| Gdzie wędkuje zarząd PZW? | ||||
Paweł S
Od: 2011-05-03 Posty: 5 |
14 lipca 2011 22:53 | |||
| Już nie pytam ile zarabiają bo prawdy się nie dowiem. | ||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
15 lipca 2011 08:59 | |||
|
"Na normalnych łowiskach tak jak zwykli wędkarze" . Mówi sie , że są to funkcje społeczne , ale to nie prawda . Już od szczebla okręgu są "normalne" pensje płacone. Do tego wyjazdy "służbowe" , diety itd |
||||
axel
Od: 2010-08-04 Posty: 2 |
15 lipca 2011 11:32 | |||
| Odpowiedź dotyczy tak członków Zarządów, jak i pozostałych wędkarzy - TAM GDZIE CHCĄ, MOGĄ I NA ILE ICH STAĆ (dotyczy kosztów opłat za dostęp na łowiska).
Nigdy nie słyszałem, aby członkowie zarządów pobierali jakiekolwiek wynagrodzenia za pełnione w PZW obowiązki związane z wybieralną funkcją. Wyjątek stanowią skarbnicy kół (niewielka prowizja od sprzedanych znaków w wysokości ustalonej zgodnie ze statutem PZW - ale to jest zwykła praca przez kilkanaście-kilkadziesiąt dni w roku związana z odpowiedzialnością materialną). Diety za kilka spotkań w roku nie przekraczają zwykle normalnych stawek delegacyjnych i niekiedy nie rekompensują nawet kosztów dojazdu. Nie należy tego mylić z płacami pracowników biur ZO i jednostek gospodarczych - ale to są zwykłe umowy o pracę !!! Niewielu z pracowników przekracza średnią krajową płacę i zwykle oscylują od minimum do tej ostatniej. Wszelkie tego typu informacje nie są objęte jakąś klauzulą tajności i można o tym się dowiedzieć na zebraniach sprawozdawczych w kołach (przedstawiciel ZO zawsze powinien tam być obecny) - tylko trzeba choć raz w roku na takie spotkanie się pofatygować, choćby po to, by nie tworzyć legend i potem te spiskowe teorie publikować na wędkarskich forach internetowych. Nie sądzę, aby mój Okręg był jakimś wyjątkiem w skali kraju (bo moja wiedza na ten temat opiera się o macieżysty okręg). Zaznaczam, że nie jestem i nie byłem nigdy "funkcyjnym" działaczem PZW jakiegokolwiek szczebla !!! Polacy wyraźnie kochają ploty, szczególnie sfrustrowani wędkarze ... . |
||||
Paweł S
Od: 2011-05-03 Posty: 5 |
15 lipca 2011 23:39 | |||
| Tak jestem sflustrowany bo mi się złamała wędka i nie wiem czy wykupić kartę czy nową wędkę?
Przyznaję się też że ta internetowa anonimowość skłanie mnie czasami do zadawania niepotrzebnych pytań. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum