Logowanie

Zarejestruj się

Jaka kara czeka mnie jeżeli nie wpisze do rejestru złowionych ryb i oddam go w kole z brakiem wpisu o ilości ryb

Dodaj odpowiedź

Jaka kara czeka mnie jeżeli nie wpisze do rejestru złowionych ryb i oddam go w kole z brakiem wpisu o ilości ryb  
  piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

17 kwietnia 2011 13:32  
Czy podczas połowu mam obowiązek wpisywania każdej rybki z osobna bo podczas kontroli zachodzą rózne wersje .że na koniec wędkowania lub każdą z osobna  tuż po złowieniu.  

piotr_okrasa

17 kwietnia 2011 20:10  
Panie Kustusz jak to jest u was z tymi wpisami  

SSR Sieradz

Od: 2011-02-06

25 kwietnia 2011 07:37  
piotr_okrasaCzy podczas połowu mam obowiązek wpisywania każdej rybki z osobna bo podczas kontroli zachodzą rózne wersje .że na koniec wędkowania lub każdą z osobna  tuż po złowieniu.

Będąc na łowisku masz obowiązek wpisać datę połowu oraz symbol łowiska. Gatunek ryby złowionej, jej wagę i wielkośc wpisujesz w rejestr tylko i wyłacznie w przypadku jeśli ryby złowione zabierasz z łowiska, nie masz obowiązku wpisywania niczego poza oczywiście data i symbolem łowiska jeśli po złowieniu każdą z ryb wypuszczasz spowrotem do wody. Żadna Straż rybacka nieważne czy to PSR czy SSR nie ma prawa cię ukarać w żaden sposób za to iż masz w siatce ryby jakich nie masz wpisanych w rejestrze. Zresztą jedyną obecnie formą ukarania jest wniosek do sądu rejonowego gdyż mandatu jako formy ukarnia od tego roku już NIE MA i nie może ci żadnego mandatu związanego czywiście z wędkowaniem wystawić ani PSR, ani SSR ani nawet Policja czy inne służby uprawnione do kontroli wędkarza.

piotr_okrasa

25 kwietnia 2011 08:47  
Kolego funkcjonariuszu to dla kogo jest szeroka gama mandatów za różne przewinienia .Czy wszystkie przewinienia będzie teraz rozpatrywał sąd . Nic dziwnego że Grabowski skomli przed Tuskiem ,aby mu nie likwidował PSR bo będzie bezbronny i nie będzie kto miał pilnować gospodarstw rybackich wspólpracujących z wybranymi osobami ,Tak się tym przeejął biedak że musi dorabiać w PZW bo mu generalska emeryturka nie starcza. Niech utrzymuje PSR z funduszy PZW a nie liczy na darmochę z podatków podatników którzy nic nie mają wspólnego z PZW. Dość cwaniakowania  

piotr_okrasa

25 kwietnia 2011 08:52  
Kolego funkcjonariuszu to dla kogo jest szeroka gama mandatów za różne przewinienia .Czy wszystkie przewinienia będzie teraz rozpatrywał sąd . Nic dziwnego że Grabowski skomli przed Tuskiem ,aby mu nie likwidował PSR bo będzie bezbronny i nie będzie kto miał pilnować gospodarstw rybackich wspólpracujących z wybranymi osobami ,Tak się tym przeejął biedak że musi dorabiać w PZW bo mu generalska emeryturka nie starcza. Niech utrzymuje PSR z funduszy PZW a nie liczy na darmochę z podatków podatników którzy nic nie mają wspólnego z PZW. Dość cwaniakowania  

piotr_okrasa

25 kwietnia 2011 09:10  
Wobec powyższego to minister od rolnictwa  i wsi  i innych zagród wyszedł na głąba kapuścianego zmuszając PSR do karania jednocześnie przedstawiając im pod nos szeroką gamę mandatów. Taki minister powinien zajmować stanowisko tylko w oborze bez prawa rozmnażania się.  

nordwest

Od: 2011-01-17

04 maja 2011 22:48  
piotr_okrasaPanie Kustusz jak to jest u was z tymi wpisami
 Co mam zrobić jeżeli wpisałem rybę do rejestru ,ale się rozmyśliłem i w końcu ją wypuszczam?
W rejestrze wpisana a w siatce nima .Co mogą mi zrobić organy kontrolujące

Janusz Trzmielewski

Od: 2008-12-07

05 maja 2011 08:54  
piotr_okrasaCzy podczas połowu mam obowiązek wpisywania każdej rybki z osobna bo podczas kontroli zachodzą rózne wersje .że na koniec wędkowania lub każdą z osobna  tuż po złowieniu.
 do rejestru zaraz po złowieniu i włożeniu do siatki należy wpisać tylko ryby objęte limitem ilościowym ,każdą sztukę osobno w kolejnej rubryce ,ryby objęte limitem wagowym można wpisać w domu .
A najlepiej wszystkie wypuszczac po złowieniu i dobrze sie bawić nad wodą ,a do rejestru ewentualnie wpisywać tylko ryby przetrzymywane w siatce w celu np.zrobienia fotek przy dobrym świetle dziennym.

Piotr Klimas

Od: 2009-12-12

05 maja 2011 13:00  

Witam Panie Piotrze .
   Widzę że rozpoczoł Pan nowy wątek starego (mandaty i kary), no ale żeby uzyskać jakomś jednoznaczną odpowiedź trzeba czasami zadać " pytania uzupełniające co Pan uczynił w tym wątku.
Całkowicie przyłaczam się do tego pytania. W temacie "mandaty i kary" na razie nie otrzymaliśmy odpowiedzi na nasze wątpliwości i pytania, nie wspomnę o wykładni tych zapisów przez "kompetentne osoby"  cyt. po złowieniu i zabraniu"..... Może tutaj nam się poszczęści.
Pozdrawiam.

tomjas78

Od: 2009-08-23

05 maja 2011 17:50  
Sieradz SSR

Będąc na łowisku masz obowiązek wpisać datę połowu oraz symbol łowiska. Gatunek ryby złowionej, jej wagę i wielkośc wpisujesz w rejestr tylko i wyłacznie w przypadku jeśli ryby złowione zabierasz z łowiska, nie masz obowiązku wpisywania niczego poza oczywiście data i symbolem łowiska jeśli po złowieniu każdą z ryb wypuszczasz spowrotem do wody. Żadna Straż rybacka nieważne czy to PSR czy SSR nie ma prawa cię ukarać w żaden sposób za to iż masz w siatce ryby jakich nie masz wpisanych w rejestrze. Zresztą jedyną obecnie formą ukarania jest wniosek do sądu rejonowego gdyż mandatu jako formy ukarnia od tego roku już NIE MA i nie może ci żadnego mandatu związanego czywiście z wędkowaniem wystawić ani PSR, ani SSR ani nawet Policja czy inne służby uprawnione do kontroli wędkarza.

A to ciekawostka , prosze to rozwinąć , bo w wątku " Kary i mandaty" . Ludzie panu podobni piszą zupełnie inne rzeczy , a rzecz się ma co do ( właśnie ) kiedy wpisujemy  i   co z rybami w siatce , które trafią do wody .  Tym bardziej , że nie ma nigdzie przepisu dotyczącego dokładnie , kiedy dokonujemy wpisu. 

nordwest

05 maja 2011 18:46  
1.Złapałem rybkę
2.wsadziłem do siatki i wpisałem do rejestru
3. rybka przemówiła ludzkim głosem, zrobiło mi się jej żal i wypuściłem do wody
4.rybki w siatce niema a w rejestrze jest
Przychodzi  kontrola PSR czy SSR sprawdza rejestr rybka jest ,sprawdza siatkę rybki niema
 co z tym fantem , jest gdzie jest rybka
Myślicie że uwierzą w bajki o gadającej rybce

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

05 maja 2011 19:01  
nordwestPrzychodzi  kontrola PSR czy SSR sprawdza rejestr rybka jest ,sprawdza siatkę rybki niema
 co z tym fantem , jest gdzie jest rybka
Myślicie że uwierzą w bajki o gadającej rybce
 Nie wpisuj wielkości to powiesz że była taka maleńka że sp....ła przez oczka w siatce ;-)))

nordwest

11 maja 2011 22:00  
dariuszkrystosiak  Nie wpisuj wielkości to powiesz że była taka maleńka że sp....ła przez oczka w siatce ;-)))
[/quote]  Rybka objęta wymiarem ochronnym uciekła przez oczko w siatce lipa , leże i kwiczę sam się przyznałem do popełnienia kłusownictwa
Szanowni  koledzy dalej nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi
Na moje pytanko
A może tak zaczniemy wpisywać do rejestrów głupoty  
Rzeka Narew
3. rekiny białe po 35 kilo
4. sardynki po 3 kilo
Złowione na kanapkę z masłem i paprykarzem szczecińskim polaną majonezem i zasmażka
wiem prekroczyłem limit 5 kg ,ale to można dopracować .
Takimi rejestrami będą mogli się podetrzeć panowie z ZG

piotr_okrasa

12 maja 2011 03:49  
I o to chodzi ,na to pytanie sam niedorzecznik nie zna odpowiedzi , bo się wstydzi za partyjnych kolegów. Zresztą zaszył się gdzieś i nie odpowiada na niewygodne tematy i skupia się na odpowiedziach obwarowanych w monitorach popartych paragrafami w celu zastraszania wędkarzy. To normalna wyuczona metoda komunistyczna . Na wiele niewygodnych zadanych pytań do mecenasa PZW nie uzyskałem odpowiedzi , bo sam siedzi po uszy w tym bagnie i bierze za to kasę od PZW.  

nordwest

20 maja 2011 23:22  
piotr_okrasaI o to chodzi ,na to pytanie sam niedorzecznik nie zna odpowiedzi , bo się wstydzi za partyjnych kolegów. Zresztą zaszył się gdzieś i nie odpowiada na niewygodne tematy i skupia się na odpowiedziach obwarowanych w monitorach popartych paragrafami w celu zastraszania wędkarzy. To normalna wyuczona metoda komunistyczna . Na wiele niewygodnych zadanych pytań do mecenasa PZW nie uzyskałem odpowiedzi , bo sam siedzi po uszy w tym bagnie i bierze za to kasę od PZW.

tomjas78

Od: 2009-08-23

20 maja 2011 23:34  
Na rejestr gdy poprosiłem w kole , zaeagowano śmiechem , więc rejestr zrobiłem sobie sam . Posługuję się schematem ( tak jakoś na to wpadłem . ) Wypełniam rejestr drugi ( ksero) już przed wedkowaniem w domu . Za każdym razem tak samo . Obydwa zabieram nad wodę i leżą w samochodzie . Siatki nie używam , więc sie w wodzie nie moczy . W rejestrze mam wpisane to samo miejsce , te same ryby , ( ze spiningiem chodząc często zmieniam miejsca więc do tego sie nie przyczepią . Teraz tak obwarowany czekam na kontrolę . Ciekawe co zrobią . Od czerwca w moim rejestrze na stałe zagości sandacz, a od lipca sum . Ja mam święty spokój , a oni niech się głowią .   

nordwest

20 maja 2011 23:34  
nordwest
piotr_okrasaI o to chodzi ,na to pytanie sam niedorzecznik nie zna odpowiedzi , bo się wstydzi za partyjnych kolegów. Zresztą zaszył się gdzieś i nie odpowiada na niewygodne tematy i skupia się na odpowiedziach obwarowanych w monitorach popartych paragrafami w celu zastraszania wędkarzy. To normalna wyuczona metoda komunistyczna . Na wiele niewygodnych zadanych pytań do mecenasa PZW nie uzyskałem odpowiedzi , bo sam siedzi po uszy w tym bagnie i bierze za to kasę od PZW.

Kolegobardzo proszę nie porównuj pożądnego bagienka do kloaki, tylto tam są robaczki z ogonkiem bardzo często czerwonym a> ich < o nie nasz niedożecznik jest nimi karmiony ,to co się dziwisz i na co liczysz ,

pro26

Od: 2011-03-15

22 maja 2011 02:01  
Zależy co masz w instrukcji rejestru. Musisz postepowac tak jak tam jeśt napisane ponieważ rejestr jest integralna częścia zezwolenia. Grozi ci mandat za "nie stosowanie sie do warunków zezwolenia" i nie czytaj tych bredni co napisał "ssr sieradz" bo sobie tylko klopotu narobisz. Należy trzeba przeczytac instrukcję i wszystko a jeżeli takiej nie ma w twoim okregu to nie masz sie czym martwić.  

piotr_okrasa

22 maja 2011 08:32  
Ja zgobnie z instrukcją pod grożbą kary wpisuję rzetelnie do rejestru
bajeczki nie z tej rzeczki . A niech mają to co wymyślili mędrcy PZW.
Dopóki będę straszony sankcjami doputy będą mieli wiarygodne jakby wpisy

dvbs3

Od: 2011-11-26

23 grudnia 2011 21:55  
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica.

Grzegorz Kidawski musi odejść !!!
Precz z cenzurą !!!
Precz z reklamami i wyskakującym face !!!

Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki

dvbs2 napisał ;
22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi