| opłaty | ||||
Przemek
Od: 2011-06-26 Posty: 2 |
28 czerwca 2011 22:33 | |||
| Witam !!
Mam pewne pytanie, ponieważ ostatnio przeczytałem pod wykazem opłat że opłata może być niższa gdy wędkujemy tylko na danym łowisku oraz na jeden "sposób" (np. spławik). Otóż moje pytanie brzmi następująco: Ile wyniesie mnie taka opłata i czy tak na dobrą sprawę istnieje takie coś. Jest jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie czy istnieje takie coś jak opłacenie na okres np. miesiąca (na wodach słodkich) jak to jest zrobione moim zdaniem świetnie nad morzem gdzie wykupuje się zezwolenie na połowy w morzu i mamy do wyboru albo zezwolenie na miesiąc (coś w granicach 20 zł) oraz na rok (ok.50zł)[bynajmniej tak było w sezonie 2010]. Taka opłata na wodach słodkich była by dla mnie bardzo przydatna ponieważ wędkować zazwyczaj mam tylko trochę czasu we wakacje i płacenie za cały rok 180 zł~~~czy nawet więcej jest bezsensowne, biorąc pod uwagę fakt że może tylko z 10 razy bede miał okazję być na łowisku. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam !! |
||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
29 czerwca 2011 08:17 | |||
| rzeczywiście, zgodnie z zasadami dotyczącymi zasad kształtowania składek okręgowych, składka podana w wykazie stanowi skladkę maksymalną, która obejmuje wszystkie możliwe opcje dotyczące wędkowania na wodach okręgowych. Po deklaracji wędkarza, że chce zrezygnować z części z nich, skladkę sie obniża. Natomiast co do składek (opłat) okresowych, to w stosunku do członków PZW, dotyczy to dodatkowych opłat na wodach okręgów, które nie mają podpisanych porozumień z okręgiem, na którym zamierzamy wędkować i są one niższe od opłat dla osób niezrzeszonych. | ||||
Przemek
Od: 2011-06-26 Posty: 2 |
29 czerwca 2011 10:55 | |||
| Dziekuję za pomoc | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum