| Rzeszów- wyrobienie karty | ||||
mytek
Od: 2011-05-15 Posty: 2 |
15 maja 2011 23:04 | |||
| Witam, zastanawiam sie nad wyrobieniem karty wędkarskiej. Ile by mnie to orientacyjnie wyniosło to już sobie poczytałem, ale potrzebuję jeszcze kilka innych informacji. W Rzeszowie i okolicy jest kilka kół wędkarskich, czy one sie czymś różnią, np. zbiornikami na których mógłbym wędkować? I jak to z tym egzaminem jest??, co na nim obowiązuje, co trzeba się nauczyć?? Tylko RAPR wystarczy dobrze znać, czy jeszcze jakieś inne rzeczy?? | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
16 maja 2011 06:36 | |||
| Proponuję wejśc na stronę kartawędkarska.pl, tam jest wszystko, a nawet próbny test. Lista kół uprawnionych do egzaminu i ich adresy powinna się znajdować w starostwie powiatowym właściwym dla miejsca zamieszkania lub na stronie okręgu w Rzeszowie. Egzamin na kartę wędkarską nie ma związku z możliwościami dzialania koła, to kwestia zdobycia uprawnień do wędkowania (amatorskiego połowu ryb). Natomiast wybór koła, by się zapisać do PZW, to wówczas można się zastanawiać, jaką ofertę ma dla mnie koło, do którego chcę należeć. I myślę, że coraz częściej trzeba będzie w kołach myśleć o tym z jaką ofertą, z jakimi wyróżnikami naszej działalności wychodzimy do otoczenia by zdobyć nowych członków. | ||||
mytek
Od: 2011-05-15 Posty: 2 |
16 maja 2011 20:37 | |||
| Jeśli mam jakiś okrąg PZW i jest w nim kilka kół, to każde ma inne obszary wodne i porozumienia?? I jeśłi np, zapisałbym się do koła A, to czy dajmy na to po roku można sie do innego przepisać?? | ||||
rybak1
Od: 2008-11-30 Posty: 18 |
31 maja 2011 15:56 | |||
| Nie ma znaczenia do którego koła wstąpisz. Po egzaminie wykupujesz opłatę za wędkowanie w OKRĘGU RZESZOWSKIM. W każdym rzeszowskim kole masz TAKIE SAME WODY (okręgowe). Kieruj się przy wyborze bliskością miejsca zamieszkania lub pracami koła (zawody, wycieczki itp.).
Egzamin obejmuje znajomość RAPR, etyki i ekologii. Jak ktoś już wspomniał znajdziesz na tym portalu przykładowe pytania to się zorientujesz czy już jesteś gotowy ;) Jedno jest pewne... zdasz ;) |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum