Logowanie

Zarejestruj się

Zalew Machowski w Tarnobrzegu

Dodaj odpowiedź

Zalew Machowski w Tarnobrzegu  
  Gabriel Pasternak

Od: 2008-12-03

29 marca 2010 22:11  
witam mam pytanie o zalew w Tarnobrzegu Machowski, pytanie kieruję do tamtejszych wędkarzy, czy już jest dopuszczony do użytku albo kiedy będzie czy sprzęt pływający będzie można wykorzystać a i jakimi rybami jest zartbiany i jakie dno jest struktura i materiał, wielkie dzięki za podpowiedzi i odpowiedzi. A i jak koś z okolic to może by coś powiedział o stawach w Buby Stalowska  

aqq1

Od: 2009-01-10

30 marca 2010 08:57  
Witam.Jest to zbiornik po kopalni siarki.Płytsza strona od Nagnajowa schodzi w dół a ściany zalewy są wykonane schodkowo.Część od strony Kajmowa poprzez Miechocin do Tarnobrzega jest wykonana również schodkowo lecz bardziej stromo w dół.Ciekawy jest kanał odpływowy  do Wisły w stronę Skalnej Góry bo i płycej a i ryba wychodzi z głębin w zarośnięte części zbiornika.W ubiegłym roku mięsiarze urządzili tam rzeż karasi gdy wyszły na tarło na ten kanałek odpływowy.Z łowieniem na razie nic nie wiadomo,zresztą kto utnie łeb kurze znoszącej złote jajka.Będą rekultywować w nieskończoność  bo inaczej władze kopalni poszliby na zieloną trawkę.Zamierzeniem było zarybienie tego zbiornika sieją i sielawą.Ktoś z Krakowa pisał nawet na ten temat pracę doktorską.Lecz co będzie to jak zwykle w naszym kraju nic nie wiadomo. 
Odnośnie Bud Stalowskich  to jest to łowisko komercyjne którego  nie polecam.Na dzień dobry płacisz !0 pln.Ryba to raczej tylko karp handlówka i amur.Niezbyt miła atmosfera,traktowany jesteś jak potencjalny złodziej.Złowioną rybę to najlepiej żebyś ją wszystką kupił.Wszystką jaką złowisz.Są o wiele lepsze łowiska prywatne lecz nie chcę być posądzony o żłośliwość i wszelkie informacje  mogę podać na pw.Pozdrawiam

Gabriel Pasternak

Od: 2008-12-03

30 marca 2010 09:27  
Wielkie dzięki za informacje a jak można jakąś informację o łowiskach w tamtym rejonie.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi