Logowanie

Zarejestruj się

Jezioro Głęboczek

Dodaj odpowiedź

Jezioro Głęboczek  
  Łukasz Kruszakin

Od: 2011-01-16

17 stycznia 2011 19:17  
Na wstępie witam wszystkich użytkowników ponieważ jestem tu nowy.Mam pytanko szukam rozporządzenia na temat zakazu używania środków pływających na tym jeziorku i nie mogę znalezc,a może zostało zniesione?Pozdrawiam  

Dyrekto

Od: 2008-12-31

17 stycznia 2011 19:41  
chętnie bym pomógł ale nawet nie wiem gdzie owe jezioro jest? myślę że na łamach strony twojego opiekuna tego akwenu  w aktualnościach znajdziesz odpowiedź zadając je w którymś ze zbliżonych  tematów....  

Łukasz Kruszakin

17 stycznia 2011 20:11  
Witam właśnie w rozporządzeniach tego nie ma a ponoć taki zakaz istnieje.Jezioro znajduje sie koło mijscowości Słońsk PZW Gorzów Wlkp.  

Dyrekto

17 stycznia 2011 21:08  
tyle co udało mi się ustalić to to że znalazłem wykaz wód twojego okręgu ale brak legendy uniemożliwia odczytanie informacji co oznacza wytłuszczenie i gwiazdka przy danym akwenie ... j. głęboczek właśnie jest tak oznaczone  ... kogel-mogel jak babcie ...ech  

Dyrekto

17 stycznia 2011 21:20  
mam znajdziesz to w regulaminie twojego okregu :
4. NA  rzekach i potokach znajdujących  się w Informatorze Wód  Krainy Pstrąga i 
Lipienia Okręgu gorzowskiego  - rz. Kłodawka, rz. Marwica, rz. Srebrna,  rz. Pełcz,                     
rz. Santoczna,  rz. Ilanka,  wprowadza się  zakaz połowu  inną  metodą niż metoda 
spinningowa i muchowa  z  zastosowaniem  przynęt  sztucznych.  
4. Kanał  Portowy w Słubicach  – obowiązuje  zakaz  spinningowania  w  okresie     
od  1 listopada do 31  maja każdego  roku,  oraz  całoroczny  zakaz wędkowania ze 
środków  pływających. 
5.Jezioro Sulemińskie( gm. Kłodawa ),  Staw E. Platter  i  Staw przy ul. Błotnej          
(  m. Gorzów Wlkp. ), Kanał  Szeroki ( gm. Słońsk ), jezioro Głęboczek ( gm. Słońsk )  
– obowiązuje całoroczny zakaz  wędkowania ze środków pływających.   
6. Jezioro Goszczanowski Staw – obowiązuje zakaz  połowu ze środków  pływających  
w  okresie  od 1 listopada do 31  maja każdego  roku.       

Dyrekto

17 stycznia 2011 21:21  
to link:  http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/22/wiadomosci/40416/pliki/rapr__okreg_gorzow__201_1.pdf  

Łukasz Kruszakin

18 stycznia 2011 04:53  
Witam czyli wedle tych zapisów wywożenie zestawu pontonem z wędką leżącą na brzegu nie jest zabronione,tak to rozumiem,byłem ciekawy bo kiedyś taki zbyt nadgorliwy strażnik z którym rozmawiałem twierdził że na tym jeziorze występuje całkowity zakaz używania środków pływających do celów połowu.Z tego wyniki że on nagina prawo,strasząc  że nawet pływanie z zestawem czy echosondą będzie traktowane mandatem.  

dariusz_komarnicki

Od: 2011-03-23

23 marca 2011 13:48  
Witam, ja dla przykładu zostałem ukarany ( co się później okazało niesłusznie ) mandatem w wysokości 100 PLN za pływanie po w/w akwenie nieoznakowanym środkiem pływającym. Podczas pływania korzystałem z kamery podwodnej. Teraz jestem mądrzejszy i na przyszłość będę wiedział co zrobić.   

Łukasz Kruszakin

24 marca 2011 20:08  
Witam tak to właśnie jest gdy jakiś strażnik korzystając z naszej niewiedzy wlepia mandaty wiem o kim pan mówi.Więc jak to dokładnie jest z tym jeziorkiem występuje tam tylko chyba zakaz połowu ze środków pływających a sondowanie i wywózka bez kija jest dozwolona prawda.Może da mi pan jakieś namiary na siebie, no i jakie miał pan tam wyniki.Pozdrawiam  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi