| Jezioro Głęboczek | ||||
Łukasz Kruszakin
Od: 2011-01-16 Posty: 8 |
17 stycznia 2011 19:17 | |||
| Na wstępie witam wszystkich użytkowników ponieważ jestem tu nowy.Mam pytanko szukam rozporządzenia na temat zakazu używania środków pływających na tym jeziorku i nie mogę znalezc,a może zostało zniesione?Pozdrawiam | ||||
|
Dyrekto Od: 2008-12-31 Posty: 136 |
17 stycznia 2011 19:41 | |||
| chętnie bym pomógł ale nawet nie wiem gdzie owe jezioro jest? myślę że na łamach strony twojego opiekuna tego akwenu w aktualnościach znajdziesz odpowiedź zadając je w którymś ze zbliżonych tematów.... | ||||
Łukasz Kruszakin
17 stycznia 2011 20:11 | |||
| Witam właśnie w rozporządzeniach tego nie ma a ponoć taki zakaz istnieje.Jezioro znajduje sie koło mijscowości Słońsk PZW Gorzów Wlkp. | ||||
|
17 stycznia 2011 21:08 | |||
| tyle co udało mi się ustalić to to że znalazłem wykaz wód twojego okręgu ale brak legendy uniemożliwia odczytanie informacji co oznacza wytłuszczenie i gwiazdka przy danym akwenie ... j. głęboczek właśnie jest tak oznaczone ... kogel-mogel jak babcie ...ech | ||||
|
17 stycznia 2011 21:20 | |||
| mam znajdziesz to w regulaminie twojego okregu :
4. NA rzekach i potokach znajdujących się w Informatorze Wód Krainy Pstrąga i Lipienia Okręgu gorzowskiego - rz. Kłodawka, rz. Marwica, rz. Srebrna, rz. Pełcz, rz. Santoczna, rz. Ilanka, wprowadza się zakaz połowu inną metodą niż metoda spinningowa i muchowa z zastosowaniem przynęt sztucznych. 4. Kanał Portowy w Słubicach – obowiązuje zakaz spinningowania w okresie od 1 listopada do 31 maja każdego roku, oraz całoroczny zakaz wędkowania ze środków pływających. 5.Jezioro Sulemińskie( gm. Kłodawa ), Staw E. Platter i Staw przy ul. Błotnej ( m. Gorzów Wlkp. ), Kanał Szeroki ( gm. Słońsk ), jezioro Głęboczek ( gm. Słońsk ) – obowiązuje całoroczny zakaz wędkowania ze środków pływających. 6. Jezioro Goszczanowski Staw – obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających w okresie od 1 listopada do 31 maja każdego roku. |
||||
|
17 stycznia 2011 21:21 | |||
| to link: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/22/wiadomosci/40416/pliki/rapr__okreg_gorzow__201_1.pdf | ||||
Łukasz Kruszakin
18 stycznia 2011 04:53 | |||
| Witam czyli wedle tych zapisów wywożenie zestawu pontonem z wędką leżącą na brzegu nie jest zabronione,tak to rozumiem,byłem ciekawy bo kiedyś taki zbyt nadgorliwy strażnik z którym rozmawiałem twierdził że na tym jeziorze występuje całkowity zakaz używania środków pływających do celów połowu.Z tego wyniki że on nagina prawo,strasząc że nawet pływanie z zestawem czy echosondą będzie traktowane mandatem. | ||||
dariusz_komarnicki
Od: 2011-03-23 Posty: 1 |
23 marca 2011 13:48 | |||
| Witam, ja dla przykładu zostałem ukarany ( co się później okazało niesłusznie ) mandatem w wysokości 100 PLN za pływanie po w/w akwenie nieoznakowanym środkiem pływającym. Podczas pływania korzystałem z kamery podwodnej. Teraz jestem mądrzejszy i na przyszłość będę wiedział co zrobić. | ||||
Łukasz Kruszakin
24 marca 2011 20:08 | |||
| Witam tak to właśnie jest gdy jakiś strażnik korzystając z naszej niewiedzy wlepia mandaty wiem o kim pan mówi.Więc jak to dokładnie jest z tym jeziorkiem występuje tam tylko chyba zakaz połowu ze środków pływających a sondowanie i wywózka bez kija jest dozwolona prawda.Może da mi pan jakieś namiary na siebie, no i jakie miał pan tam wyniki.Pozdrawiam | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum