Logowanie

Zarejestruj się

Pytanie do Rzecznika ZG Pana Kostusza

Dodaj odpowiedź

Pytanie do Rzecznika ZG Pana Kostusza  
  pzwlipien

Od: 2010-08-02

23 marca 2011 11:30  
Mam takie pytanie:
Jaka wysokość ma dieta Prezesa ZG Głównego ( miesięcznie)? Czy jezeli dieta wynosi np.200 to czy to kwota ostateczna, czy Prezes dostaje  trzykrotną równowartość diet ( 3X200=600)

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

23 marca 2011 21:42  
pzwlipienMam takie pytanie:
Jaka wysokość ma dieta Prezesa ZG Głównego ( miesięcznie)? Czy jezeli dieta wynosi np.200 to czy to kwota ostateczna, czy Prezes dostaje  trzykrotną równowartość diet ( 3X200=600)
 Nie jestem Rzecznikiem ani żadnym działaczem a jak znajdziesz moje posty na tym forum (i innych wedkarskich) to zorientujesz się że nie jestem wielbicielem PZW ale pytanie zdecydowanie nie na miejscu.
Zresztą coś mi się zdaje że takie informacje są niejawne,czy Ty się chwalisz publicznie ile zarabiasz?bo ja np. nie.
Oczywiście że temat interesujący i intrygujący ale tego ile diet ma Prezes i ile prezes zarabia nie ma wpływu na rybostan w Polsce.Dla mnie niech ma 20 czy 30tys. ale niech odzwierciedla się to w rybostanie a nie w tak jak jest : "dno i 3 metry mułu".

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

24 marca 2011 11:46  
Sprawa jest jak najbardziej jawna i oficjalna: W par. 13 pkt. 7  Statutu zapisano, że członek Związku ma prawo ,,do zwrotu kosztów podróży i wyplaty diet, na zasadach ogólnych, w związku z realizacją zadań statutowych\'\'. Na tej podstawie XXIX KZD w dniu 16.10.2009 r. przyjął uchwałę w sprawie zasad zwrotu kosztów podróży i wypłaty diet członkom PZW, pełniącym funkcje społeczne. Na sfinansowanie wypłaty diet wynikających z funkcji społecznych na szczeblu koła PZW ustalono limit wydatków do 5 proc. całkoitych przychodów ze składki członkowskiej, wpisowego i składki okręgowej, na szczeblu okręgów do 3 proc. od uzyskanych odpisów ze składki członkowskiej i osiągniętych wpływółw ze składki okręgowej, a w ZG do 7 proc. od uzyskanych odpisów ze składki członkowskiej i od wpływów ze sprzedaży leg. czł. Przyjeto przy tym założenie, że stosownie do możliwości ograniczonych limitem, wysokośc jednej diety nie może być wyższa od 30 proc. minimalnego wynagrodzenia miesięcznego obowiazującego w gospodarce narodowej. Ustalają to zarządy jednostek organizacyjnych w trybie uchwału. Zarząd Główny podjął uchwałę nr 15 z dnia 12 grudnia 2009 r. w sprawie wysokości diet dla członków PZW pełniących funkcje społeczne we władzach i organzach statutowych na szczeblu krajowym. Wysokość jednej diety ustalono na 260 zł, a wykaz funckji i przysługujących diet znajduje się w załączniku do tej uchwały. Podstawą do wypłacenia diety lub jej wielokrotności stanowi należyte wykonywanie obowiązków wynikajacych z pełnionej funkcji oraz uczestnictwo w posiedzeniach władz lub organów związku na szczeblu krajowym, potwierdzone na liście obecności. Przy tym pamietajmy, że zgodnie ze statutem par. 31 prezes kieruje działalnością Zwiazku pomiędzy posiedzeniami Prezydium, a te powinny odbywać się nie rzadziej niż raz w miesiącu.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi