| Apel do ZG PZW | ||||
szymon_2003
Od: 2009-01-07 Posty: 182 |
23 czerwca 2010 12:43 | |||
| 1. Uchylić uchwałe ZG nr 103 - i tak nie jest przestrzegana albo przestrzegana tylko pozornie , wystarczy uważnie przyjrzeć sie strukturze składek i opłat za wędkowanie uchwalanych przez ZO
2. Wprowadzić 2 /dwie/ składki i opłaty - oczywiście zóżnicowane i to znacznie a. Połow ryb bez prawa zabierania i przetrzymywania złowionych ryb . RAPR niepotrzebny b.Połów ryb z prawem zabierania z łowiska złowionychch zgodnie z RAPR bez bzdurnych często ograniczeń wprowadzanych przez ZO. pozdrawiam jan kulczyński |
||||
|
Robert Sęp Od: 2009-01-05 Posty: 7 |
25 czerwca 2010 10:14 | |||
| Podoba mi się pomysł rozdzielenia opłat na "bezmięsne" i "mięsne", nie musiałbym się już tłumaczyć, dlaczego jestem takim frajerem i durniem, że wypuszczam złowione ryby. Powiedziałbym po prostu, że mam tańsza kartę i nie mogę ryb zabierać. Boję się tylko, że znajdą się od razu cwaniaki, którzy zapłacą mniej, a ryby i tak będą pakowali do gumiaka. Niestety u nas mięsiarstwo jest tak samo zakorzenione jak przekręcanie liczników w samochodach i ściąganie na maturze. Pozdrawiam. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
28 czerwca 2010 06:13 | |||
| Proponuję wniosek skierować zgodnie z par. 13 pkt 3 Statutu PZW skierować do właściwego okręgu PZW, aby ten nadał mu bieg. A tak na marginesie, od takich rewolucyjnych wniosków nie zależy rozwiązanie wszelkich problemów, bowiem rzecz dotyczy perspektywy nie tylko jednego wedkarza, ale ogromnej rzeszy ludzi oraz wielkiej róznorodności warunków do wędkowania, zróżnicowanych przepisów oraz zasad gospodarowania. Mamy więc do wyboru, albo być klientem gospodarzy na wodach, albo sami, aktywnie gospodarować celem zapewnienia sobie dobrych warunków do wędkowania. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum