| Przylasek- SZOK!!! | ||||
esox_lucius
Od: 2010-06-19 Posty: 1 |
19 czerwca 2010 19:58 | |||
| Witam wszyskich kolegów wędkarzy.
W dniu dzisiejszym (19.06.2010 godzina 8.30) postanowiłem pojechać wędkować na Przylasek Rusiecki w Krakowie. Z powodu wysokiego stanu wody i nielicznych wolnych miejsc padło na zbiornik nr 1. Po 2 godzinach wędkowania podjechała do nas Policja i poprosiła o ponzwolenia do wędkowania. Okazałem Kartę wędkarską,legitymację z wykupionymi składkami,rejestr połowy z wpisanym dzisiejszym łowiskiem. Po chwili okazało się ,że nie mogę tutaj łowić i zostałem ukarany mandatem w wysokości 200 zł,ponieważ: Zasady połowu ryb na wodach otwartych okręgu Pzw w Krakowie w 2010 r. 7. Pozostałe obostrzenia na wodach Okręgu PZW Kraków * W godzinach 900 - 1900 obowiązuje zakaz wędkowania na zbiorniku nr 1 w Przylasku Rusieckim od dnia 15.06 do dnia 31.08 (kąpielisko). Jakie kąpielisko? Kapielisko jest z drugiej strony. A wszędzie jest zakaz kąpieli. Co jest najciekawsze na mandacie mam napisane że zostałem ukarany z Art 27 ust.1 pkt.1 urś. Sprawdziłem to i oto treść: art. 27 ust. 1 pkt 1 u.r.ś. Dokonywanie amatorskiego połowu ryb bez posiadania wymaganych dokumentów Grzywna 200zł Bez dokumentów.Ciekawe? Zostrałem potraktowany jak kłusownik. Co o tym sądzicie Koledzy? Może Macie radę jak się odwołać od takiego Mandatu. Pozdrawiam. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum