| Masakra na bugu. Co teraz? | ||||
afghan
Od: 2009-07-12 Posty: 1 |
12 lipca 2009 18:17 | |||
| Witam. Od nie dawna jestem zapalonym wędkarzem i wędkuję wyłącznie na rzece bug. To co się teraz tam dzieje jest dla mnie wielką tragedią. W okolicy praktycznie nie ma innych konkretnych łowisk, a poza tym uroku bugu i nadbużańskich okolic nic nie zastąpi. Zastanawia mnie, czy w ogóle coś tej ryby w rzece zostanie, bo z tego co słyszałem to śnięta ryba jest wyciągana z rzeki w dziesiątkach ton. Ryby w bugu i tak nie było za dużo, została zdziesiątkowana przez kłusoli. Jestem zdania, że kontrola jest zdecydowanie za rzadka, bo siatami tłuka kiedy tylko chcą, a najbardziej w nocy. Chciałbym zapytać czy PZW ma jakiś plan lub myśli już nad czymś co pomoże w szybkiej odbudowie rybostanu w bugu i we wszystkich rzekach które spotkała ta tragedia? Może jakieś zwiększone zarybienia czy jak? | ||||
|
dionizy Od: 2009-01-31 Posty: 87 |
13 lipca 2009 08:55 | |||
|
1. dokładniej to okręgi są użytkownikami rybacko-wędkarskimi, a nie całe PZW 2. są procedury w takich sytuacjach, zarówno "państwowe" jak i wewnątrz PZW 3. okregi na ktorych doszło do zdarzenia będą najlepiej poinformowane, proszę je pytać |
||||
|
Kazimierz Wąsik Od: 2008-12-04 Posty: 153 |
13 lipca 2009 14:03 | |||
| A jak pisałem o dogorywających i zdechłych rybach płynących Zegrzem na forum pod koniec czerwca: "Zdechłe ryby na Zegrzu" to nie było odzewu. | ||||
|
dionizy Od: 2009-01-31 Posty: 87 |
13 lipca 2009 14:34 | |||
|
należało zgłosić problem do właściwego okręgu |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum