| czy zarząd koła ma prawo odmówić mi wglądu do regulaminu zawodów twierdząc że jest on dostępny wyłącznie sędziom | ||||
michał śladewski
Od: 2010-04-28 Posty: 5 |
26 września 2011 14:34 | |||
| czy zarząd koła ma prawo odmówić mi wglądu do regulaminu zawodów twierdząc że jest on dostępny wyłącznie sędziom. I jezeli chcę mieć wglad to muszę złożyć podanie do zarządu lub prezesa koła o pozwolenie na wgląd. | ||||
|
Krzyś Od: 2011-02-01 Posty: 184 |
26 września 2011 15:38 | |||
| BZDURA !!! Żeby przystąpić (lub zapisać się) do danych zawodów , powinieneś wpierw pozać regulamin tych zawodów . Wydaje mi się , że jest to logiczne rozumowanie . Ale może nie dla wszystkich . | ||||
|
Lech Sulimierski Od: 2009-04-24 Posty: 250 |
27 września 2011 06:09 | |||
| zarząd koła jest dla członków a nie dla sędzów , zawodnik ma prawo znać regulamin przed zawodami , w których chce wziąć udział | ||||
white
Od: 2011-01-30 Posty: 32 |
27 września 2011 19:50 | |||
| Od kiedy to zarząd koła tworzy sobie jakieś regulaminy zawodów ? Zawody są rozgrywane zgodnie z "Zasadami Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego" a w przypadku jakichkolwiek zmian informuje się o tym na odprawie przed tymi zawodami wszem i wobec by każdy startujący znał zasady.
Nad wszystkim i za wszystko odpowiada sędzia główny zawodów. Jeżeli odbyło się tak jak twierdzisz, trzeba zgłosić to do właściwego kapitanatu sportowego okręgu i wtedy dany sędzia będzie sędziował ale rozgrywki w pindle..... :) |
||||
michał śladewski
Od: 2010-04-28 Posty: 5 |
27 września 2011 21:25 | |||
| przed samym rozpoczęciem zawodów sędzia podaje zasadę odbywania się ich w danym momencie, a dokładnie chodziło mi o czas zapisów na zawody bo ponoć w regulaminie był inny niż to sobie ktoś wymyślił przezco nie odbyły się zaody, dlatego poprosiłem o wglad do regulaminu i odmuwiono mi tego | ||||
|
Wacław Santarius Od: 2008-10-24 Posty: 6 |
28 września 2011 20:14 | |||
| No, ja bym tak nie stawiał sprawy, bo to zależy od charakteru zawodów.
Kolega pytający nie określił, o jakiej rangi zawody chodzi. Więc nie przesadzajmy z tym sportem kwalifikowanym. Natomiast zgadzam się w pełni co do tego, że zawodnik ma prawo i powinien znać kryteria, niezależnie od tej rangi. Jakiś głupi, dyktatorski Zarząd panuje w tym Kole. Zarząd jest wybierany przez członków Koła, żeby w ich imieniu prowadził działalność dla dobra Koła, ergo, JEGO CZŁONKÓW! Nie na odwrót! Tymczasem daje się obserwować, że niektórym członkom Zarządów, lub Prezesom, władza "wali" na mózgi i zaślepia rzeczywiste cele, dla jakich oni zostali przez swoich członków wybrani. Najbliższe walne zebranie wyborcze powinno im to uświadomić. No, ale na te zebrania trzeba chodzić, bo przeważnie władze w Kołach wybierane są przy 20 - 30 to procentowej obecności członków. Pozdrawiam. |
||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
30 września 2011 08:41 | |||
| Do kompetencji zarządu koła nalezy organizowanie wedkarskiej dzialalności sportowej i rekreacyjnej (Statut pr. 56 pkt. 14). Organizowanie nakłada obowiazek ustalnia jasnych i znanych ogółowi członków zasad oraz reguł, które zarząd powinien ogłosić przed podjęciem tej organizacji (Statut par. 56 pkt. 10). W świetle tych przepisów zarząd nie ma prawa odmówić wglądu do ustalonych przez siebie regulaminów, bowiem wówczas członek związku nie będzie mógł skorzystać ze swego prawa do korzystania ze wszystkich urządzeń i rodzajów działalności Związku na zasadach określonych przez władze Związku (Statut par. 13 pkt. 4). | ||||
| Usunięty 23 grudnia 2011 21:06 przez: adminpzw | ||||
| Usunięty 23 grudnia 2011 21:11 przez: adminpzw | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 21:53 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum