| Jaka kara czeka mnie jeżeli nie wpisze do rejestru złowionych ryb i oddam go w kole z brakiem wpisu o ilości ryb | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
17 kwietnia 2011 13:32 | |||
| Czy podczas połowu mam obowiązek wpisywania każdej rybki z osobna bo podczas kontroli zachodzą rózne wersje .że na koniec wędkowania lub każdą z osobna tuż po złowieniu. | ||||
piotr_okrasa
17 kwietnia 2011 20:10 | |||
| Panie Kustusz jak to jest u was z tymi wpisami | ||||
SSR Sieradz
Od: 2011-02-06 Posty: 4 |
25 kwietnia 2011 07:37 | |||
|
Będąc na łowisku masz obowiązek wpisać datę połowu oraz symbol łowiska. Gatunek ryby złowionej, jej wagę i wielkośc wpisujesz w rejestr tylko i wyłacznie w przypadku jeśli ryby złowione zabierasz z łowiska, nie masz obowiązku wpisywania niczego poza oczywiście data i symbolem łowiska jeśli po złowieniu każdą z ryb wypuszczasz spowrotem do wody. Żadna Straż rybacka nieważne czy to PSR czy SSR nie ma prawa cię ukarać w żaden sposób za to iż masz w siatce ryby jakich nie masz wpisanych w rejestrze. Zresztą jedyną obecnie formą ukarania jest wniosek do sądu rejonowego gdyż mandatu jako formy ukarnia od tego roku już NIE MA i nie może ci żadnego mandatu związanego czywiście z wędkowaniem wystawić ani PSR, ani SSR ani nawet Policja czy inne służby uprawnione do kontroli wędkarza. |
||||
piotr_okrasa
25 kwietnia 2011 08:47 | |||
| Kolego funkcjonariuszu to dla kogo jest szeroka gama mandatów za różne przewinienia .Czy wszystkie przewinienia będzie teraz rozpatrywał sąd . Nic dziwnego że Grabowski skomli przed Tuskiem ,aby mu nie likwidował PSR bo będzie bezbronny i nie będzie kto miał pilnować gospodarstw rybackich wspólpracujących z wybranymi osobami ,Tak się tym przeejął biedak że musi dorabiać w PZW bo mu generalska emeryturka nie starcza. Niech utrzymuje PSR z funduszy PZW a nie liczy na darmochę z podatków podatników którzy nic nie mają wspólnego z PZW. Dość cwaniakowania | ||||
piotr_okrasa
25 kwietnia 2011 08:52 | |||
| Kolego funkcjonariuszu to dla kogo jest szeroka gama mandatów za różne przewinienia .Czy wszystkie przewinienia będzie teraz rozpatrywał sąd . Nic dziwnego że Grabowski skomli przed Tuskiem ,aby mu nie likwidował PSR bo będzie bezbronny i nie będzie kto miał pilnować gospodarstw rybackich wspólpracujących z wybranymi osobami ,Tak się tym przeejął biedak że musi dorabiać w PZW bo mu generalska emeryturka nie starcza. Niech utrzymuje PSR z funduszy PZW a nie liczy na darmochę z podatków podatników którzy nic nie mają wspólnego z PZW. Dość cwaniakowania | ||||
piotr_okrasa
25 kwietnia 2011 09:10 | |||
| Wobec powyższego to minister od rolnictwa i wsi i innych zagród wyszedł na głąba kapuścianego zmuszając PSR do karania jednocześnie przedstawiając im pod nos szeroką gamę mandatów. Taki minister powinien zajmować stanowisko tylko w oborze bez prawa rozmnażania się. | ||||
nordwest
Od: 2011-01-17 Posty: 10 |
04 maja 2011 22:48 | |||
| Co mam zrobić jeżeli wpisałem rybę do rejestru ,ale się rozmyśliłem i w końcu ją wypuszczam?
W rejestrze wpisana a w siatce nima .Co mogą mi zrobić organy kontrolujące |
||||
|
Janusz Trzmielewski Od: 2008-12-07 Posty: 39 |
05 maja 2011 08:54 | |||
| do rejestru zaraz po złowieniu i włożeniu do siatki należy wpisać tylko ryby objęte limitem ilościowym ,każdą sztukę osobno w kolejnej rubryce ,ryby objęte limitem wagowym można wpisać w domu .
A najlepiej wszystkie wypuszczac po złowieniu i dobrze sie bawić nad wodą ,a do rejestru ewentualnie wpisywać tylko ryby przetrzymywane w siatce w celu np.zrobienia fotek przy dobrym świetle dziennym. |
||||
|
Piotr Klimas Od: 2009-12-12 Posty: 25 |
05 maja 2011 13:00 | |||
|
Witam Panie Piotrze . Widzę że rozpoczoł Pan nowy wątek starego (mandaty i kary), no ale żeby uzyskać jakomś jednoznaczną odpowiedź trzeba czasami zadać " pytania uzupełniające co Pan uczynił w tym wątku. Całkowicie przyłaczam się do tego pytania. W temacie "mandaty i kary" na razie nie otrzymaliśmy odpowiedzi na nasze wątpliwości i pytania, nie wspomnę o wykładni tych zapisów przez "kompetentne osoby" cyt. po złowieniu i zabraniu"..... Może tutaj nam się poszczęści. Pozdrawiam. |
||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
05 maja 2011 17:50 | |||
|
A to ciekawostka , prosze to rozwinąć , bo w wątku " Kary i mandaty" . Ludzie panu podobni piszą zupełnie inne rzeczy , a rzecz się ma co do ( właśnie ) kiedy wpisujemy i co z rybami w siatce , które trafią do wody . Tym bardziej , że nie ma nigdzie przepisu dotyczącego dokładnie , kiedy dokonujemy wpisu. |
||||
nordwest
05 maja 2011 18:46 | |||
| 1.Złapałem rybkę
2.wsadziłem do siatki i wpisałem do rejestru 3. rybka przemówiła ludzkim głosem, zrobiło mi się jej żal i wypuściłem do wody 4.rybki w siatce niema a w rejestrze jest Przychodzi kontrola PSR czy SSR sprawdza rejestr rybka jest ,sprawdza siatkę rybki niema co z tym fantem , jest gdzie jest rybka Myślicie że uwierzą w bajki o gadającej rybce |
||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
05 maja 2011 19:01 | |||
co z tym fantem , jest gdzie jest rybka Myślicie że uwierzą w bajki o gadającej rybce |
||||
nordwest
11 maja 2011 22:00 | |||
Szanowni koledzy dalej nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi Na moje pytanko A może tak zaczniemy wpisywać do rejestrów głupoty Rzeka Narew 3. rekiny białe po 35 kilo 4. sardynki po 3 kilo Złowione na kanapkę z masłem i paprykarzem szczecińskim polaną majonezem i zasmażka wiem prekroczyłem limit 5 kg ,ale to można dopracować . Takimi rejestrami będą mogli się podetrzeć panowie z ZG |
||||
piotr_okrasa
12 maja 2011 03:49 | |||
| I o to chodzi ,na to pytanie sam niedorzecznik nie zna odpowiedzi , bo się wstydzi za partyjnych kolegów. Zresztą zaszył się gdzieś i nie odpowiada na niewygodne tematy i skupia się na odpowiedziach obwarowanych w monitorach popartych paragrafami w celu zastraszania wędkarzy. To normalna wyuczona metoda komunistyczna . Na wiele niewygodnych zadanych pytań do mecenasa PZW nie uzyskałem odpowiedzi , bo sam siedzi po uszy w tym bagnie i bierze za to kasę od PZW. | ||||
nordwest
20 maja 2011 23:22 | |||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
20 maja 2011 23:34 | |||
| Na rejestr gdy poprosiłem w kole , zaeagowano śmiechem , więc rejestr zrobiłem sobie sam . Posługuję się schematem ( tak jakoś na to wpadłem . ) Wypełniam rejestr drugi ( ksero) już przed wedkowaniem w domu . Za każdym razem tak samo . Obydwa zabieram nad wodę i leżą w samochodzie . Siatki nie używam , więc sie w wodzie nie moczy . W rejestrze mam wpisane to samo miejsce , te same ryby , ( ze spiningiem chodząc często zmieniam miejsca więc do tego sie nie przyczepią . Teraz tak obwarowany czekam na kontrolę . Ciekawe co zrobią . Od czerwca w moim rejestrze na stałe zagości sandacz, a od lipca sum . Ja mam święty spokój , a oni niech się głowią . | ||||
nordwest
20 maja 2011 23:34 | |||
pro26
Od: 2011-03-15 Posty: 103 |
22 maja 2011 02:01 | |||
| Zależy co masz w instrukcji rejestru. Musisz postepowac tak jak tam jeśt napisane ponieważ rejestr jest integralna częścia zezwolenia. Grozi ci mandat za "nie stosowanie sie do warunków zezwolenia" i nie czytaj tych bredni co napisał "ssr sieradz" bo sobie tylko klopotu narobisz. Należy trzeba przeczytac instrukcję i wszystko a jeżeli takiej nie ma w twoim okregu to nie masz sie czym martwić. | ||||
piotr_okrasa
22 maja 2011 08:32 | |||
| Ja zgobnie z instrukcją pod grożbą kary wpisuję rzetelnie do rejestru
bajeczki nie z tej rzeczki . A niech mają to co wymyślili mędrcy PZW. Dopóki będę straszony sankcjami doputy będą mieli wiarygodne jakby wpisy |
||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 21:55 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum