Logowanie

Zarejestruj się

Rekord Polski

Dodaj odpowiedź

Rekord Polski  
  dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

21 października 2011 13:37  
http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article.html?id=1251
Czy ta instrukcja transportu i ćwiartowania suma nie da do pomyślenia nad wprowadzeniem górnych wymiarów ochronnych?

Kazimierz Wąsik

Od: 2008-12-04

21 października 2011 14:18  
Tego co złowił i zabił taką rybę i tego co puścił ten tekst powinno się wykluczyć dożywotnio z wszelkich związków!  

Arek Rosłoński

Od: 2009-01-06

21 października 2011 16:00  
Jedyne co mogę zrobić to oczywiście pogratulować rekordziście ale poza tym to...... bez komentarza.  

Krzyś

Od: 2011-02-01

21 października 2011 16:33  
Gratulacje . Ale dlaczego ten Kolega bezczelnie sie chwali , że złamał przynajmniej w dwóch miejscach regulamin . 1 z tymi żywcami kupowanymi to nie muszę tłumaczyć . 2 sam pisze , że wolno było łowić od 6 , a zaczoł po 5 . :-)  

Andrzej Florkowski

Od: 2010-10-25

21 października 2011 18:12  
To łeb tego oprawcy ( nie łowcy) powinien zzostać spreparowany ( za darmo) i powieszony nad zbiornikiem Rybnickim ku przestrodze podobnym rzeźnikom !! Ze też musiał mieć na imię Andrzej !!!  

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

22 października 2011 10:15  
"Pożyczyłem taczkę i na nią zapakowałem całego suma. Łeb na taczce, pozostała część ryby ciągnęła się po ziemi. Jakoś dotarliśmy z Tereską pod hotel. Powstał problem zważenia ryby. Ogon ciąłem w trzech miejscach. Pozostawiłem cały korpus z głową, żeby wnętrzności nie wypadły. Część po części ważyłem. Wynik, po podliczeniu, to 109 kilogramów. Ubyło ich kilka. Śluz, krew, płyny organiczne, parę kilogramów mniej, ale i tak waga imponująca. Łeb zostawiłem na trofeum. Za jego wypreparowanie będę musiał zapłacić 800 zł."
przepraszam za to że pozwoliłem sobie zacytować fragment Pana relacji , ale skoro już Pan tak polubił  łowić te sumy to czy nie wystarczy foto nad wodą i snuć opowieści przez długie lata ...........przecież to co Pan pisze to chyba żadna przyjemność dla etycznego wędkarza , który mówi że ubyło kilogramów ale dla rzeżnika to i tak imponująca waga !
ja wędkuje ponad 30 lat , ale takiej "radosnej" relacji nie słyszałem ani nie widziałem
pozdrawiam

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

22 października 2011 19:27  
Sum sobie złowił suma .suma  sumarum nie mógł sobie poradzić ,w sumie poszedł po pomoc w sum porę.ale jazda że zabłysła Polski gwiazda  

Piotr Krzemiński

Od: 2011-11-07

18 listopada 2011 13:14  
RAPR pozwala na zabijanie takich ryb to zabił i się tym chwali. Większość wędkarzy w Polsce wali w łeb wszystko co ma wymiar (chociaż to nie jest warunek konieczny).  

Aleksander Domański

Od: 2011-11-08

18 listopada 2011 14:19  
"Wszyscy tutejsi sumiarze kupują żywce w niedalekim
gospodarstwie stawowym. Kupują srebrne karasie i karpiki. Któregoś razu
sąsiad, odchodził ze swojego stanowiska, a widząc, że ja będę siedział
na sumach do końca dnia, zaoferował mi swoje żywce. Podziękowałem,
przesypał je do mojej siatki, a rano, kiedy byłem kontrolowany, okazało
się, że w siatce mam 23 cm lina. W majestacie prawa zostałem
kłusownikiem, składałem zeznania na Policji, czeka mnie Sąd Grodzki w
Rybniku. Nie życzę nikomu takiego frycowego."
Mnie to nie dziwi .Ryba niewymiarowa i stosowanie żywca nie z danej wody.

dvbs3

Od: 2011-11-26

23 grudnia 2011 20:41  
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica.

Grzegorz Kidawski musi odejść !!!
Precz z cenzurą !!!
Precz z reklamami i wyskakującym face !!!

Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki

dvbs2 napisał ;
22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi