Logowanie

Zarejestruj się

Rejestr połowu ryb

Dodaj odpowiedź

Rejestr połowu ryb  
  Maciek

Od: 2010-08-25

16 sierpnia 2011 16:40  
Witam!! 
Mam pytanie wybieram się na ryby w opolskie mam opłacona legitymację wędkarską w innym okręgu. W kole powiedzieli mi że mogę łowić na terenie całej polski bez dodatkowych opłat, bo mam 13 lat(czy to prawda???).To czy muszę odebrać rejestr połowu ryb i gdzie(w swoim kole czy tam)??? 

arnie

Od: 2008-09-24

16 sierpnia 2011 22:06  
to prawda, członek uczestnik opłaca składki w jednym okregu i nabywa prawa do wedkowania w całej polsce na wodach PZW.

Z zastrzeżeniem, że musi odebraćzezwolenia na wędkowanie.

Tak więc, rejestr połowu i stosowne zezwolenie na pewno otrzymasz w Okregu w Opolu lub być może również w swoim okręgu w Wałbrzychu. Nie jestem z tamtąd ale tak to powinno wygladać. Najprostsze - tek do biura okręgu :) Po to mają te biura by informować Nas wędkarzy :)

Maciek

Od: 2010-08-25

17 sierpnia 2011 11:52  
Dzięki już wszystko wiem  

jackdaniels

Od: 2011-08-09

18 sierpnia 2011 12:12  
arnieto prawda, członek uczestnik opłaca składki w jednym okregu i nabywa prawa do wedkowania w całej polsce na wodach PZW.
Tak więc, rejestr połowu i stosowne zezwolenie na pewno otrzymasz w Okregu w Opolu lub być może również w swoim okręgu w Wałbrzychu. Nie jestem z tamtąd ale tak to powinno wygladać. Najprostsze - tek do biura okręgu :) Po to mają te biura by informować Nas wędkarzy :)

to bardzo ciekawe co piszesz, mając na uwadze mały szczegół:
http://www.pzw.org.pl/home/forum/4/1773/oplata_ogolnopolska

Aleksander Domański

Od: 2011-11-08

16 listopada 2011 17:53  
jackdaniels
arnieto prawda, członek uczestnik opłaca składki w jednym okregu i nabywa prawa do wedkowania w całej polsce na wodach PZW.

to bardzo ciekawe co piszesz, mając na uwadze mały szczegół:
http://www.pzw.org.pl/home/forum/4/1773/oplata_ogolnopolska

www.pzw.org.pl/home/forum/4/1773/oplata_ogolnopolsk w tym wątku rzecznik wypowiada się o członkach dorosłych .
 Pad tym adresem od marca zamieszczone jest poniższe oświadczenie.
http://ompzw.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=45&sid=16cf33aea54d8588cfea288e08800c26
Oświadczam, że członkowie uczestnicy na podstawie wykupionej składki
okręgowej macierzystego okręgu uzyskuja prawo do wędkowania na wszystkich
wodach PZW w kraju. Członkowie Honorowi uzyskuja prawo do wędkowania na
wszystkich wodach PZW bez konieczności opłacania składek okręgowych, są
bowiem zwolnieni z takiego obowiązku na podstawie par. 15 pkt. 2 Statutu
PZW
Antoni Kustusz
rzecznik prasowy ZG PZW

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty