Logowanie

Zarejestruj się

Cud nad Wartą ?

Dodaj odpowiedź

Cud nad Wartą ?  
  Andrzej Florkowski

Od: 2010-10-25

15 sierpnia 2011 20:07  
Niedawno z kolegą postanowiliśmy pojechać na ryby do Solca nad Wartę.Jednak przez długi czas nie mogliśmy znaleść miejsca do wędkowania (albo zajęte , albo niemożliwy dojazd) zrezygnowani wróciliśmy do drogi głównej i na ,,hybił-trafił" pojechaliśmy szukać miejsca gdzie indziej, wybór padł na Orzechowo. Dojazd do wody dogodny, śliczne,długie główki i co od razu rzuciło się w oczy CZYSTO !!!  Dosłownie nie leżał ani jeden niedopałek , żadna zapałka, zero śmieci. Po zarzuceniu wędek, odwiedzili nas dwaj młodzi ludzie (żółty fiat0 spinningowali. bardzo mili. kulturalni. dyskutowaliśmy ok pół godziny. Każdy wędkarz przechodzący witał się z nami, w nocy cicho jakby nikogo nad wodą nie było.Rano, kończący wędkowanie przychodzili się pożegnać ! Dużo by opowiadać szok ! nie wiem czy to przypadek, myślę jednak że to zasługa miejscowych wędkarzy, z których przykład biorą przyjezdni.W Orzechowie byłem pierwszy. alee napewno nie ostatni raz ( ryba też brała) Odjeżdżając, patrzyliśmy czy nie zostawiliśmy kawałka żyłki ! Pozdrawiam wszystkich wędkarzy łowiących w Orzechowie, szczególnie miejscowych, do zobaczenia !  

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

15 sierpnia 2011 21:05  
To nie żaden cud to normalne zachowanie braci wędkarskiej . Natomiasst cudem jest to , że tak ci sie kruszyła żyłka na brzegu że postanowiłeś ją poisprzatać aby nie rozpoznać skąpca który nie wydz kasy na żyłkę godną wędkarza. Jak chcesz będę żyrantem ńa ten zakup .Pozdrawiem i nie życzę zerwania żyłki.  

arnie

Od: 2008-09-24

16 sierpnia 2011 09:29  
piotr_okrasa... Natomiasst cudem jest to , że tak ci sie kruszyła żyłka na brzegu że postanowiłeś ją poisprzatać aby nie rozpoznać skąpca który nie wydz kasy na żyłkę godną wędkarza. Jak chcesz będę żyrantem ńa ten zakup .Pozdrawiem i nie życzę zerwania żyłki.
 Niepotrzebne złośliwości :|

Swoja drogą fajnie, że są jeszcze takie miejsca nad Wartą i wogóle nad rzekami, że wedkowanie w ciszy i w czystości jest możliwe. Oby jak najdłużej i oby taich miejsc jak najwięcej.

Paweł Jarosławski

Od: 2010-05-08

16 sierpnia 2011 21:23  
piotr_okrasaTo nie żaden cud to normalne zachowanie braci wędkarskiej . Natomiasst cudem jest to , że tak ci sie kruszyła żyłka na brzegu że postanowiłeś ją poisprzatać aby nie rozpoznać skąpca który nie wydz kasy na żyłkę godną wędkarza. Jak chcesz będę żyrantem ńa ten zakup .Pozdrawiem i nie życzę zerwania żyłki.
 Hi, hi, hi to znowu nasz żałosny anonim - okrasa :DDD. Witam serdecznie :D Widzę że na żyłkach też Pan się zna doskonale he, he, he. A myślałem że używa Pan wyłącznie sznurka :DDD. Pozdrawiam

tefelon

Od: 2011-01-29

24 sierpnia 2011 20:34  
"Okrasa - przeważnie mięsny dodatek do potrawy (zwykle jarskiej),
który ma podnieść jej wartość (okrasić). Dzięki "okrasie" Forum w
formie Pana chorych postów, porządni użytkownicy mogą jedynie dostać (za przeproszeniem)
sraczki. Pan Paweł Jarosławski zastanawia się, czy używa pan sznurka do
wędkowania, osobiście uważam, że powinien Pan użyć tego szurka w innym celu i
jestem pewien, że dopiero wtedy całe to Forum odetchnęłoby z ulgą! Rzadko przeglądam
Forum ale tego co Pan wypisuje wytrzymać po prostu nie można!

Paweł Jarosławski

Od: 2010-05-08

24 sierpnia 2011 21:24  
tefelon"Okrasa - przeważnie mięsny dodatek do potrawy (zwykle jarskiej),
formie Pana chorych postów, porządni użytkownicy mogą jedynie dostać (za przeproszeniem)
jestem pewien, że dopiero wtedy całe to Forum odetchnęłoby z ulgą! Rzadko przeglądam
 Hi, hi, hi o tym nie pomyślałem :DDDDDDD Jak widać sznurek może mieć wiele zastosowań :DDDDDDDD
Stawiam duuuuuuuuuuży plus i pozdrawiam.

okon60

Od: 2011-08-05

25 sierpnia 2011 00:12  
Uzywanie sznurka,czy sznura (jak kto woli) do polowu ryb jest obowiazkiem wedkarza (zgodnie z RAPR!)  

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

25 sierpnia 2011 04:48  
tefelon"Okrasa - przeważnie mięsny dodatek do potrawy (zwykle jarskiej),
 Twoja opinia najmniej mnie wzruszyła bo wiem kto ukrył się pod tym nikiem

Usunięty 23 grudnia 2011 21:11 przez: adminpzw  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi