| Zmieńmy coś bo będzie źle | ||||
|
Gabriel Pasternak Od: 2008-12-03 Posty: 4 |
16 marca 2010 21:22 | |||
| witam to co wczoraj zobaczyłem to mnie powaliło, poszedłem nad nasz wisłok przetestować sprzęt i zaspokoić wędkarskie pragnienie i na łowisku spotkałem młodego wędkarza ok 23-26lat i gdy zacząłem składa wędkę to ten wędkarz powiedzmy ze nim jest zacią rybę po chwili holu wyciąga szczupaka na moje oko 55-60cm i widzę że podchodzi do plecaka i wyciągną reklamówki i robi zamach i chce mu dać w łeb, no przesadził zwróciłem mu uwagę i zapytałem czy wie co to za ryba i czy wie kiedy ma okres ochronny a on ze do końca lutego. Po dłuższym namyśle i po moim upomnieniu żeby wypuścił wypuszcza tego szczupaka. przeraziło mnie to ze gość się nie czaił że ktoś jest, fakt że to miejsce to takie poza miastem i zarośnięte ale ja go uwielbiam ale jak tak będziemy robić to każde miejsce nie będzie fajne bo nie będzie poco tam przychodzić bo nie będzie ryb. Ten gość ma szczęście bo gdyby mnie nie posłuchał to numer do staży mam i nie zastanawiał bym się aby zadzwonić. Więc apel pilnujmy łowisk bo nie będzie po co na nie wracać. | ||||
bili
Od: 2009-11-12 Posty: 35 |
17 marca 2010 18:26 | |||
| Witam!
Szacunek dla pana za Odwagę! - widać kolesiowi się miesiące przesuneły:) ale jak pan powiedział...jak tak będzie dalej ... to nie będzie po co wędki wciągać! Pozdrawiam Serdecznie. |
||||
|
Gabriel Pasternak Od: 2008-12-03 Posty: 4 |
17 marca 2010 20:50 | |||
| dziś byłem w tym samym miejscu zobaczyć jaka woda bo robi się ciepło i trzeba na pikerka uderzyć i widzę że gość już z kolega siedzi i spinninguje no szkoda że nie mam czasu bo zaobserwował bym czy znowu niema przyłowu nielegalnego ale tym razem to on do wody by wylądował, bo innej rady nie ma. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum