| kłusownicy | ||||
szewczykrower
Od: 2010-01-24 Posty: 1 |
24 stycznia 2010 11:08 | |||
| zrubcie cos zkłusownikami za tama na Jeziorsku, ludzie którzy nazywaja siebie wędkarzami do bolonek zakładaja kotwice i wyłapuja ryby ktore stoja na zimowisku a straz nic z tym nie robi bo klusownicy dobrze wiedza kiedy oni sie pojawia.
wywoza ryby "tonami" a pozniej narzekaja ze nie ma ryb w rzece pozdrawiam wszyskich normalnych wedkarzy |
||||
Gabriel
Od: 2010-01-12 Posty: 2 |
24 stycznia 2010 19:27 | |||
| Wędkuje na tej wodzie od kilku lat, to co tam widziałem można by było książke napisać jakie kolwiek pruby zwrucenia uwagi kończyły się zadymom najczęściej cierpiom prawdziwi wędkarze. Kiedyś nawet napisałem list do miesięcznika WW ale nie było żadnego odzewu.Chociarz ostatnio zauwarzyłem pewną poprawe coraz częściej widać kontrole PSR ale to wciąż za mało. Ale najgorsze jest to że znikają ryby w zastraszającym tępie z rzeki po wyrzej zalewu a nasz zarząd okręgu ma wszystko w 4 literach. | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
24 stycznia 2010 19:38 | |||
| Byłem tam parę razy to się w głowie nie mieści.Typowa bolonka zestaw przeciązony, haczyk nr 4 i jazda szorowac dno , jak zaczep to energiczna chamska zacinka, typowy szarpak tylko w innym wykonaniu. Ale jaka tam solidarność między pseudo wędkarzami , obcego normalnego wędkarza tam nie dopuszczą do łowiska bo miejsca są okupowane dzień i noc przez tych samych nie etycznych mięsiarzy.Na dokładkę wszystko biorą co pływa w wodzie za przyzwoleniem PSR. Wielki czas ukrócić ten proceder ,wystarczy tylko popatrzeć na metodę połowu albo zakazać w tym okresie połowu gdzie jest zimowisko i ostoja ryb, bo rzeżnicy wszystko wyłapią , bo tego co żłowią przez rok nie da się skonsumować. | ||||
WEDKARZ WEDKARSKI
Od: 2009-06-19 Posty: 153 |
25 stycznia 2010 11:49 | |||
| Dzwoń na policję jak bedziesz widział szarpakowców, tylko sie dobrze ukryj. PZW, PSR, SSR mają to w nosie, nie licz na nic, bo gdyby chcieli to by sobie dawno z tym poradzili i sami zadzwonili na policję i wspólnie wyłapali kłusowników. A skoro nie chcą, to nic nie zrobią. PSR i SSR woli złapać małolata bez karty albo wyciągnąc sieci pod warunkiem że nie będą musieli schwytać kłusowników. Uprawiają zbieractwo narzędzi kłusowniczych, a nie łapią kłusowników. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum