| Przynależnośc do koła PZW | ||||
kbilski
Od: 2009-09-21 Posty: 3 |
23 września 2009 16:35 | |||
| Witam jestem mieszkańcem Krakowa ale łowić chcę tylko nad Chańczą koło Kielc. Zamierzam zdawać na kartę. Gdzie zaten lepiej zdawać w Krakowie czy w Staszowie? Jak zdam w Krakowie to i tak w Kielcach musze wnieśc dodatkowe opłaty za połów a jak będe należał do ich koła, to już nie? Jak to jest bo już sie pogubiłem.. | ||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
23 września 2009 19:46 | |||
| Składkę członkowską (roczną ) możesz zapłacic i tu i tu . A co do wody to nie napisałeś , czy wogóle można ją w Krakowie wykupic , bo jeżeli tak to nie musisz nigdzie więcej uiszczac opłat. A jeżeli nie można jej w Krakowie wykupic to jedz do koła w Kielcach. | ||||
jaro422
Od: 2009-03-23 Posty: 401 |
24 września 2009 01:16 | |||
|
Kartę Wędkarską wydaje Starostwo odpowiednie do miejsca Twojego zameldowania po dostarczeniu Wniosku o wydanie Karty Wędkarskiej z adnotacją o pozytywnym wyniku egzaminu, więc lepiej go zdawać w Twoim przypadku w Krakowie. Po odbiorze Karty Wędkarskiej możesz wnieść opłaty w dowolnym Kole PZW np. w Kielcach gdzie jak zrozumiałem chcesz wędkować. Zdanie egzaminu nie wiąże sie jeszcze z przynależnością do Koła. |
||||
kbilski
24 września 2009 11:55 | |||
| No tak, to rozumiem ale jak juz zdam egzamin to musze wnieść wszelkie opłaty i teraz jak opłacę koło w Krakowie to mogę łowić w Kielcach bez dodatkowych opłat?
Ponoć nawet będąc należnym do koła w Krakowie i chcąc łowić na Przylaski Rusieckim należy wnieść dodatkową opłatę..zastanawiam sie jak to jest w przynależnościami do danego koła i z opłatami.. |
||||
jaro422
24 września 2009 12:28 | |||
|
Możesz zdać egzamin ( wnosząc przy tym opłatę za przeprowadzenie egzaminu, chyba że dane Koło zniosło akurat tę opłatę), potem odebrać Kartę Wędkarską i nic więcej. Z Kartą Wędkarską możesz udać się do dowolnie wybranego Koła PZW(np.w Kielcach) i tam zapisać się do Koła i wnieść opłaty. To jest odpowiedz na Twój problem opisany w pierwszym poście. Na temat opłat za wędkowanie na wodach Okręgu Kraków możesz dowiedzieć się wszystkiego podczas zdawania egzaminu. Poza tym zapoznaj się na stronie Okręgu Kraków z porozumieniami zawartymi przez ten Okręg, Powodzenia |
||||
kbilski
24 września 2009 14:52 | |||
| No tak, to rozumiem ale jak juz zdam egzamin to musze wnieść wszelkie opłaty i teraz jak opłacę koło w Krakowie to mogę łowić w Kielcach bez dodatkowych opłat?
Ponoć nawet będąc należnym do koła w Krakowie i chcąc łowić na Przylaski Rusieckim należy wnieść dodatkową opłatę..zastanawiam sie jak to jest w przynależnościami do danego koła i z opłatami.. |
||||
jaro422
24 września 2009 15:48 | |||
|
Wszystko masz tu napisane, poczytaj zamiast sie zastanawiać: http://www.pzw.org.pl/1392/wiadomosci/15731/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_w_roku_2 zajrzyj jeszcze w załącznik. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum