Logowanie

Zarejestruj się

O kartę wędkarską

Dodaj odpowiedź

O kartę wędkarską  
  piotrek176

Od: 2011-09-04

04 września 2011 13:24  
Witam
Niedawno postanowiłem uprawiać tak przyjemny sport jakim jest wędkowanie. Poszedłem do najbliższego koła pzw i powiedziałem że chce łowić ryby. Ze zniżką dla studentów zapłaciłem 165 za wszytko i otrzymałem : legitymację członkowską, rejestr połowu ryb a także zezwolenie na amatorski połów ryb wędką i regulamin. W zezwoleniu pisze że : "(...)zezwolenie wazne jest jedynie wraz z legitymacją członkowaską PZW oraz kartą wędkarską*-dotyczy członków zwiazku". Nic z tego nie rozumiem a w PZW nic sie nie dowiedziałem więc moje pytanie jest takie: czy teraz żeby móc łowić ryby muszę mieć kartę wędkarską i zdawać na nią jakieś egzaminy czy bez przeszkód moge iść na ryby?

arnie

Od: 2008-09-24

05 września 2011 08:17  
Jak masz więcej niż 14 lat to na wodach PZW musisz mieć kartę wędkarską.

Koło nie powinno wydać osobie bez karty wędkarskiej zezwolenia na wedkowanie.

okon60

Od: 2011-08-05

05 września 2011 13:50  
piotrek176Witam
Niedawno postanowiłem uprawiać tak przyjemny sport jakim jest wędkowanie. Poszedłem do najbliższego koła pzw i powiedziałem że chce łowić ryby. Ze zniżką dla studentów zapłaciłem 165 za wszytko i otrzymałem : legitymację członkowską, rejestr połowu ryb a także zezwolenie na amatorski połów ryb wędką i regulamin. W zezwoleniu pisze że : "(...)zezwolenie wazne jest jedynie wraz z legitymacją członkowaską PZW oraz kartą wędkarską*-dotyczy członków zwiazku". Nic z tego nie rozumiem a w PZW nic sie nie dowiedziałem więc moje pytanie jest takie: czy teraz żeby móc łowić ryby muszę mieć kartę wędkarską i zdawać na nią jakieś egzaminy czy bez przeszkód moge iść na ryby?
 Kolego!  Wszysko w porzadku!  Skladki oplaciles,legitymacje czlonkowska dostales i Rejestr i RAPR tez. Karte Wedkarska wyrabia sie w Starostwie. Legitymacje masz,a to znaczy egzamin zdales!  Wez do Starostwa Legitymacje,  2albo 3zdjecia i okolo 30zl na Oplate Skarbowa.  Karta Wedkarska jest dozywotnia.

piotrek176

Od: 2011-09-04

06 września 2011 17:08  
bardzo się cieszę, dziękuję za informacje :)  

Usunięty 23 grudnia 2011 21:05 przez: adminpzw  
  dvbs3

Od: 2011-11-26

23 grudnia 2011 21:54  
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica.

Grzegorz Kidawski musi odejść !!!
Precz z cenzurą !!!
Precz z reklamami i wyskakującym face !!!

Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki

dvbs2 napisał ;
22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi