| jak wygląda egzamin na karte wedkarska? | ||||
Rafał xxx
Od: 2010-08-16 Posty: 3 |
20 sierpnia 2010 15:13 | |||
| Witam chcialbym zrobić kartę wędkarska ale nie wiem jak to wyglada moze mi ktos dokladnie powiedziec najlepiej zeby to bylo aktualne? :) i z Lublina
Nie wiem czy test sie pisze na komputerze czy to jest rozmowa czy odrazu sie wykupuje karte wedkarska czy wystarczy zdac test ze strony internetowej kartawedkrska.pl aby otrzymac karte? Prosze o dokladny opis najleiej wszytko co sie dzieje po tym jak wejdziemy do budynku :) Jezeli sie pisze to skad wziasc materialy do nauki |
||||
Marcin
Od: 2010-06-28 Posty: 14 |
20 sierpnia 2010 18:29 | |||
| zrób tak jak ja kiedyś .idż po prostu do najbliższego sklepu wędkarskiego i tam Ci wszysto wytłumaczy sprzedawca .egzamin to czysta formalnoś po opłaceniu karty i skladek.egzamin jest ustny i dotyczy wymiarów i okresów ochronnych ryb które występuja na naszych łowiskach | ||||
Marcin
Od: 2010-06-28 Posty: 14 |
20 sierpnia 2010 18:31 | |||
| i pamietaj...najpierw Motor potem ryby, :-) | ||||
Rafał xxx
20 sierpnia 2010 23:35 | |||
| ok fajnie czyli kilka pytan z wymiarow ryb i tyle :p? zadnego pisania ? i gdzie moge znalesc te wymiary ryb i okresy polowu :) jestem świerzy kompletnie i nie wiem | ||||
artur2951
Od: 2010-08-22 Posty: 3 |
22 sierpnia 2010 07:46 | |||
| tu jest cały regulamin
http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/regulamin/2004.03_regpzw.html |
||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
22 sierpnia 2010 11:11 | |||
| No i proszę bardzo , przykład typowego ignoranctwa . I to ze strony tego co chce zdawać i tego co radzi . | ||||
artur2951
Od: 2010-08-22 Posty: 3 |
22 sierpnia 2010 12:42 | |||
| nie rozumiem | ||||
Rafał xxx
22 sierpnia 2010 14:05 | |||
| dzieki bardzo za stronke z regulaminem tak malo tego ze az chce sie uczyc :) zabieram sie do roboty :) | ||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
22 sierpnia 2010 14:07 | |||
| Piszemy na tym forum , o tym co zrobić żeby było lepiej . - poczytajcie proszę - I tyczy sie to również przyszłości . Musimy też myśleć o zmianie mentalności szczególnie tych młodych i nowo przybywających członków . A tu proszę ( głównie to do Marcina ) , najlepiej wychować następnęgo badylarza , który o niczym nie będzie miał bladego pojęcia , a o etyce wędkarskiej wogóle nie będzie słyszał . Ten młody człowiek chce zdobyć kartę jak najłatwiejszym kosztem , a podejrzewam , że koło do którego pujdzie mu to umożliwi bo tylko kasa się liczy . I oto cała nasza edukacja młodzieży .
do artur2951 tyczyło się to tylko tych postów w których brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za przyszłe pokolenia . Powinno to wyglądać wszystko moim zdaniem tak. Ten młody człowiek powinien przejść przez kilka godzin szkoleń ( chociaż kilka ) I oczywiście ze wszystkich dziedzin wędkarstwa - przepisy , regulaminy , ochrona środowiska , etyka wędkarska , przywileje i obowiązki . A wygląda to tak , że młody człowiek idzie do koła i prosi o kartę wędkarską . Gość z koła - masz tu synku kartki z okresami i wymiarami ochronnymi ryb i się poucz. Młody człowiek przychodzi do koła i się zaczyna - powiedz synu wymiar ochronny świnki - eeeeeeeeeeeeeeeeee czego ? - no dobra okonia - 15cm? - a powiedz mi okres ochronny szczupaka- eeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyy no od 1 maja można już łowić . I na to chcę zwrócić uwagę . |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum