Logowanie

Zarejestruj się

Prawdopodobnie zanieczyszczony wieprz -samowolka oczyszczalni

Dodaj odpowiedź

Prawdopodobnie zanieczyszczony wieprz -samowolka oczyszczalni  
  Stanisław

Od: 2009-07-05

05 lipca 2009 17:30  
Witam -co prawda nie jestem wędkarzem i wcale za takiego sie nie uważam ale w dniach od 01.07-05-07.2009 roku zauważyłem na rzece wieprz w miejscowości serniki (MOST) płonącą piane która wzrastała o tyle ile w wodzie były przeszkody czyli jaka kol wiek gałęzie kamieni czy filaru mostu wraz z nią na pół martwą rybę oczywiście nie jedną ale przez około godzinne stanie na moście codziennie w tych dniach w raz z kolegami naliczyliśmy około 40sztuk,dziennie były to szczupaki płocie ,okonie kiełbie ,brzany -co więcej postanowiliśmy wybrać sie w górę rzeki na kładkę łączącą Czerniejów z Rokitnem miejscowość ta leży od sernik około 3km i tam jak i piany i ryb na pół martwych nie było.TAK ze na tym odcinku jest coś co to powoduje tą przyczynę śniętych ryb -pewnie wiele osób wie o co chodzi -proszę Szanowny PZW by tą sprawę poruszył i zaniechała na przyszłość takich drastycznych sytuacji -Kilka lat temu Wieprz był jeszcze badany przez sanepid a teraz tego niema każdy sobie zlekceważył sprawę kontroli wody -leją co chcą ,rzucają co chcą -konkretna samowolka . Boli mnie jeszcze to ze jest wiele wędkarzy -przepraszam pseudo wędkarzy bo nie nazwę wędkarzem kogoś kto bierze do domu szczupaka 20cm czy suma 25cm bądź klenia 15cm tłumacząc się tym ze on opłacił kartę a większe nie chcą brać -ludzie jak takie ma każdy z was podejście do sprawy to,życzę wam zęby każdemu z tych co biorą ten narybek -stanęła ość w gardle!  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi