| Tajemnicza księga o wędkarstwie za 300 zł | ||||
|
wędkomaniak Od: 2009-04-01 Posty: 33 |
09 listopada 2011 19:49 | |||
| do koła dzoniła kobieta reprezentująca wydawnictwo, które wydało książkę poświęconą wędkarstwu za około 300 zł. W ramach promocji pokrywaja koszty wysyłki.
Dziwne jest to, że podobno powstała przy współpracy z Zarządem Głównym, a na naszym portalu o niej "ani widu ani słuchu". w internecie też niczego nie można sie dowiedzieć. czy dostaliście taką ofertę i czy wiecie coś na ten temat? |
||||
|
arnie Od: 2008-09-24 Posty: 465 |
09 listopada 2011 23:03 | |||
| widziałem tą książkę, bo kilku znajomych dało się naciągnąć.
jest to gruby atlas samochodowy okraszony na końcu zdjęciami ryb i plus-minus sa naniesione wody PZW z podziałem na okręgi. dla mnie za drogo, a że po całej polsce nie jeżdże to i nie potrzebne, ps. jako atlas to za ciężkie, waży pare kg |
||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
10 listopada 2011 04:35 | |||
| Do tego kompletu dodać kilkanaście rejestrów i zezwoleń ,kartę wędkarską z legitymacją członkowską z wklejonymi na bieżący rok znaczkami i cheja na ryby. Atlas natomiast nas nie zawiedzie tak jak ZG PZW. | ||||
|
dionizy Od: 2009-01-31 Posty: 87 |
10 listopada 2011 09:31 | |||
| [url=../../../wiadomosci/53479/60/polska_encyklopedia_wedkarska]POLSKA ENCYKLOPEDIA WĘDKARSKA[/url]
[url=../../../wiadomosci/lista/60/aktualnosci]Aktualności[/url]|2011-11-09 [url=../../../wiadomosci/53479/60/polska_encyklopedia_wedkarska][/url] Informujemy, że Polski Związek Wędkarski został partnerem Polskiej Encyklopedii Wędkarskiej wydanej przez Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka, zawierający: ... [url=../../../wiadomosci/53479/60/polska_encyklopedia_wedkarska]więcej[/url] |
||||
|
10 listopada 2011 09:31 | |||
| [url=../../../wiadomosci/53479/60/polska_encyklopedia_wedkarska]POLSKA ENCYKLOPEDIA WĘDKARSKA[/url] | ||||
|
10 listopada 2011 09:33 | |||
| sorki ale cos zle sie wkleja
Informujemy, że Polski Związek Wędkarski został partnerem Polskiej Encyklopedii Wędkarskiej wydanej przez Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/53479/60/polska_encyklopedia_wedkarska |
||||
|
czaplasiwa Od: 2008-12-12 Posty: 69 |
10 listopada 2011 11:41 | |||
| Ciekawe ile za coś takiego zapłacił ZG z naszych składek? | ||||
|
Sławomir Ryś Od: 2008-12-14 Posty: 31 |
10 listopada 2011 18:26 | |||
| Potwierdzam cenę bo wysałałem maila z zapytaniem i wyszło z wysyłką ok. 300,00 złotych. Nasz ZG to jak coś wymyśli to aż się płakac chce. | ||||
piotr_okrasa
10 listopada 2011 19:27 | |||
| Sławek, a od kiedy ZG czyt. Zakute Głowy myślały ,myślą tylko na czm by tylko zarobić aby się nie narobić. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
11 listopada 2011 07:22 | |||
| Wydawnictwo powstało z własnej inicjatywy Wydawcy, a patronat PZW dotyczy prezentacji treści związanych z działalnością PZW oraz dostarczenia informacji na temat wód uzytkowanych przez okręgi PZW oraz struktur terenowych PZW. ZG PZW nie przekazywał Wydawcy żadnych środków, a w zamian za patronat otrzymał ustaloną w umowie liczbę egz. gratisowych | ||||
|
Sławomir Ryś Od: 2008-12-14 Posty: 31 |
11 listopada 2011 14:36 | |||
| Panie Antoni sam pan przyzna, że 300,00 złotych (z przesyłką) za książkę to bardzo duża cena i nieliczni pozwolą sobie ją kupić. Więc po co reklamować naszym szyldem coś co i tak u mało którego wędkarza zagości na półce bibliotecznej.
A tak na marginesie może to nie będzie tajemnicą te kilka gratisowych egzemplarzy to kto może otrzymać? Pozdrawiam. |
||||
|
12 listopada 2011 21:01 | |||
| Panie Rzeczniku pracując wiele lat w branży Wydawniczo - poligraficznej jakoś nie przemawiają do mnie pańskie argumenty. Patronat patronatem, ale w tej dziedzinie nie ma nic za darmo. To pytanie w drugą stronę: ile dostał za to PZW, ewentualnie jaki procent ze sprzedaży w/w wydawnictwa? | ||||
piotr_okrasa
13 listopada 2011 01:31 | |||
| Kolego Czaplasiwa odpowiedz Pana Rzecznika była skierowana do rzeszy wędkarzy do lat 16. Natomiast my siwe jak śnieg gołąbki nie damy się omotać peerelowską propagandą i fałszem minionej epoki. Wiadomo że każdy kto wspólpracuje z autorem lub wydawcą otrzyma jakieś profity nic nie ma za darmo. | ||||
|
13 listopada 2011 10:18 | |||
| To może jako znawcy tematu załapiemy się na te gratisy. Hi hi hi | ||||
14 listopada 2011 07:49 | |||
| To może zamiast liczyć na gratisy spróbować poszukać pieniędzy na zakup tego wydawnictwa np. dla potrzeb koła lub okręgu, bo po to przecież zostało ono wydane. | ||||
|
14 listopada 2011 08:38 | |||
| Panie rzeczniku odpowiedź pozostawiam bez komentarza. | ||||
15 listopada 2011 06:54 | |||
| Czyli zamykamy wątek, jako prowadzący do nikąd. | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
15 listopada 2011 08:50 | |||
| Już widze jak małe koła dysponujące kwatami 3 czy 4tys.PLZ ustawiają się w kolejkę po atlas za 300PLZ. Przyjmuję do wiadomości wyjaśnienie o przekazaniu przez wydawcę na rzecz PZW iluś tam egzemplarzy. Myślę jednak że wydawca mocno przeinwestował bo za taką cenę to sprzedaż będzię miał bardzo niską a chyba nie brał pod uwagę ilości GPS-ów.Nie bardzo wiem ile kosztuje GPS bo mam wbudowany w deskę ale myślę że za 300x2 powinno wystarczyć. | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 19:43 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
zbrojnik
Od: 2012-01-07 Posty: 1 |
08 stycznia 2012 00:44 | |||
| Witam kolegów
Po przeczytaniu opisów w internecie i widząc zdjęcia w/w nabrałem ochoty na zakup. W pierwszej kolejności próbowałem się dodzwonić do wydawnictwa ale się nie udało. Później wysłałem maila i wreszcie ktoś się odezwał. Zadzwoniła pani która zaczęłą pieknie opowiadać o tej mapie (bo tak to należy nazwać). Później zaczeły się moje pytania i pani z minuty na minutę miała coraz mniej do powiedzenia w sensie odpowiedzi pozytywnych. Oczywiście pytania z mojej strony dotyczyły przydatności dla wędkarza takiej oto jak się później dowiedziałem (potwierdziłem) faktycznie drogiej pozycji wydawniczej. Niestety nie dokończyłem rozmowy bo po uzyskaniu informacji cenowej coś przerwało połączenie, późniejsze próby połączeń telefonicznych sie nie powiodły a na maile już ani nikt nie odpisał ani nie oddzwonił (coś kiepskie wydawnictwo wybrało PZW). W tym momencie powiedziałem sobie że skoro wydawnictwo utwierdza mnie w tym co wyczytałem na internecie że jest to mało przydatne dla nas wędkarzy, do tego jest to straszna kwota, ja sobie odpuszczam. Jednak zaciekawiło mnie za ile można taki "atlas" zakupić jako używany na jednym z serwisów aukcyjnych. Jakie było moje zdziwienie jak się okazało że za kilkadziesiąt złotych. Po potwierdzeniu że atlas nie jest uszkodzony, jest w idealnym stanie zakupiłem go, ponieważ taką kwotę mogłem na niego wydać. No i co otrzymałem? Piękny nowy (używany) atlas, przepraszam polską encyklopedię wedkarską. Drodzy koledzy, troche sie rozpisałem więc teraz szybciej. Jak już wyżej pisałem, to nie jest encyklopedia wędkarska, daleko temu czemuś do niej. Jest to atlas (czyli zbiór map) z DODATKIEM informacji o rybach itp. Nie ma tam zdjęć ryb a jedynie kiepskie rysunki, po zapoznaniu się z którymi początkujący wędkarz, czy kandydat na wędkarza miał by problem z przypisaniem ryb w rzeczywistości. Ten cały atlas waży sobie trochę i jest nie poręczny. Tak więc część dla wędkarzy jak i on cały jest DO BANI. Część z mapami, nawet aktualna. DUUUUUŻY minus za brak mniejszych akwenów, bo co jak co ale w takim wydawnictwie to już powinny być, zwłaszcza że na zwykłych mapach można znaleźć. Ocena ogólna: 2 Szczerze to zawiodłem się na tym wydawnictwie, ta tzw encyklopedia to zwykły atlas z doklejonymi informacjami o rybach. Ktoś kto się na to zgodził żeby firmować to znakiem PZW to chyba nie jest z PZW. Koledzy to jakaś masakra jak się mozna pod czymś takim podpisać i nazwać to jeszcze encyklopedią??? Jak ktoś chce poczytać o rybach to polecam stare ksiązki o rybach, inne informacje nawet w tanich terminarzach wędkarskich są a reszta w internecie. Tą encyklopedię/atlas polecam tylko tym którzy chcą sobie postawić coś dużego na regale lub sami sie chcą przekonać jak to wygląda. Tylko z góry odradzam wydanie tych prawie 300 zł, to coś nie jest tego warte. Pozdrawiam i mam nadzieję że chętni zanim to kupia to gdzieś oglądną i dopiero podejmą decyzję. |
||||
|
08 stycznia 2012 10:49 | |||
| Czyli krótko mówiąc znaczkiem PZW firmowaliśmy BUBEL, który dzięki temu miał osiągnąć większą sprzedaż wśród braci wędkarskiej. Jak widać ta dyskusja wcale nie była bezsensowną od początku. Czy ktoś odpowiewie za podjęcie tej nietrafionej i może nawet kompromitującej decyzji? | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum