| Wydanie karty wedkarskiej | ||||
Rydzu
Od: 2011-02-28 Posty: 1 |
28 lutego 2011 19:55 | |||
| Witam!
Mam 22 lata, jestem studentem na UWM , niestety nie mam karty wędkarskiej i tu moje pytanie,czy jest mozliwość bez zameldowania w Olsztynie wyrobić sobie taką kartę w Olsztynie, bardzo żadko jestem w domu, prawie nigdy w dni robocze a tylko wtedy urzęduje starostwo, a wiem że jest to związane z miejscem zamieszkania. Proszę opisać krok po kroku, najlepiej w punktach co muszę zrobić aby kartę wyrobić w Olsztynie, w kole Olsztyn Miasto lub Kleń? Chciałbym zdać na kartę w Olsztynie i zostac członkiem PZW, jak już będę miał kartę i opłacone członkowskie składki w PZW to będę mógł wędkować np. na Łynie juz bez innych dodatkowych zezwoleń? czy jeszcze coś oddzielnie się wykupuje?? Proszę w miarę możliwości o pomoc i pokierowanie co i jak? Pozdrawiam :) |
||||
|
Dyrekto Od: 2008-12-31 Posty: 136 |
01 marca 2011 20:59 | |||
| nie widzę żadnych przeszkód byś mógł zdawać na kartę w olsztynie. nie znam adresów siedzib koła x czy y w miejscowości olsztyn a tam powinieneś swoje pierwsze kroki postawić. ewentualnie w siedzibie okręgowego zarządu . dwa zdjęcia , wyuczony regulamin , znajomość wizualna gatunków ryb przynajmniej ta podstawowa by rozróżnić np.płoć od wzdręgi czy leszcza od krąpia itd, kilka złociszy i sprawa załatwiona. kilka dni po egzaminie otrzymasz upragnione dokumenty i już jesteś wędkarzem ... to nie takie trudne ... jestem pewny że wkrótce będziesz tego samego zdania . pozdrawiam | ||||
|
dionizy Od: 2009-01-31 Posty: 87 |
02 marca 2011 12:30 | |||
| polecam serwis PZW www.kartawedkarska.pl | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum