Logowanie

Zarejestruj się

Afera aferę goni

Dodaj odpowiedź

Afera aferę goni  
  piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

13 lipca 2011 19:02  
Panie Rzeczniku i nadal PZW ma się dobrze gdzi w ZG PZW zasiadują aferzyści najprężnijszych okręgów to takie ma być stowarzyszenie byłych towarzyszy . Jak to dobrzrze że opuszczę tą mafię w przyszłm roku aby ich nie sponsorować. Będziecie się mieli dobrze ale bezemnie.  

Krzyś

Od: 2011-02-01

13 lipca 2011 19:19  
Wydaje mi się Kolego Piotrze , że to nie jest wyjście . Trzeba z tym walczyć . Ja wiem , że to jest jak z tymi wiatrakami , ale może kiedyś ? hmmmmm . :-((  

tomjas78

Od: 2009-08-23

13 lipca 2011 20:17  
PANOWIE CHYBA IDZIE PRZEŁOM . 

DZIŚ W tvn W PROGRAMIE " UWAGA " UKAZAŁ SIE REPORTAŻ W SPRAWIE MALWERSACJI FINANSOWYCH  W PZŁ I  PRZEKRACZANIE LIMITÓW ODSTRZAŁÓW ZWIERZYNY ŁOWNEJ .
PANOWIE MAM NADZIEJE , ZE ANALOGICZNE PODOBIEŃSTWA WIDZICIE ? NAJWAŻNIEJSZE JEDNAK JEST TO , ŻE W KOŃCU ZA TEGO TYPU ZWIĄZKI SIE ZABIERAJA .   

dionizy

Od: 2009-01-31

14 lipca 2011 11:29  
1. Panie Okrasa i Panie Tomjas w wielu zarządach, wielu stowarzyszeń, spółek handlowych, itp. itd mogą zasiadać aferzyści i złodzieje, pamiętajmy, że jest to jednak najczęściej element ludzki a nie organizacja jako całość - pańska natomiast postawa panie Okrasa to zwykłe tchórzostwo, bo najłatwiej stać z boku i "obsikiwać" i "opluwać" cokolwiek i kogokolwiek a najprościej uogólniać na całą organiację, z drugiej strony to może lepiej, że pozostają w związku osoby, które realnie w nim działąją, kontrolują aby poprawnie działał  i "aferę" nie zamiatają pod dywan, eliminując przestępczy element - ucieczka nie uzdrowi nikogo i niczego
2. Panie Krzyś zawsze i z każdym przekrętem, złodziejstwem, itd należy walczyć i je zwalczać - jest to syzyfowa praca, jednak potrzebna zawsze i wszędzie

Krzyś

14 lipca 2011 13:14  
Wydaje mi się , że taki jestem , lecz to nie jest takie proste Kolego Dionizy . Ostatnim razem ( już o tym pisałem w jednym z wątków ) jak poinformowałem GKR PZW o łamaniu Statutu PZW przez władze koła , jak i Okręgowe , to odbiło mi się to CZKAWKĄ ! GKR przyjechała iiiiiiiiiiiiiiiii znalazła na mnie HAKI ( nieprawdziwe ) , ale i tak przez pół roku bujam się po Sądach Koleżeńskich . Dodatkowo Członek tej Komisji powiedział mi wprost ( zresztą przy światku ) " JAK SIĘ BIJE GŁOWĄ W MUR , TO MOŻNA SOBIE GUZA NABIĆ " . I teraz w Sądach Koleżeńskich może być i dziesięciu świadków , a i tak wierzy się temu Panu z Komisji . BO TO JEST ICH CZŁOWIEK , A TY CHCESZ TO ZEPSUĆ !!! POZ. :-)    

piotr_okrasa

14 lipca 2011 15:18  
Panie Dionizy ja nie opluwam wszystkich działaczy bo bym byl niesprawiedliwy . Natomiast PZW jako stowarzyszenie stało się znakomitą pożywką dla złodziei i kombinatorów .Dzieje się to dzięki bardzo miękkim przepisom i braku kontroli państwowych . Oczywiście są kontrole kolesiwskie tzw KRK , OKR czy GKR ale kruk krukowi oka nie wykole. Natomiast jeśli codzi o stanie z boku to się gubo grubo mylisz .sroka mi na klapę nie nasrała w postaci złotej z wieńcami i jako takie mam pojęcie na czym polega to szemrane stowarzyszenie ocywiście nie dotyczy to wszystkich. Dobrowaolnie zrezygnowałem z bycia u władzy bo nie mogłem zdzirżyć jak kolega kolega grabi na ogromne sumy gdy dochodzi do porozumień międzyokręgowych. Dopuki nie będzie bata państwowego nad stowarzyszeniem to czy wcześniej czy póżniej będą kręcone wały.  

tomjas78

15 lipca 2011 09:05  
do dionizy 
Ależ Pan jest jest dziwny . Pracował Pan kiedyś w normalnym zakładzie pracy ? Jak Pan coś od......lił ( np.na 20000) to szef by  pana pogłaskach i  pogratulował ? No nie wydaje mnie się . Zwolnił by Pana i tyle . A w PZW by Pana za aferke wybronili jak by Pan swój człowiek był . Czyli ten co kryje jest współwinny . I bardzo ogólnie rzecz biorąc na Ministrze kończymy. Najlepiej wszystko wapnem wybielcie , żeby oczy "ślepcom "wypaliło. 

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

16 lipca 2011 07:38  
piotr_okrasaPanie Rzeczniku i nadal PZW ma się dobrze gdzi w ZG PZW zasiadują aferzyści najprężnijszych okręgów to takie ma być stowarzyszenie byłych towarzyszy . Jak to dobrzrze że opuszczę tą mafię w przyszłm roku aby ich nie sponsorować. Będziecie się mieli dobrze ale bezemnie.
 Jeśli wziąc pod uwagę tak bez podstawne oskarżenia to chyba dobrze, że w koncu się Pan zdecydował.

16 lipca 2011 07:40  
tomjas78do dionizy 
Ależ Pan jest jest dziwny . Pracował Pan kiedyś w normalnym zakładzie pracy ? Jak Pan coś od......lił ( np.na 20000) to szef by  pana pogłaskach i  pogratulował ? No nie wydaje mnie się . Zwolnił by Pana i tyle . A w PZW by Pana za aferke wybronili jak by Pan swój człowiek był . Czyli ten co kryje jest współwinny . I bardzo ogólnie rzecz biorąc na Ministrze kończymy. Najlepiej wszystko wapnem wybielcie , żeby oczy "ślepcom "wypaliło. 
 A może by klego tomjas, jakiś konkretny przykład, dowodzik, albo coś w tym stylu, tak to robią uczciwi ludzie, a nie krytykanci i frustraci.

dplu3

Od: 2011-07-05

16 lipca 2011 08:52  
ole ole ole juchu niech sie sypnie PZW, bezdziem wtedy jego mać w swoje ręce siatki brać, prąd i kusze dozwolone niech sie sypnie że już one.  

piotr_okrasa

16 lipca 2011 09:49  
Panie Antoni ile ironii pychy wywalisz Pan na klawiaturę drwiąc z wędkarzy. Nieżle Panu płaci PZW aby kamuflowac pod skrzydłami aferzystów i kombinatorów. Poczytaj Pan inne fora gdzie pisze się oaferach ,tam dopiero trzeszczy i zgrzyta ,ale tam nie ma prostownika takiego jak Pan aby prostować że czarne to białe .Jednym słowem co się nie robi dla pieniędzykiedy się wyjdzie na bogatego z nędzy  

tomjas78

16 lipca 2011 11:01  
do A KUSTUSZ
Jeęli jak Pan to nazwał wszyscy jesteśmy PZW to również i z tego powodu mogę pisać jako PZW czyż nie tak ? Więc wszystkie afery z całej Polski obliguja nas wędkarzy do piętnowania tego co sie dzieje . Sam przedstawiałem fakty z mojego podwórka , jak i inni wedkarze . Przedstawiłem Panu fakt , że sam Pan nas okłamał w jednej ze spraw. Więc czego Pan jeszcze chce? Gdybym np. dysponował jednym milionem złotych  to za ta kwote znalazł bym instrumenty do zrobienia porządku w samym Związku . A żeby zrobić porzadek  w Polsce to trzeba by mieć znacznie więcej . I to jest wasza linia obrony , bo trzeba naprawdę dużych pieniedzy żeby ten system rozwalić .  

roman1

Od: 2009-01-04

17 lipca 2011 22:13  
Wydaję mi sie ,że sie mylisz kolego ,moim zdaniem PZW zaczyna się sypac ,to kwestja czasu.  

tomjas78

17 lipca 2011 22:42  
Wiem , że sie sypie , ale tam gdzie nie powinno , czyli wśród samych wedkarzy , którzy odchodzą i odchodzić beda , a tam gdzie ludzie faktycznie powinni odchodzić ( ZGPzw i OZW ) tam sie trzymaja stołków dobrze. Ale przyjdzie kryska na matyska.   

piotr_okrasa

18 lipca 2011 20:37  
Panie Rzeczniku z dzsiejszych wiadomości w TV dowiedziałem się że Fiema Lotos  podiejrzewam o koncert paliwowy sponsoruje PZW. Wobec powyższego wcale się nie dzwię że tak miękke stowarzyszenie wypierze brudne pieniądze bez kontroli pańswowych i ci Pan na to /.Jako dowó mam nagranię z dzisiejszego dziennika.. Kup Pan wizir aby było wyprane na biało  

19 lipca 2011 08:54  
Nic mi o takim sponsoringu PZW przez firmę Lotos, nie wiadomo. Być może chodzi o jakąś imprezę lub zawody sportowe w skali terenowej. Rzecz jest do sprawdzenia, a zasady sponsoringu wynikają jasno z przepisów wydanych przez Ministerstwo Sportu i Turystyki, a także przepisy wewnętrzne PZW.  

piotr_okrasa

21 lipca 2011 04:25  
 Jak ktoś chce poczytać też o rzeczniku PZW to proszę: http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=KU&katalogId=1&subpageKatalogId=1&pageNo=1&nameId=7382&osobaId=12943& Nie wierzę w żadne Panskie słowo Panie Rzeczniku  

21 lipca 2011 13:10  
Dziekuję za przypomnienie moich zasług, przynajmniej brak czystej karty, który pokazuje, że człowiek chciał czegoś dokonać, a nie tylko dym puszczać na forum i węszyć afery. Do tego proszę doliczyć wiele lat działalności w PZW, Polskim Związku Działkowców, lata pracy w prasie i w radio,  zarówno za tamtej Polski, jak za obecnej, co, mam nadzieję, Pana PO, wcale nie interesuje. Kiedyś spotkamy się przy tej samej wąskiej furtce z tym samym biletem w jedną stronę.  

dplu3

Od: 2011-07-05

21 lipca 2011 15:54  
No ale patrząc na PZW w jakiej formie jest dzis to lepiej by było dla nieg aby Pan nie działał, bo zasługi to są tylko szkoda że bylejakie, i tak jest Pan u schyłku zycia a tu wszystko co sie dokonało mówiąc w prost do dupy. poprostu masakra  

21 lipca 2011 17:16  
A więc co? Lepiej by wszyscy pojechali na ryby, a Związek zostawić na pastwę losu, do rozkradzenia i dezorganizacji? W PZW jest miejsce dla wszystkich i dla każdego, byle się chciało coś robic, a nie tylko narzekać i lamentować. A przy robocie byłe czy niebyłe zasługi się po prostu nie liczą, zaś gdy ktoś ma przeciwko komuś osobiste urazy czy ostarżenia, to niech powie wprost, a nie bawi się w lustratora.  

piotr_okrasa

21 lipca 2011 17:48  
Panie Antoni pod skrzydłami PZW przez wiele wiele lat chowało sie i chowa nadal całe  PZPR . Dlaczego nie chcą ustąpić bo trzymają razem sztamę i obcego nie dopuszczą do koryta. Ja nie robię lustracji wy sami się zlustrowaliście waszą komunistyczną działalnością. Jeżeli chdzi o furtkę to Pan będzie miał komunalną a ja rzymsko -katolicką  tak więc nasze drogi się rozejdą.  

Krzyś

21 lipca 2011 18:15  
- rzecznik prasowy ZG PZW Antoni KustuszA więc co? Lepiej by wszyscy pojechali na ryby, a Związek zostawić na pastwę losu, do rozkradzenia i dezorganizacji? W PZW jest miejsce dla wszystkich i dla każdego, byle się chciało coś robic, a nie tylko narzekać i lamentować. A przy robocie byłe czy niebyłe zasługi się po prostu nie liczą, zaś gdy ktoś ma przeciwko komuś osobiste urazy czy ostarżenia, to niech powie wprost, a nie bawi się w lustratora.
 Napewno Panie Antoni nie na pastwę losu . Wydaje mi się instytucje Państwowe lepiej by poprowadziły PZW do chwały , zresztą nie tylko mi się tak wydaje , wystarczy poczytać różne fora wędkarskie . Co zaś do tego działania w strukturach PZW , to nie jest tak do końca . Wszyscy którzy działają , lub działali w PZW , a mają odwagę przyznać to powiedzą , iż faktycznie PZW to ostatni bastion PZPR i ludzi niewygodnych lub innych poglądami politycznymi eliminuje się lub nie pozwala im się za wysoko zabrnąć w naszym PZW .

Krzyś

21 lipca 2011 18:21  
Jeszcze tylko pytanie : CZY MOŻNA JESZCZE BARDZIEJ ROZKRADAĆ I DEZORGANIZOWAĆ PZW !!!  

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

21 lipca 2011 22:05  
- rzecznik prasowy ZG PZW Antoni KustuszA więc co? Lepiej by wszyscy pojechali na ryby, a Związek zostawić na pastwę losu, do rozkradzenia i dezorganizacji? W PZW jest miejsce dla wszystkich i dla każdego, byle się chciało coś robic, a nie tylko narzekać i lamentować. A przy robocie byłe czy niebyłe zasługi się po prostu nie liczą, zaś gdy ktoś ma przeciwko komuś osobiste urazy czy ostarżenia, to niech powie wprost, a nie bawi się w lustratora.
 Miejsce w PZW jest tylko dla tych którzy myślą i robią tak jak chce ZO i ZG. Nie dziwi Pana że tylko Pan i inni działacze twierdzą że jest dobrze a będzie jeszcze lepiej?
Do Pana działalności nic nie mam,a co mnie do tego?Ale czy nie jest dziwne że nie tylko Pan był działaczem partyjnym ale zapewne większość osób z ZG będzie miała podobny życiorys?
Jaki to dziwny zbieg okoliczności,nieprawdaż?

Krzyś

23 lipca 2011 16:04  
Wszyscy wiemy z jakich LUDZIKÓW składa się Zarząd Główny PZW . Ale ciekawie jest też skorzystać z linka Kolegi Piotra Okrasy . Mianowicie jest tam wyszukiwarka , w której wpiujemy INTERESUJĄCE NAS NAZWISKO ( NAJLEPIEJ SZUKAĆ PRZY POMOCY ALFABETYCZNEJ ) ,  ja znam z nazwiska dwóch dyrektorów biór okręgowych PZW , i o dziwo dwa wyszły pozytywnie . SĄ TO BYLI OFICEROWIE WUSW !!!  

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

24 lipca 2011 10:53  
Krzyś ja znam z nazwiska dwóch dyrektorów biór okręgowych PZW , i o dziwo dwa wyszły pozytywnie . SĄ TO BYLI OFICEROWIE WUSW !!!
 Więc to co napisałem w poprzednim poście by się potwierdzało a nie byłbym zdziwiony gdyby to było nie 2 a 20 czy 40,tylko komu się chce to sprawdzać i po co?Odrobinę zmieniając słowa kolegi z innego portalu wędkarskiego:
"ZG jest podobny do bieguna.Tylko do bieguna udało się dotrzeć wiele razy a do ZG PZW nie".
I właśnie to jest problemem,żadne sugestie nie docierają bo chyba pokutuje szkolenie z lat minionych.
Jesteśmy jedynie słusznym związkiem i nikt nam nie narzuci żadnych rewolucyjnych zmian (ani żadnych innych).
A opozycja (czy. szeregowi wędkarze) może sobie pisać,mówić,krytykować i tak mamy to w d...... bo nikt nam nie podskoczy.

Krzyś

29 lipca 2011 15:44  
Jedno słowo : RESTRUKTURYZACJA !!!  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi