| Sposób na likwidacje nadmiernej ilości okręgów | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
23 marca 2010 07:32 | |||
| Polscy Wędkarze wszystkich okręgów,łączcie się w okręgach gdzie mają dużo porozumień międziędzyokręgowych. Do czego zmierzam ,ano do tego że małe okręgipadną albo ich pochłoną duże okręgi z ogromnyn potencjałem członkowskim.Zasadą jest to,ze kto ma kasiorę ten rządzi.Wobec powyższego Polscy Wędkarze powinni się masowo przepisywać do okręgów gdzie mają większy dostęp do wód PZW.Podejrzewam że tym sposobem będzie kilka okręgów o szerokim dostępem do wód. Pozdrawiam | ||||
jaro422
Od: 2009-03-23 Posty: 401 |
23 marca 2010 10:50 | |||
jaro422
23 marca 2010 10:56 | |||
|
No nie wiem, porozumienia zawierają Okręgi które nie chcą stracić swoich członków na korzyśc Okręgów sąsiednich, przykładem może być Okręg Legnica który właściwie nie ma wód i zawarł porozumienia z większością Okręgów w kraju . Ale za porozumienia trzeba płacić, więc Okręg nie ma niestety wód w swoim terenie a i kasy też niewiele zostanie. Taka już mentalnośc Polaczka , jak najmniejszym kosztem mieć jak najwięcej nawet gdyby się nie miało z tego korzystać , bo niby jak i kiedy w ciągu roku skorzystać z wszystkich porozumień. Ale macie racje przenoście się, na huj komu tacy członkowie. |
||||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
24 marca 2010 04:46 | |||
| Chyba Polaku??-jaro422. Przeczytaj sobie ostatnie zdania postu z dn 12 marca 2009r w wątku "Zapytanie o możliwości połowów w porozumieniach" (Przpisy PZW). Wiem ,że będziesz miał trudności ,ale chociaż spróbuj przemyśleć i zrozumieć to co tam jest napisane.
Ps: Gdybyś napisał przez "ch" to byś miał o 1/4 dłuższwgo i wtedy więcej "członków Polaczków" by Ci się na niego zmieściło! :( . |
||||
jaro422
24 marca 2010 05:14 | |||
| Drogi protonie
Porozmawiamy w dzień a teraz idż na tramwaj bo sie spóżnisz do pracy. PS. Kanapki zabrałeś? |
||||
jaro422
24 marca 2010 09:46 | |||
| Szanowny
Panie protonie odesłał mnie pan do swojej wypowiedzi sprzed roku, rozumiem że odczuwa Pan niedosyt z powodu braku zainteresowania swoją anty działalnością na rzecz PZW, nie mam zamiaru czytać ponownie Pana bełkotu o niby poprawie aktualnego stanu rzeczy. To że Pan coś tam sklecił i napisał nie znaczy że tak jest, czy że tak ma być, prosze nie traktować swojej grafomani jako tekstów żródłowych. Co do pisowni, to w/g prof.Miodka , który w przeciwieństwie do Pana jest dla mnie autorytetem w tej dziedzinie, język polski nieustannie ewoluuje i stosuje sie tendencje do upraszczania jego pisowni, w wyniku powszechnej pisowni przez trzy litery obie formy weszły do słownika i stosuje się je jako poprawne, proponuje zajrzeć. Jeśli jednak dla lepszego samopoczucia potrzebuje Pan kogoś poprawiać to podaje Panu link, ma Pan nieograniczone pole do popisu, praktycznie każda wypowiedz tego użytkownika nadaje sie do korekty, no cóż jakie forum, tacy użytkownicy. Pozdrawiam [url=../../3/660/wszystkiego_najlerzego]http://www.pzw.org.pl/home/forum/3/660/wszystkiego_najlerzego[/url] |
||||
piotr_okrasa
25 marca 2010 05:39 | |||
| Szanowny Panie Protonie i wulgarny Jaro 422 ,wątek nie po to został utworzony, aby powiękrzać jeden drugiemu swoją męskość i na dodatek ile się zmieści pozostałych członków którzy odchodzą ze swoich okręgów w poszukiwaniu wód do wędkowania.Jaro tym sposobem obraziłeś szeroką rzeszę wędkarzy i powinieneś ich pocałować w to w czym Ciebie mają. Jaro skąd u ciebie taka wściekłość , zapewne należysz w mało znaczącym okręgu nieopodal Klapkowic i obawiasz się że Cię połkną inne prężne okręgi i oderwią od ulubionego rodzimego Kaczego Stawu. Na koniec wędkarze jak będą chcieli odejść do innego okręgu co na to zezwala statut PZW to jest ich sprawa a osąd zostaw dla siebie. | ||||
jaro422
25 marca 2010 07:33 | |||
| Szanowny Panie piotrze_okrasa
"Osąd zostaw dla siebie" |
||||
piotr_okrasa
25 marca 2010 12:21 | |||
| Do jaro 422 Blyskotliwością to mnie Pan nie zaskoczysz w przeciwieństwie do Pana Jerzego Kowalskiego czy Rzecznika Pana Kustusza .Wierzę że w tym temacie zobiorą głos bo to są autorytety na tym forum.Temat jest trudny i wymaga dogłębnego przemyślenia.Wiem z lekcji przyrody że silniejszy utrzyma się przy życiu a słabszy z przykrością musi zginąć,ale takie są prawa natury.Dlaczego jeszcze istnieją takie okręgi co mają dwa góra pięc porozumień i robią klopot ZG PZW.Niech te pseudo okręgi zrobią sobie spólki albo licencyjne łowiska a nie trzymać się fartucha PZW.Serdecznie pozdrawiam. | ||||
jaro422
25 marca 2010 12:45 | |||
| tak, tak , utrzymuj ten swój wątek przy życiu. | ||||
jaro422
25 marca 2010 13:01 | |||
| Może zaczekajmy aż Okręgi wywiążą się ze swoich zobowiązań finansowych w jakie sie wpakowały przez porozumienia a potem zobaczymy który wędkarz na tym wygrał, czy ten przy "Kaczym Dołku " który spokojnie wędkował przez cały sezon, czy ten który miał pełno porozumień a i tak nigdzie nie był bo mu czasu i mozliwosci brakło. | ||||
piotr_okrasa
25 marca 2010 17:57 | |||
| Do jaro422 ......Wiedz o tym jeżeli okręg nie ma kasy to jaki ma cel z nim podpisywać umowy. Zaden okręg nie podpisze porozumiena bo sam okręg musi wywązać się z preliminarza jaki założył na rok bieżący.Odnośnie czy mój wątek przetrwa to ja z góry wiem. Dotychczas nie ma odpowiedzi od znaczących i wszechwiedzących bo to stanowi dla nich wielki problem jak z tego wybrnąć ogródkiem.Serdecznie pozdrawiam | ||||
jaro422
25 marca 2010 18:39 | |||
| hahaha , niezłe, Okręg nie musi mieć kasy żeby podpisać porozumienie, wystarczy że ma atrakcyjne dla sąsiedniego Okręgu łowiska albo że wogóle jakieś ma. | ||||
piotr_okrasa
26 marca 2010 08:00 | |||
| Do jaro 422.Rechoczesz jak te niby ryby z twojego Kaczego Dołka.Piszesz o ogręgach które mają wodę, a co robią okręgi które nie posiadają wody.Wtedy dyrektor wraz z prezesem okręgu bierze walizkę z kasiorą i udaje się do sąsiednich okręgów w celu negocjacji.Negocjacje bywają rózne jedni chcą wyrwać jak najwięcej jakby mieli co najmniej kopalnie złota drudzy umiarkowanie w granicach rozsądku.Taka jest na dziszejszy dzień niestety prawda i ZG PZW o tym wie i nie wkłada ręki w mrowisko. | ||||
jaro422
26 marca 2010 08:40 | |||
| Nie musisz do mnie pisać o czym ja pisze.
Okręgi które nie posiadają wód korzystają z usług oszołomów, którzy na forach mącą ludziom w głowach zanmieszczając odezwy typu: "Polscy Wędkarze wszystkich okręgów,łączcie się w okręgach gdzie mają dużo porozumień międziędzyokręgowych.", albo " Polscy Wędkarze powinni się masowo przepisywać do okręgów gdzie mają większy dostęp do wód". To oszołomstwo. Ponadto uważam że podpisywynie porozumienia z Okręgiem po drugiej stronie kraju to zwykłe marnotrawienie środków finansowych, sztuka dla sztuki , która nie przynosi żadnych wymiernych efektów wędkarzowi który oczywiście za to płaci i który wędkuje cały sezon na swoim terenie niestety. W pierwotnej formie Porozumienia miały ułatwić "egzystencję" wękarzom mieszkającym na granicach Okręgów, to co z tego zrobili działacze Okregowi to już inna bajka. Nie neguje porozumień Okręgów(np. Okregi nad Odrą) które dbają wspólnie o dobro zlewni wód z których korzystają i których są wspólnymi gospodarzami, gdzie dobro wód jest na pierwszym miejscu a nie interes wędkarza -mięsiarza. PS. Żaby rechoczą a ryby bo maja się dobrze, w pore o nie zadbaliśmy i nie płaczemy że zima była długa i mrożna. Poza tym nie zarybiamy tołpygą i staramy się nie przerybiać zbiorników na zimę. Coś jeszcze? |
||||
piotr_okrasa
28 marca 2010 10:18 | |||
Okręgi które nie posiadają wód korzystają z usług oszołomów, którzy na forach mącą ludziom w głowach zanmieszczając odezwy typu: "Polscy Wędkarze wszystkich okręgów,łączcie się w okręgach gdzie mają dużo porozumień międziędzyokręgowych.", albo " Polscy Wędkarze powinni się masowo przepisywać do okręgów gdzie mają większy dostęp do wód". To oszołomstwo. Ponadto uważam że podpisywynie porozumienia z Okręgiem po drugiej stronie kraju to zwykłe marnotrawienie środków finansowych, sztuka dla sztuki , która nie przynosi żadnych wymiernych efektów wędkarzowi który oczywiście za to płaci i który wędkuje cały sezon na swoim terenie niestety. W pierwotnej formie Porozumienia miały ułatwić "egzystencję" wękarzom mieszkającym na granicach Okręgów, to co z tego zrobili działacze Okregowi to już inna bajka. Nie neguje porozumień Okręgów(np. Okregi nad Odrą) które dbają wspólnie o dobro zlewni wód z których korzystają i których są wspólnymi gospodarzami, gdzie dobro wód jest na pierwszym miejscu a nie interes wędkarza -mięsiarza. PS. Żaby rechoczą a ryby bo maja się dobrze, w pore o nie zadbaliśmy i nie płaczemy że zima była długa i mrożna. Poza tym nie zarybiamy tołpygą i staramy się nie przerybiać zbiorników na zimę. Coś jeszcze? |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum