Logowanie

Zarejestruj się

Srebrna Odznaka PZW

Dodaj odpowiedź

Srebrna Odznaka PZW  
  pzwlipien

Od: 2010-08-02

09 marca 2011 11:07  
Mam pytanie, w jakim wieku musi być członek pzw i czy jest wogóle jakis przepis to rególujacy aby dostać srebrną odznakę i czy jest możliwe sprawdzić ile lat miał najmłodszy członek PZW który dostał Srebrną Odznakę PZW  

Krzyś

Od: 2011-02-01

09 marca 2011 13:06  
Wydaje mi się , że tu chodzi o co innego . Z tego co wiem to wiek nie gra roli , tylko ilość lat działania w PZW . Przepisy te pewnie ustala każdy Okręg . Ale mogę się mylić . Napewno wiem , iż w moim okręgu Zarząd Koła składa wniosek do Zarządu Okręgu , lecz Osoba której to dotyczy musi działać na rzecz PZW nie krócej niż 4 lata . Pozdrawiam .  

pzwlipien

Od: 2010-08-02

09 marca 2011 13:18  
Regulamin nadawania odznaczeń znam bardzo dobrze pytanie jasno określa o co mi chodzi. Znam warunki wystapienia o odznaczenie i jego kryteria, ale czy istnieje wiek minimalny i ile lat miał najmłodszy członek otrzymujacy srebrna odznake PZW  

Andrzej Florkowski

Od: 2010-10-25

09 marca 2011 16:42  
Nie ma granicy wiekowej.Członek uczestnik (do lat 16) odzaczony może być odznaką "Wzorowy Młody Wędkarz" Następnie po 4 latach pracy- np, w Zarządzie Koła PZW może otrzymać Srebrną Odznakę . Z tego wynika że dzieciom nie dają !  

Andrzej Florkowski

09 marca 2011 17:09  
Regulamin Organizacyjny Koła PZW par,12 pk 9." W razie zdekompletowania składu
zarządu, zarząd koła jest uprawniony do uzupełnienia swego składu
spośród członków koła. Kooptacja podlega zatwierdzeniu przez najbliższe
walne zgromadzenie członków koła."

Andrzej Florkowski

09 marca 2011 17:12  
Przepraszam ! ten post oczywiście dotyczy tematu
Srebrna Odznaka PZW
[url=../../12/1427/srebrna_odznaka_pzw][/url]

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

10 marca 2011 20:12  
każdego roku , zarządy kół otrzymują regulamin przyznawania odznaczeń i wyróżnień dla członkow swojego koła , razem z regulaminem jest wniosek do wypełnienia i dostarczenia do okręgu , tam decyduje komisja , zatwierdzony wniosek trafia do ZG i wraca do danej osoby , zasługujacej na odznaczenie i tak w kółko co 5 lat  

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

11 marca 2011 08:01  
Nie w kółko co 5 lat, tylko corocznie, bo limity odznak honorowych są ustalane corocznie wg stanu członków na dzień 31 grudnia. Przypomnę jednak, że odznaki honorowe PZW przyznaje się ,,za zasługi w dzialalności statutowej\'\' (statut par. 15). Tak więc liczy sie udział i efekt tego co nazywamy działalnością statutową. Może to być praca w kole, w straży, w sporcie, np. zawodnicy, którzy zdobywają medale itd. Najważniejsze, że przy okazji wypełniania takiego wniosku ta działalność jest oceniana i brana pod uwagę przez kolegów, którzy doceniają osobisty wkład pracy kandydującego do odznaczenia, a to już bardzo wiele.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi