Logowanie

Zarejestruj się

czy zarząd koła ma prawo odmówić mi wglądu do regulaminu zawodów twierdząc że jest on dostępny wyłącznie sędziom

Dodaj odpowiedź

czy zarząd koła ma prawo odmówić mi wglądu do regulaminu zawodów twierdząc że jest on dostępny wyłącznie sędziom  
  michał śladewski

Od: 2010-04-28

26 września 2011 14:34  
czy zarząd koła ma prawo odmówić mi wglądu do regulaminu zawodów twierdząc że jest on dostępny wyłącznie sędziom. I jezeli chcę  mieć wglad to muszę złożyć podanie do zarządu lub prezesa koła o pozwolenie  na wgląd.  

Krzyś

Od: 2011-02-01

26 września 2011 15:38  
BZDURA !!! Żeby przystąpić (lub zapisać się) do danych zawodów , powinieneś wpierw pozać regulamin tych zawodów . Wydaje mi się , że jest to logiczne rozumowanie . Ale może nie dla wszystkich .  

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

27 września 2011 06:09  
zarząd  koła jest dla członków a nie dla sędzów , zawodnik ma prawo znać regulamin przed zawodami , w których chce wziąć udział  

white

Od: 2011-01-30

27 września 2011 19:50  
Od kiedy to zarząd koła tworzy sobie jakieś regulaminy zawodów ? Zawody są rozgrywane zgodnie z "Zasadami Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego" a w przypadku jakichkolwiek zmian informuje się o tym na odprawie przed tymi zawodami wszem i wobec by każdy startujący znał zasady.
Nad wszystkim i za wszystko odpowiada sędzia główny zawodów. Jeżeli odbyło się tak jak twierdzisz, trzeba zgłosić to do właściwego kapitanatu sportowego okręgu i wtedy dany sędzia będzie sędziował ale rozgrywki w pindle..... :) 

michał śladewski

Od: 2010-04-28

27 września 2011 21:25  
whiteOd kiedy to zarząd koła tworzy sobie jakieś regulaminy zawodów ? Zawody są rozgrywane zgodnie z "Zasadami Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego" a w przypadku jakichkolwiek zmian informuje się o tym na odprawie przed tymi zawodami wszem i wobec by każdy startujący znał zasady.
Nad wszystkim i za wszystko odpowiada sędzia główny zawodów. Jeżeli odbyło się tak jak twierdzisz, trzeba zgłosić to do właściwego kapitanatu sportowego okręgu i wtedy dany sędzia będzie sędziował ale rozgrywki w pindle..... :) 
 przed samym rozpoczęciem zawodów sędzia podaje zasadę odbywania się ich w danym momencie, a dokładnie chodziło mi o czas zapisów na zawody  bo ponoć w regulaminie był inny niż to sobie ktoś wymyślił przezco nie odbyły się zaody, dlatego poprosiłem o wglad do regulaminu i  odmuwiono mi tego

Wacław Santarius

Od: 2008-10-24

28 września 2011 20:14  
whiteOd kiedy to zarząd koła tworzy sobie jakieś regulaminy zawodów ? Zawody są rozgrywane zgodnie z "Zasadami Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego" ....
 No, ja bym tak nie stawiał sprawy, bo to zależy od charakteru zawodów. 
Kolega pytający nie określił, o jakiej rangi zawody chodzi. Więc nie przesadzajmy z tym sportem kwalifikowanym.
Natomiast zgadzam się w pełni co do tego, że zawodnik ma prawo i powinien znać kryteria, niezależnie od tej rangi. 
Jakiś głupi, dyktatorski Zarząd panuje w tym Kole.
Zarząd jest wybierany przez członków Koła, żeby w ich imieniu prowadził działalność dla dobra Koła, ergo, JEGO CZŁONKÓW! Nie na odwrót! Tymczasem daje się obserwować, że niektórym członkom Zarządów, lub Prezesom, władza "wali" na mózgi i zaślepia rzeczywiste cele, dla jakich oni zostali przez swoich członków wybrani. Najbliższe walne zebranie wyborcze powinno im to uświadomić.
No, ale na te zebrania trzeba chodzić, bo przeważnie władze w Kołach wybierane są przy 20 - 30 to procentowej obecności członków. 
Pozdrawiam.

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

30 września 2011 08:41  
Do kompetencji zarządu koła nalezy organizowanie wedkarskiej dzialalności sportowej i rekreacyjnej (Statut pr. 56 pkt. 14). Organizowanie nakłada obowiazek ustalnia jasnych i znanych ogółowi członków zasad oraz reguł, które zarząd powinien ogłosić przed podjęciem tej organizacji (Statut par. 56 pkt. 10). W świetle tych przepisów zarząd nie ma prawa odmówić wglądu do ustalonych przez siebie regulaminów, bowiem wówczas członek związku nie będzie mógł skorzystać ze swego prawa do korzystania ze wszystkich urządzeń i rodzajów działalności Związku na zasadach określonych przez władze Związku (Statut par. 13 pkt. 4).  

Usunięty 23 grudnia 2011 21:06 przez: adminpzw  
    Usunięty 23 grudnia 2011 21:11 przez: adminpzw  
  dvbs3

Od: 2011-11-26

23 grudnia 2011 21:53  
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica.

Grzegorz Kidawski musi odejść !!!
Precz z cenzurą !!!
Precz z reklamami i wyskakującym face !!!

Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki

dvbs2 napisał ;
22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi