Logowanie

Zarejestruj się

Opłaty cateringowe.

Dodaj odpowiedź

Opłaty cateringowe.  
  Sławomir Ryś

Od: 2008-12-14

29 stycznia 2012 15:44  
Bardzo prosze o pomoc i podpowiedź. Jak to się ma obecnie w naszym związku. Do tej pory po zawodach wędkarskich z budżetu koła kupowaliśmy posiłek (kiełbaska, kaszanka z grilla, napoje). Dzisiaj się dowiedziałem, że koła nie mogą wydawać kasy z budżetu koła na posiłek a są zobowiązane do pobierania dobrowolnej opłaty cateringowej.
Jak to jest może ktoś z kolegów mi powiedzieć co i jak. Może Pan rzecznik mi pomoże.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

01 lutego 2012 10:20  
Obowiązku prowadzenia cateringu na zwodach nie ma, więc i opłaty cateringowe nie stanowią obowiązkowej pozycji w kosztach zawodów. Jeśli organizatorów stać na takie formy zaspokojenia potrzeb dla zawodników i gości zawodów, to mogą je sobie zorganizować, ale raczej należy unikać obciążania budżetów kół takimi wydatkami. Do okręgów PZW poszło więc zalecenie by szukać innych form uzupełnienia oferty na zawody, np. promocyjna sprzedaż sponsorska, np. zrabatowana oplata w startowym, np. czysty sponsoring i wiele innych. Oczywiście nie dotyczy to kół, które delegują na zawody swoich zawodników, bo wówczas ewentualne wydatki na wyżywienie rozliczają w ich delegacji lub same organizują im wyżywienie w trakcie zawodów.  

Kazimierz Wąsik

Od: 2008-12-04

01 lutego 2012 14:41  
Rzecz ma związek z rozliczeniem VAT-u?  o którym była mowa tu:
http://www.pzw.org.pl/azoty/wiadomosci/55937/60/vatem_w_wedkarza
Na razie jeszcze odpowiedzi P. Rzecznika nie było.

Sławomir Ryś

Od: 2008-12-14

01 lutego 2012 17:43  
Dziękuję za odpowiedzi. Dzisiaj też dostałem odpowiedź od Pani księgowej z mojego okręgu. Jest ona wyczerpująca.
Zamykam temat.

Kazimierz Wąsik

Od: 2008-12-04

02 lutego 2012 08:29  
Ciekaw jestem co napisała ta księgowa. Wrzucisz tu? :)  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi