| Gnojno | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
14 listopada 2009 16:50 | |||
| Z zapytaniem do rzecznika:
Czy jest opcja żeby rzecznik przyciągnął kogoś z ZO Mazowsze do klawiatury i żeby ta osoba napisała coś o przyszłości Gnojna? Nad wodą stoją znaki że jest to teren budowy i teren prywatny.Wędkarze mówią że gmina sprzedał osobie prywatnej,miała prawo widocznie.Ale żwirownia ma połączenia z Narwią i jest wodą PZW tyle że jeśli właściciel terenu nad żwirownią zasypie połączenie rzeka-żwirownia to będzie miał kilku hektarowe oczko wodne. Niestety odetnie w ten sposób ryby od zimowiska i tarliska. I tutaj pytanie: Czy osoba prywatna nie potrzebuje w takim wypadku zgody dzierżawcy? W/g mnie będzie potrzebowała zgodę dyrekcji parku krajobrazowego a nie wiem czy nie ministerstwa też bo to chyba teren Natura 2000,no i w wypadku zasypania to jest jeszcze zezwolenie na zmianę linii brzegowej ale mnie interesuje co o tym sądzi ZO Mazowsze? |
||||
sprawiedliwysledz
Od: 2009-11-25 Posty: 1 |
25 listopada 2009 20:38 | |||
| Jak to jest możliwe, że Polski Związek Wędkarski nie odniósł się do sprawy łowiska wędkarskiego „Gnojno”, które zostało odgrodzone przez prywatnego właściciela, nie udostępniając wędkarzom dostępu do wód państwowych? Chciałbym podkreślić, że wody państwowe, jest to również rzeka włącznie z jej ujściami oraz rozlewiskami.
Czyżby we władzach Polskiego Związku Wędkarskiego była osoba, która z wielka chęcią wyraziła zgodę na zakup tych terenów? W gruncie rzeczy, nie jest to pierwszy przypadek, który działa na niekorzyść wędkarzy (zapora na Dębę), więc apeluję do autorytetów, nie Polskiego Związku Wędkarskiego, lecz prawdziwych wędkarzy, którzy piszą do znanych czasopism wędkarskich, ażeby się ujęli za Nami, prostymi wędkarzami, którzy chcą tylko, płacąc składki, móc korzystać z wód, które prawnie Nam się należą. |
||||
dariuszkrystosiak
26 listopada 2009 08:09 | |||
| Jako że mineło 10 dni i cisza to w międzyczasie próby czyniłem ale niewiele się dowiedziałem a temat jakoś ZO Mazowsze nie interesuje.Coś do mnie dotarło że władze powiatu już 3 lata temu szukały chętnego na kupno terenów nad żwirownią ale osoba udzielająca tej informacji nie znała tematu czyja jest woda i jak to będzie rozwiązane.Teren samorząd miał prawo sprzedać. | ||||
dariuszkrystosiak
16 grudnia 2009 10:24 | |||
| 20 dni minelo i nic. Myslalem ze przez moj urlop cos sie dowiem a tak jutro wracam a dalej nikt z ZO sie nie odezwal,no ale wyglada na to ze trafiam na mrozy wiec moze na lod na Gnojno pojade. | ||||
dariuszkrystosiak
09 lipca 2010 13:31 | |||
| Chciałbym zaznaczyć że niedługo będzie 7 miesięcy jak poprosiłem grzecznie rzecznika o zapytanie w ZO Mazowsze o sprawę Gnojna,daleko nie ma-najwyżej piętro lub dwa.
Czy nikt z ZO nieczyta portalu związkowego ? czy rzecznik nie ma siły sprawczej przywleczenia kogoś z ZO do klawiatury? czy sprawa jest tak bardzo skomplikowana? czy PZW się tematem nie interesuje? Więcej opcji chyba nie ma. |
||||
Przemysław Słotwiński
Od: 2009-11-26 Posty: 14 |
13 lipca 2010 08:18 | |||
|
Media, Prokuratura, Ministerstwo Środowiska |
||||
dariuszkrystosiak
15 września 2010 12:00 | |||
| Mineło 10 miesięcy,pierwsza rocznica pytania się zbliża a dalej nie wiem jak wygląda sprawa Gnojna?
Czy ZO Mazowsze: 1.nie wie? 2.wie ale nie powie? 3.olewa mnie i innych wędkarzy? 4.olewa co się z tą wodą stanie? |
||||
jarosl30
Od: 2010-05-16 Posty: 1 |
07 listopada 2010 12:46 | |||
| Również jestem bardzi ciekaw stanowiska ZO. Prywatny właściciel zniszczy ten teren.Kiedy zostana podjęte jakieś kroki w tej sprawie. | ||||
dariuszkrystosiak
07 listopada 2010 19:54 | |||
| Za tydzień będzie rok i żadnej informacji od PZW. | ||||
dariuszkrystosiak
22 listopada 2010 19:56 | |||
| No to rozpoczynamy drugi rok czekania na odpowiedź ze strony ZO. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum