Logowanie

Zarejestruj się

łowienie w okolicach nowej słupi

Dodaj odpowiedź

łowienie w okolicach nowej słupi  
  lechch

Od: 2009-07-13

13 lipca 2009 09:49  
planuję tygodniowy wyjazd z rodziną. na łowienie planuję dwa dni,jestem z woj.śląskiego co muszę zrobić bo jak mi wiadomo śląsk nie ma porozumienia z świętokrzyskim na ważność opłat,planuję łowić na j.brodzkim  

dionizy

Od: 2009-01-31

13 lipca 2009 09:56  
lechchplanuję tygodniowy wyjazd z rodziną. na łowienie planuję dwa dni,jestem z woj.śląskiego co muszę zrobić bo jak mi wiadomo śląsk nie ma porozumienia z świętokrzyskim na ważność opłat,planuję łowić na j.brodzkim

prosze się kontaktować z właściwym okręgiem na terenie którego będzie pan wędkować

Andrzej Maszewski

Od: 2009-07-10

13 lipca 2009 10:24  
zdecydowanie odradzam, Brody to zielona zupa/ dosłownie/, obowiazuje w niej całkowity zakaz nęcenia w trosce o czystośc wody, he he he  

tomaszokret

Od: 2009-02-03

13 lipca 2009 10:44  
Do LECHCH: ...zielona zupa i w dodatku jakby ryb mało... Złowienie czegoś sensownego to bardziej zdarzenie losowe, niż efekt umiejętności czy wytrwałości. Nęcić faktycznie nie wolno, a w dodatku łowienie utrudniają masowo występujące raki, które obgryzają haczyk z przynęty.
Żeby nie było wątpliwości - to raki amerykańskie, ich występowanie w żaden sposób nie świadczy o jakości wody.

lechch

14 lipca 2009 09:40  
dzięki za informacje o wiórach ale więcej chciałbym się dowiedzieć o opłacie bo jezioro podałem jako jedną możliwość bo rodzinka mi nie pozwoli siedzieć na rybach cały tydzień jak wyrwę dwa dni to wszystko no i właśnie łowiąc na pokrzywiance czy na psarce zjeżdżę dzień za tym gdzie zrobić opłaty w którym kole  

tomaszokret

Od: 2009-02-03

14 lipca 2009 13:22  
Do LECHCH: Wspominałeś, że chcesz łowić na jeziorze brodzkim (czyli na zbiorniku Brody Iłżeckie), a nie na Wiórach... Oba leżą niedaleko siebie, ale to dwa oddzielne zbiorniki!
Na Wiórach sytuacja z rybami jest lepsza, zarówno z białorybem (płoć, leszcz, lin, karp, jaź, japoniec), jak również z drapieżnikami (okoń, szczupak). Obowiązuje jednak również zakaz nęcenia. Są kłopoty z dojazdem do wody - tylko w nielicznych miejscach, na niektórych drogach miejscowi pobierają "myto" za przejazd (sytuacja z ub. roku - nie wiem, czy znów się uaktywnili w sezonie). Sytuacja z czystością wody lepsza, niż na Brodach, choć tu również występują zakwity wody i przyducha letnia.

Co do opłat - wszystkie informacje znajdziesz tutaj: http://www.pzw.org.pl/26/cms/335/skladki_i_oplaty.

Ogólnie jak chcesz z rodziną posiedzieć nad wodą, to polecałbym raczej Chańczę - dużo ludzi, ale dobry dostęp do brzegu, piaszczysto, woda bez zakwitów, ryby biorą w miarę dobrze (płoć i leszcz). Tak że ty możesz połowić, a rodzinka poopalać i popluskać :-P Wilk syty, a owca cała! :-P

Andrzej Maszewski

Od: 2009-07-10

14 lipca 2009 16:54  
jesli chodzi o drapieżniki to ich już raczej nie ma, 2 lata wystarczyło aby wyczyścic zbiornik z okoni i szczupaków, brało się po 100 ,200 okoni i okonków, szczupaczków, taka jest nasza smutna rzeczywistość tzw wędkarska, kontroli przezx te b2 lata nigdy nie widziałem na tym zbiorniku  

lechch

16 lipca 2009 07:15  
dziękuje za informacje rodzinka też wybiera j. chańcza jak czytam opłaty można robić na konto żegnam obyś my się spotkali kiedyś na moczeniu kija cześć.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi