Logowanie

Zarejestruj się

Wisła-siata

Dodaj odpowiedź

Wisła-siata  
  Tomasz

Od: 2008-12-18

08 września 2009 18:01  
Mam proste pytanie które być może było już poruszane, lecz tego tematu nie znalazłem. PYTANIE: Czy na obwodzie rybackim Wisła nr.3 nasze szanowne PZW prowadzi odłowy sieciowe?  

tomjas78

Od: 2009-08-23

08 września 2009 20:53  
tolo TomaszMam proste pytanie które być może było już poruszane, lecz tego tematu nie znalazłem. PYTANIE: Czy na obwodzie rybackim Wisła nr.3 nasze szanowne PZW prowadzi odłowy sieciowe?

Tak , są prowadzone odłowy sieciowe. Tylko nie wiem przez kogo bo jest tego dużo. łowię w tym rejonie. i zresztą na 4 tez i tam jest podobnie. Chociaż zdarzyło mi się widziec łódz bez numeru, a kazdy rybak powinien miec zarejestrowaną łódz. więc kim sa ci ludzie nie wiem . W jednej z ustaw wyczytałem ,że w jednym obwodzie rybackim , może odławiac tylko jeden rybak . tam jest ich znacznie więcej .

I ogólnie zapraszam na forum . Pozdrawiam.

tomaszokret

Od: 2009-02-03

08 września 2009 21:59  
Do TOMJAS: Ten z niezarejestrowaną łodzią, jeśli ciągnął sieci, to zapewne kłusownik. Jeśli nie ciągnął, to niekoniecznie - może sobie po prostu chłop płynął do wsi po drugiej stronie? :-P

Widziałem kiedyś, jak ludzie łodzią na drugi brzeg Wisły się przeprawiali po... drzewo :-P

A pojęcie "jeden rybak" to nie jedna sztuka rybaka, tylko jedna osoba prawna. Czyli może to być spółka złożona z 10 rybaków, którzy mają 5 łódek i kuter :-P

tomjas78

10 września 2009 16:57  
tomaszokretDo TOMJAS: Ten z niezarejestrowaną łodzią, jeśli ciągnął sieci, to zapewne kłusownik. Jeśli nie ciągnął, to niekoniecznie - może sobie po prostu chłop płynął do wsi po drugiej stronie? :-P
<br />
<br />Widziałem kiedyś, jak ludzie łodzią na drugi brzeg Wisły się przeprawiali po... drzewo :-P
<br />
<br />A pojęcie "jeden rybak" to nie jedna sztuka rybaka, tylko jedna osoba prawna. Czyli może to być spółka złożona z 10 rybaków, którzy mają 5 łódek i kuter :-P

Jak bym widział drewno , a nie siaty to bym nie pisał , akurat to region tam gdzie łowię . U ciebie Wisła to jest dwa razy węższa i se tak pływac mogą . tu niestety nie.

Tomasz

10 września 2009 19:40  
to dziwna sprawa ponieważ ostatnio często bywałem nad Rzeką i tylko po zmroku ci "rybacy" ciągają siatkę.Skoro mają pozwolenia to nie lepiej za widoku?Zainteresowanym (PSR!!!) których w ogóle to obchodzi podam że chodzi o odcinek Wisły powyżej mostu w G.Kalwarii. Ale w sumie skoro etatowy "STRAŻNIK PSR!!!" powiadomiony o tym fakcie nie potrafił udzielić odpowiedzi czy dzieje się to zgodnie z prawem to po co nam akcja STOP KŁUSOLOM! Wszystkim cierpliwym życzę połamania.  

tomjas78

12 września 2009 13:34  
Po zmroku to przeważnie kłusole wypływają, chociaż rybak z licencją też . żeby go sprawdzic nie mogli co wyciąga .
Jesteś , którąś z kolei osobą na tym forum , która widziała kłusoli. Ale pamiętaj ,że na tym forum są ludzie , którzy bardzo ich bronią . I trzeba o kłusolach pisac jak najwięcej.

Tomasz

15 września 2009 07:09  
Tośmy sobie popisali... a tam wieczór w wieczór to samo.Może czas zacząć jeździć na płatne i zrezygnować z PZW. Wszystkim cierpliwym życzę połamania.  

tomjas78

15 września 2009 16:24  
Samemu nic nie zrobimy , a PSR ma to gdzieś .  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi