| Składki okregowe a porozumienia. | ||||
mwojtan
Od: 2010-08-25 Posty: 1 |
10 lutego 2011 11:50 | |||
| Mam pytanie. Opłaciłem składkę okregowa dla mazowieckiego ale zamierzam wędkować również w okolicach Sandomierza (ok. tarnobrzeski) i zbiorniku Chańcza(kielecki) Wiem że okr. tarnobrzeski i kielecki maja porozumienie. Czy będąc członkiem okręgu mazowieckiego jesli oplacę składkę w jednym z tych okregów będę mógł wedkować w obu tj tarnobrzeskim i kieleckim zgodnie z porozumieniem czy muszę oplacic w obu bo porozumienie obejmuje tylko człoków okręgu?
Taki problem zimowy:) Dziekuje z góry za informację. |
||||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
10 lutego 2011 12:51 | |||
| Musisz wnieść składki w obu Okręgach.
Pozdrawiam. |
||||
kowal70
Od: 2010-03-12 Posty: 2 |
10 lutego 2011 23:33 | |||
| Najlepiej dorobić jeszcze z 49 okregów i wnosić składki i opłaty w większości z nich.Będzie wiecej na administrację tej podobno społecznej organizacji, a w końcowym rozrachunku może coś zostanie na zarybianie. | ||||
proton
11 lutego 2011 06:48 | |||
| I na tym polega sposób na okradanie wędkarzy, niby pod płaszczykiem prawa. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
11 lutego 2011 08:09 | |||
| Kolego proton, jeśli się udziela odpowidzi to nie po to by dojśc do konkluzji, jak wyżej. Sprawa jest prosta. Porozumienie miedzy sobą zawierały okręgi kielecki i tarnobrzeski, a więc prozumienie to dotyczy tylko członków tych okręgów, bo to na ich rzecz i w ich interesie zarządy obu okręgów zawarły porozumienie. Natomiast, skoro okręg mazowiecki takiego porozumienia z którymś z tych okręgów nie zawarł, to członek koła z okręgu mazowieckiego jest na terenie objętym porozumieniem Kielc i Tarnobrzega wędkarzem obcym chociaż uprawnionym do zniżek, jako czlonek PZW. W tej sytuacji należy wykupić tamtejsze składki okręgowe na ochronę i zagospodarowanie tamtejszych wód. Choć może lepiej bedzie wykupić opłaty okresowe, tylko na czas zamierzonego wedkowania? | ||||
proton
11 lutego 2011 09:30 | |||
| Ta konkluzja - to jest podsumowanie sztucznie wytworzonej sytuacji w Stowarzyszeniu , dążącej do jak największego wyciągnięcia pieniędzy od członków. To nie ma żadnego uzasadnienia dotyczącego gospodarowania wodami.
Pozdrawiam. |
||||
nesto
Od: 2011-02-11 Posty: 5 |
11 lutego 2011 14:13 | |||
| Należy zmienić statut i to NATYCHMIAST !!
Odprowadzanie podwójnych, potrójnych itp opłat nie ma żadnego uzasadnienia. Nie będę udawadniał, że mam rację - bo oczywistych rzeczy nie udawadnia się. |
||||
eulalia
Od: 2010-01-05 Posty: 1 |
11 lutego 2011 18:26 | |||
| A może ktoś wie gdzie opłacić składkę okresową w niedzielę rano w okęgu Mazowieckim?Bo przelewem i na poczcie nie wolno.Czy to nie jest ograniczenie dostępu do wody? | ||||
pirania2011
Od: 2011-01-14 Posty: 183 |
11 lutego 2011 18:46 | |||
| Musisz sie udać do Jaśnie Pana Prezesa okręgu zrobić głeboki ukłon i ze spuszczną głową ze wstydu zapytać się wielmożnego czy zechciał by podjąć moją opłatę za zezwolenie wcześniej przed sobotą i niedzielą To są uchwały jaśnie panów z okręgów o ograniczonym dostępie opłat. Tym samym ograniczją dostęp do wód .Pozdrawiam | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum