
|
ToBoki Od: 2008-12-13 Posty: 36 |
16 lipca 2011 23:23 | |||
| 1. Ile trwa wyrobienie karty wędkarskiej i jak to wygląda, czy można to zrobić w określonych terminach w roku, czy kiedy się chce?
Trzeba zdać egzamin w kole PZW, z drukiem udać się do Starostwa Powiatowego a tam wydadzą kartę wędkarską. 2. Jakie są konsekwencje, gdy łowi się bez karty, a zostanie się na tym "przyłapanym"? Przekonasz się jak Cię złapią. W każdym razie drogo. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum