Logowanie

Zarejestruj się

Największy Okręg w Polsce

Dodaj odpowiedź

Największy Okręg w Polsce  
  piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

01 stycznia 2011 09:12  
Może ktoś wie gdzie są nieporozumienia potężnego Okręgo łódzkiego. Narazie powiadomili ile trzeba wpłacić kasy, aby ich utrzymać przy życiu. Potęzna dopłata w ramach porozumień niejednego wędkarza zrujnuje albo spieprzy do innego okręgu żeby nie karmić hien.  

proton

Od: 2009-02-07

01 stycznia 2011 11:09  
45 pln za jeden dzień dla niezrzeszonych ? - to opłata super zaporowa . (Na prywatnych rybnych wodach ok 10 pln). Chyba nikt tu tyle nie wpłaci. A gdyby ustalili np 5 pln , to by trochę kasy im wpadło. To jest promocja kłusownictwa !!. ( Np łowiący bez opłat w ciągu 5 dni - i kiedy zostanie przypadkiem przyłapany przez straż, to zapłaci 200 pln kary, - to i tak zyska 25 pln ).
Gdzie logika przy ustalaniu takich opłat ? .  :(((

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

01 stycznia 2011 11:47  
Piotrek,
Mazowsze miało chyba 8 czy 9 okręgów w porozumieniach w 2010 a na 2011 ma 4.
Lublin miał 16 ma 3. Inna rzecz że taki płocko-włocławski ma 3 porozumienia z Bydgoszczą,to jeszcze rozumiem ale po kiego czorta im porozumienie z Legnicą i Wałbrzychem?Już widzę te stada wędkarzy z Płocka czy Włocławka jak jeżdżą na weekendy gdzieś na granicę z Niemcami.To jest jakaś bzdura totalna.
Inna rzecz że wędkarze nie mogą mieć pretensji do swoich działaczy,porozumienia są?są a że na ryby 400 czy więcej km to jakiego działacza to ochodzi?A może w przyszłości robić działaczom egzamin z geografii Polski bo może tak było że działacze z Włocławka nie wiedzieli gdzie leży Legnica czy Wałbrzych.

piotr_okrasa

01 stycznia 2011 12:24  
W Okręgu Łódzkim który jest potentatem wód zgromadzonych wokół swojego grodziska , dojdą jeszcze dopłaty do okręgów z którymi warunkowo podpiszą porozumienia , bo wychodzi z założenia, kto ma wody czytaj sadzawki , ten dyktuje warunki. No cóż bogatemu wszystko wolno , tylko niech się modlą ,aby przyszły rok nie był zbyt upalny , bo im te oczka wodne wyparują i nie będa mieli gdzie wpóścić ryb w akcji zarybieniowej. Serdecznie pozdrawiam.  

Szczepan Wodniok

Od: 2008-12-17

01 stycznia 2011 12:53  
A podpiszmy porozumienia przez wszystkie okręgi i niech nasz związek będzie tak jak to ma w nazwie polski (PZW) a nie okręgowy tak jak jest teraz.  

proton

01 stycznia 2011 13:04  
Wszyscy członkowie PZW powinni mieć dostęp do wszystkich wód dzierżawionych przez Stowarzyszenie , ( ponieważ są dzierżawcami tych wód ) Wtedy by znikły idiotyczne porozumienia wyciągające kasę od wędkarzy. Zatrzymywanie wędkarzy w granicach Okręgu łamie Statut.  

roman1

Od: 2009-01-04

01 stycznia 2011 13:32  
Kolego Dariuszu,ZO Płocko-Włocławskiego powinien zostać jak najszybciej rozwiązany.Dawny Okręg Płocki przyłączyć do Okręgu Mazowieckiego ,a dawny Włocławski do ?.ZO Pło-Wło to najbardziej beznadziejny ze wszystkich Zarządow Okręgów PZW.Różnica opłat między Legnicą a Włocławkiem to 160zł, ale odległość tak duża ,że panowie z Włocławka liczą na to,iż wędkarze z ich okręgu nie przejdą do Okręgu Legnickiego.    W tamtym roku koło Mazowsze w Płocku stworzyło możliwość wniesienia opłat za wędkowanie w sklepach wędkarskich ,ale ZO natychmiast podjął stosowną dla nich, ale niezgodną z regulaminem kół uchwałę o zakazie sprzedazy zezwolen.W efekcie  nasze koło przez czas przepychanek związanych z wydaniem znaków skarbnikowi, stracilo około 400 członków.Postępownie ZO było niezgodne z przepisami z tego tytułu ,wysłaliśmy pismo do ZG,ale minęły chyba już trzy miesiące i zero odpowiedzi .Koledzy, to PZW to wielka lipa i mam nadzieje, że to bezprawie niedługo sie skończy .Życze wszystkim szczęśliwego nowego roku  

proton

01 stycznia 2011 14:02  
roman1.Postępownie ZO było niezgodne z przepisami z tego tytułu ,wysłaliśmy pismo do ZG,ale minęły chyba już trzy miesiące i zero odpowiedzi .Koledzy, to PZW to wielka lipa i mam nadzieje, że to bezprawie niedługo sie skończy .Życze wszystkim szczęśliwego nowego roku
 Kolego dziwisz się, że nie było odpowiedzi ?. Przecież " ręka rękę myje ".

piotr_okrasa

01 stycznia 2011 15:00  
Wszystkie okręgi wymieniają się zezwoleniami na połów wędką, a ta swołocz z okręgu płocko -włocławskiego karze sobie osobiście odebrać u siebie. To jest najwyższej klasy arogancja za przyzwoleniem ZG. Tą bandę darmozjadów powinni dawno rozwiązać aby nie panoszyło się w kręgu PZW. Robią utrudnienia nawet kołom swojego okręgu , nawet matka swojemu dziecku nie robi takiej krzywdy to pazury znad Wisły. Serdecznie pozdrawiam oprócz trutni płocko-włocławskich.  

dariuszkrystosiak

01 stycznia 2011 23:08  
piotr_okrasaWszystkie okręgi wymieniają się zezwoleniami na połów wędką, a ta swołocz z okręgu płocko -włocławskiego karze sobie osobiście odebrać u siebie. To jest najwyższej klasy arogancja za przyzwoleniem ZG. 
<fieldset>Piotrek </fieldset><fieldset>zajrzyj na temat "zezwolenia" na tym forum,nie tylko Wł-pł. okręg ma takie pomysły.Miałem jechać za tydzień na jez. z okregu toruńskiego.Nie ma opcji zapłacenia przelewem za dzień czy dwa,muszę jechać do zarządu problem w tym że zarząd w sobotę o 7 rano nie robi,później zresztą też nie.Łowię bez zezwolenia jestem kłusol-sq........yn ale nie mam możliwości zdobycia takiego zezwolenia. </fieldset>

dariuszkrystosiak

01 stycznia 2011 23:12  
proton
roman1.Postępownie ZO było niezgodne z przepisami z tego tytułu ,wysłaliśmy pismo do ZG,ale minęły chyba już trzy miesiące i zero odpowiedzi .Koledzy, to PZW to wielka lipa i mam nadzieje, że to bezprawie niedługo sie skończy .Życze wszystkim szczęśliwego nowego roku
  Kolego dziwisz się, że nie było odpowiedzi ?. Przecież " ręka rękę myje ".

Chłopaki!!!3 miesiące i niecierpliwość!!!Ja na odpowiedź na temat Gnojna czekam od połowy listopada 2009 i coraz bardziej jestem przekonany że ktoś (ZO?) mnie olewa.Się wygłupiłeś z tymi 3 miesiącami.

dariuszkrystosiak

01 stycznia 2011 23:22  
Wodniok SzczepanA podpiszmy porozumienia przez wszystkie okręgi i niech nasz związek będzie tak jak to ma w nazwie polski (PZW) a nie okręgowy tak jak jest teraz.
 Pamiętam że tak było w II połowie lat 80,mam przed sobą swoją legitymację i widzę że zapłaciłem w 1987 1200plz za rok.Fakt że było to w czasach tzw."komuny" ale opłata na cały kraj była-i komu to przeszkadzało?

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi