| Polski Klub Wędkarski | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
26 listopada 2011 18:58 | |||
| Myśle że to jest rozsądna myśl aby przekształcić grabierczą działalność swtowarzyszenia byłych towarzyszy. Klub by podlegał pod wojewodę danego województwa bez przepychanek okręgów w jednym województwie. Kasa ze składek wędrowała by do organów państwowych ,gdzie zasiadają specjaliśći i byłby nadzór państwowy nad naszymi pieniedzmi. | ||||
jerzy53
Od: 2011-03-15 Posty: 82 |
26 listopada 2011 22:00 | |||
| Już mielismy państwowy zarząd w PZW przez kilkadziesiąt lat. To propozycja jak za KOMYUNY. Życie pokazuje, ze PAŃSTWOWE to znaczy NICZYJE. Ilość etatów w BIURACH ZO PZW, to ok.1 etat na tysiąc członków - razem ze strażnikami. Nie jest to zadużo, tylko kosztem pracowników biurowych trzeba zwiększyć ilość strażników, a za kilka lat sprawi to ,że będzie mniej kłusownictwa. Społeczna straż nie dopilnuje wszystkiego z powodu braku uprawnień. Należało by zawrzeć porozumienia pomiędzy wojewodami, a Okręgami PZW i np. opłacać strazników z pieniędzy PZW, ale tak, by byli oni STRAŻNIKAMI PAŃSTWOWYMI. W obecnej stryukturze Społeczny Strażnik nie ma praktycznie żadnych uprawnień, a jego utrzymanie kosztuje. Okręgi mają nie wykorzystane fundusze, z których zyski czerpią tylko Księgowi i o TYM nic się nie mówi. Zysk , czy jak kto woli oszczędności w Okręgach PZW stwarzaja pole do różnych "LEWYCH" zagrywek. Statut zakłada, że PZW nie jest FIRMĄ DLA ZYSKU, więc jeżeli np. przy 5000 wędkarzy OKRĘG oszczędza 50 tys.zł , i dzieje się tak prawie każdego roku, to księgowy który planował budżet praktycznie OKRADA wędkarzy. Zmiany powine być nakierowane na lepsze wykorzystanie tego co już mamy. Aby tak się stało, to decydenci z poprzedniej epoki musza odejść. Na każdym poziomie struktur organizacyjnych Zwiążku. Z człym szacunkiem do "ZASŁUŻONYCH" , ale jeżeli nie zauważa się, że nadszedł na niektórych czas "OSTATECZNY", to trzeba ich odwołać. Nawet jeżeli są PREZESAMI. | ||||
|
jaroslaw Od: 2009-02-02 Posty: 46 |
29 listopada 2011 20:57 | |||
| <fieldset>Pierwsze primo, to jesli wiesz, że ktoś okrada Związek to zgłoś to do prokuratury zanim zaczniesz pieprzyć głupoty, chyba, że boisz sie ujawnić.</fieldset><fieldset>Drugie primo to aby spełnić twoje mrzonki o rozwiązniu związku lub odwołaniu kogokolwiek to </fieldset><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]>
<style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> rozwiązać PZW mogą .... tylko jego członkowie. I w opisany w Statucie sposób. Wyłaniając swoich przedstawicieli, którzy jako zjazd PZW, podejmą decyzję o rozwiązaniu stowarzyszenia. Ale jak mieliby do tego doprowadzić, skoro nie chce im się uczestniczyć w niczym oprócz czczego gadania na forach ? Trzeciego primo nie będzie. |
||||
|
29 listopada 2011 21:01 | |||
| Prosze Admina o wykasowanie tego co niepotrzebniesie wydrukowało z kosmosu, bo tu na tym dziwnym forum urzytkownik nie może nic edytować. | ||||
|
29 listopada 2011 21:07 | |||
piotr_okrasa
29 listopada 2011 21:41 | |||
| Jarosław nic nie kombinuj z edytowaniem pisząc niezrozumiałym językiem gdzie Cię uznają za kombinatora w naruszaniu netyki i obrazę osób i dobra osobiste osób trzecich i Cię wypier.....zchną z tego forum. Pewnie chciałeś edytować fotomontaże tego nie łyka to forum bo jest bardzo uczulone na obrazki i admin zamontował w serwisie antyfotomontaż bodobny do antywirusa. | ||||
|
29 listopada 2011 21:55 | |||
Aleksander Domański
Od: 2011-11-08 Posty: 226 |
30 listopada 2011 20:25 | |||
jerzy53
02 grudnia 2011 00:35 | |||
Drugie primo to aby spełnić twoje mrzonki o rozwiązniu związku lub odwołaniu kogokolwiek to rozwiązać PZW mogą .... tylko jego członkowie. I w opisany w Statucie sposób. Wyłaniając swoich przedstawicieli, którzy jako zjazd PZW, podejmą decyzję o rozwiązaniu stowarzyszenia. Ale jak mieliby do tego doprowadzić, skoro nie chce im się uczestniczyć w niczym oprócz czczego gadania na forach ? Trzeciego primo nie będzie. No cóż, czytać trzeba dokładnie. Nie powiedziałem , że ktoś okrada Związek, tylko wskazałem jak "ZYSK" wykazany przez księgowego, niepotrzebnie "obciąża" kieszenie wędkarzy. Płacąc składki, oczekujemy dobrego "WYDAWANIA" naszych pieniędzy. Nie płacimy poto, żeby nasze pieniądze OKRĘG lokował na swoich kontach, bo możemy to zrobić sami. JeŻeli taki"ZYSK" jest generowany przez kolejnych kilka lat, to uważam, że źle zaplanowano budżet okręgu. I nie pieprzę głupot, tylko upominam się o swoje pieniądze. Także przypominam kolegom, członkom Zarządów Okręgów i Komisji Rewizyjnych, że strona "MERYTORYCZNA" działalności powinna być przez nich ustalana i nadzorowana. Ujawniać sie nie boję, bo w żadnym z moich wpisów nie naruszyłem niczyjego "DOBRA", ani nikogo nie obrażałem. Wyrażam własne poglądy i wszystko o czym piszę, jestem w stanie poprzeć faktami. Jako jerzy 53 zostałem zalogowany gdy uczyłem się "szperania" po internecie i tak już zostało. Ale chętnie sie koledze "jarosławowi " i wszystki którzy czytają moje wpisy przedstawię : Jerzy Janusiewicz - prezes koła PZW "ZŁOTY KARAŚ" w Międzyrzecu Podlaskim. I nie boję się odwołania, aby robic coś dla wędkarstwa nie muszę być prezesem. Kontakt do mnie jest od wielu lat na stronie zlotykaras.pl którą sam prowadzę od czasu gdy jestem prezesem koła. Na temat rozwiązania Związku nigdy się nie wypowiadałem, bo na tyle znam STATUT by wiedzieć jak sie "powołuje i odwołuje", ewentualnie "rozwiązuje". Jestem za zmianami które unowocześnia Związek i nie zamierzam z niego występować. Podzielam zdanie kol.jarosława w kwestii chęci uczestniczenia w pracy Związku przez większość wędkarzy-członków PZW. Pisałem już o tym "olewaniu" wszystkiego, a gdy zaproponowałem aby każdy "COŚ" zrobił oprócz "GADANIA", nazwano mnie "KAPO". Ale to ja, tym razem OLAŁEM to stwierdzenie i tego który to napisał. Bo pracy się nie boję, a w szkole nauczyłem się pisać i czytać ze zrozumieniem. I staram się z tego korzystać. Korzystając z okazji, że oficjalnie się przedstawiłem, namawiam kolegów do rzeczowej dyskusji na wszystkie tematy, szczególnie dotyczące zmian w STATUCIE. Jeżeli teraz takiej dyskusji nie będzie , to zapomnijcie o zmianach. Aby coś zmienic trzeba czasu którego wcale nie mamy za dużo. Jeżeli ktoś z FORMOWICZOW wpadnie na pomysł prawdziwego spotkania zapraszam do Międzyrzeca Podlaskiego. |
||||
Marcin Borowik
Od: 2011-03-15 Posty: 20 |
02 grudnia 2011 09:56 | |||
|
02 grudnia 2011 11:44 | |||
| [quote] Korzystając z okazji, że oficjalnie się przedstawiłem, namawiam kolegów do rzeczowej dyskusji na wszystkie tematy, szczególnie dotyczące zmian w STATUCIE. Jeżeli teraz takiej dyskusji nie będzie , to zapomnijcie o zmianach. Aby coś zmienic trzeba czasu którego wcale nie mamy za dużo. Jeżeli ktoś z FORMOWICZOW wpadnie na pomysł prawdziwego spotkania zapraszam do Międzyrzeca Podlaskiego.[/quote]
Czy to nie my razem przed ostatnimi wyborami najwiecej mówilismy o zmianach w statucie, jeszcze na starym forum?. Odnośnie pieniędzy na koncie, to nie należy się obawiać, bo nie mozna co do grosza wydać jak jest małe pogotowie kasowe a nieraz zanim będą wpływy ze znaczków trzeba robić wydatki. |
||||
|
02 grudnia 2011 11:47 | |||
| Dodam jeszcze że przez te 40 lat przynalezności nie czuję się okradany, jesli już to źle zarządzany szczególnie po kolejnych wyborach kiedy nowa kadra wywodząca się z krzykaczy uczy się wydawać nie swoje pieniądze. | ||||
Marcin Borowik
Od: 2011-03-15 Posty: 20 |
02 grudnia 2011 13:22 | |||
jerzy53
02 grudnia 2011 17:38 | |||
Moje odczucia są podobne, jeżeli chodzi o złe zarządzanie. Faktycznie , "okradanie" to może za ciężkie słowo. Ale popieram Marcina, że pogotowie kasowe nie musi co roku wynosić kilkadziesiąt tysięcy złotych. Co do zmian STATUTOWYCH, to jestem za pełną demokracją, czyli składy nowych zarządów okręgu i zarządu głównego powinne być wybierane z obecnych na zjazdach delegatów. Bez wstępnych list przygotowywanych przez "NIE ZNANE KOMISJE". - W sprawie wyborów do władz okręgowych: jestem za wprowadzweniem zapisu w statucie, muwiącego o wygaśnięciu mandatu "delegata " który w trakcie kadencji, przeniósł się z jednego koła do drugiego. ( jeżeli nie zmienił miejsca zamieszkania) A jeżeli został on wybrany do władz okręgowych, powinien go zastąpić "następny z listy" na którą głosowano na zjeździe okręgowym. |
||||
|
02 grudnia 2011 18:20 | |||
| Przez te wiele lat przeżyłem wiele nowych zarządów, które miały być perfekcyjne a po pół roku robiły się dokładnie jak stare. | ||||
Aleksander Domański
Od: 2011-11-08 Posty: 226 |
02 grudnia 2011 21:33 | |||
| Cytat
„Co do zmian STATUTOWYCH, to jestem za pełną demokracją, czyli składy nowych zarządów okręgu i zarządu głównego powinne być wybierane z obecnych na zjazdach delegatów. Bez wstępnych list przygotowywanych przez "NIE ZNANE KOMISJE". - W sprawie wyborów do władz okręgowych: jestem za wprowadzweniem zapisu w statucie, muwiącego o wygaśnięciu mandatu "delegata " który w trakcie kadencji, przeniósł się z jednego koła do drugiego. ( jeżeli nie zmienił miejsca zamieszkania) A jeżeli został on wybrany do władz okręgowych, powinien go zastąpić "następny z listy" na którą głosowano na zjeździe okręgowym.” Demokracja pełna to demokracja bezpośrednia bez wybierania delegatów. Każdy miał by prawo przyjść na walne stowarzyszenia i głosować. Jest to nierealne. Aby każdy członek mógł kandydować do organów stowarzyszenia ,trzeba by stworzyć ordynację wyborczą z kryteria dla kandydatów .Przykładowo listu poparcia dla kandydata .Szczebel koła 15 podpisów , okręg 50 podpisów ZGPZW 100 podpisów. Po stworzeniu takich list można by głosować na zebraniach wyborczych w kołach.. |
||||
piotr_okrasa
02 grudnia 2011 22:05 | |||
| Jarsłw nie smuć się Twoim dokonaniom na rzecz PZW. Ja przepracowałem cztery kadencje perłniąc funkcje w zarządzie koła . Teraz mam płakać na nieudolność ZG PZW , powstrzymywał mnie prezes aby swoje przekonania nadziać na haczyk i czekać aż ryba popłknie haczyk .Tylko ten haczyk jest nafaszerowany z współpracą ZG ,gdzie szary członek jest bezsilny | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 19:39 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum