| Wędkarstwo w filatelistyce (na znaczkach). | ||||
|
Sławomir Ryś Od: 2008-12-14 Posty: 31 |
06 stycznia 2011 17:58 | |||
| Witam wszystkich. Mam prośbę. Na naszym <a>portalu</a> jest zapewne wielu kolegów i koleżanek, które interesują się bądź
interesowały filatelistyką. Może jesteście w posiadaniu znaczków pocztowych, kopert fdc, kart pocztowych bądź pocztówek (POLSKA) nawiązujących do naszego hobby jakim jest wędkarstwo. Może ktoś ma stemple okolicznościowe , datowniki nawiązujące do wędkarstwa i PZW. Wiem, że na wielu imprezach wędkarskich pojawiają się kartki pocztowe z okolicznościowym datownikami. Powiem, że nie łatwo jest zdobyć takie walory filatelistyczne ale wiem, że są osoby które może posiadają takie rzeczy a dla nich jest to rzecz zbędna. Chciałbym zrobić taką kolekcję filatelistyczną bo zbieram i kolekcjonuję pamiątki około wędkarskie. Jeśli ktoś ma o chciałby mnie wspomóc w tych staraniach będę naprawdę wdzięczny i proszę o odpowiedź. Tu zwracam się również do zarządów kół, okręgów, ZG. Wiem ze stron internetowych i forów filatelistycznych, że ZG wraz z Pocztą Polską dawno temu wydali datowniki okolicznościowe z okazji XV lecia PZW. Może gdzieś w archiwach są takie pamiątki. Mam nadzieję, że w takiej rzeszy wędkarzy jaka jest na naszym portalu znajdą się pasjonaci tacy jak ja. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum