| Granice Okrengu Kielce | ||||
Maciej Tokarski
Od: 2011-02-03 Posty: 2 |
13 lutego 2011 21:46 | |||
| Jak w temacie mam pytanie o granice na Wiśle w jej górnym biegu, są to okolice Szczucina ale aby uniknąć nieporozumień prosił bym o podanie miejscowości ,może jakaś rzeka która wpada do Wisły lub most bo mapy okręgu są dość niedokładne a z woj Krakowskim i Tarnowskim niestety nie mamy porozumienia.Z góry dziękuję za pomoc. | ||||
wegorzlapek
Od: 2010-05-10 Posty: 16 |
13 lutego 2011 22:43 | |||
| Niestety Maćku, południowe granice Okręgu Kielce nie przebiegają w pobliżu Szczucina. Ta Wisła "należy" do Tarnowa. Jak Ci wiadomo, oba te Okręgi, w trosce o własne kieszenie, nie podpisały porozumienia. O własne, a nie o dobro wędkarzy tu chodzi!Gdybyś chciał połowić w Szczucinie, to musiałbyś jechać najlepiej do Tarnowa i wpłacić drugą składkę, za możliwość połowu(śmiechu warte). Ale do rzeczy. Wisła dostępna dla Kielczan, bez dodatkowej opłaty, zaczyna się od ujścia do niej Wisłoki. Więc parę ładnych kilosów od Szczucina. I tak widzisz, drogi kolego, mimo, że przez Twoje województwo płynie Wisła, a być może mieszkasz nad jej brzegiem, wara Ci od Królowej! No chyba, że zapłacisz dubeltowo! Na co liczą gryzipiórki w obu Okręgach. Nie dajmy się ZWARIOWAĆ !!! | ||||
Maciej Tokarski
Od: 2011-02-03 Posty: 2 |
15 lutego 2011 00:38 | |||
| Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.Wisłok wpada do Wisły praktycznie na wprost Połańca to faktycznie sporo dalej czyli w górę od Połaniec muszę dopłacić oczywiście piszę o tym brzegu chore. A czy okręgi to nie są stare województwa bo stare Kieleckie to chyba sięgało aż do Korczyna oczywiście mogę się mylić.A sowią drogą to myślę że ci w centrali to już dawno oderwani są od rzeczywistości .Jeszcze raz dzięki za odpowiedz. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum