| Dlaczego kilkanaście okręgów nie prowadzi rejestrów połowów | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
19 marca 2011 11:53 | |||
| Czy ktoś potrafi odpowiedzieć . dlaczego wymóg dotyczący rejestrów , niezbędny jakoby w gospodarce rybackiej ,olewają okręgi należące niby do PZW. | ||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
19 marca 2011 14:09 | |||
| Na to pytanie nawet rzecznik nie zna odpowiedzi . Poprostu juz padały tu takie pytania i nie było na nie odpowiedzi , no chyba , że pytaniem odpowiemy na pytanie . Po co utrzymywać ZG PZW skoro nie ma prawnych instrumentów na kontrolę i zarządzanie podległymi strukturami związkowymi ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Kolejny raz Panie Antoni , kolejny raz !!! ludzie zadaja to pytanie . |
||||
piotr_okrasa
19 marca 2011 14:27 | |||
| Zapewne Pan Grabowski nie zna odpowiedzi na to pytanie a rzecznik nie będzie wychodził przed szereg. Oto jest odpowiedz.Teraz można się powołać na precedens że nie wszyscy wędkarze są zobowiązani do wypełniania rejestrów ,a PZW jskłada się z wszystkich okręgów które powinny przestrzegać uchwałę KZD w sprawie rejestrów. | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
19 marca 2011 14:38 | |||
| A pewnie jesteście?Myślałem że obowiązuje to wszystkich ale jeśli tak jest to znaczy że wymóg prowadzenia rejestru jednych dotyczy a innych nie.Wychodzi na to że okręgi robią jak chcą a ZG nie ma żadnego wpływu na takie postępowanie.Ale jeśli to prawda to nie jestem zdziwiony,zresztą kiedyś pytałem dlaczego jedne okręgi mają odłowy gospodarcze a inne nie.Na to pytanie rzecznik też nie udziela odpowiedzi. | ||||
piotr_okrasa
19 marca 2011 15:10 | |||
| Dariusz odłowy kontrolne kosztują a wypełnianie rejestrów są za darmochę. .Ministerstwo nałożylo taki obowiązek na uprawnionego do rybactwa czyli PZW .a PZW to wszystkie okręgi a okręgi na wędkarzy pod grożbą kary .powinni jeszcze wziąc bata na wędkarza,to jest typowe państwo prawa gdzie wzory tego bierze PZW. Do roboty ważcie się pseudo działacze a nie gnębić wędkarzy | ||||
|
19 marca 2011 18:16 | |||
| Niezależnie od odpowiedzi , a raczej jej braku przez Pana rzecznika należy zastanowić sie jeszcze raz nad samą istotą rejestrów . Bo po pierwsze nikt , absolutnie nikt z ZG PZW nie potrafi powiedzieć nic na temat prac zwiazanych z pracami i analizami wiedzy posiadanej z rejestrów . I dlatego z wielkim oburzeniem należy stwierdzić , że faktycznie rejestry sa potrzebne w kolesioskich interesach , w niczym innym . A co do selektywno kontrolnych odłowów , to takie coś nie istnieje . No chyba że z nazwy na papierze , bo w rzeczywistości to niczemu nie słuzy a nabija kase ........................... no własnie tym co to zlecaja . | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
20 marca 2011 07:56 | |||
| Sprawdzę to. 26 marca jest posiedzenie ZG PZW, to bedzie okazja do weryfikacji. | ||||
|
johny333 Od: 2011-02-27 Posty: 6 |
20 marca 2011 18:44 | |||
| rzekł rzecznik. jak zwykle nie w temacie, bo przecierz to pierwszy wątek odnośnie rejestrów. | ||||
20 marca 2011 18:54 | |||
| Zapraszam do ZG PZW by obejrzeć i poczytać opracowania, jakie powstały w okręgach na podstawie analizy rejestrów połowow, a także do swego macierzystego okręgu, gdzie takie opracowania dotyczą wód obwodów, które ten okręg dzierżawi. Poza tym nie lubię słowa ,,absolutnie\'\', bo pachnie mi to naftaliną znanego serialu, ale nie odpowiada żadnej prawdzie. | ||||
|
20 marca 2011 19:38 | |||
| Znowu hamstwo z waszej strony - blokujecie prawde panie rzeczniku - hamstwo | ||||
|
20 marca 2011 19:41 | |||
| Do analiz próbowałem dotrzec już bardzo dawno temu i bezskutecznie słysząc tylko " co ty chłopie innych zmartwień nie masz ?? o co ci chodzi ? " - w kole jak i wyżej oczywiście . Więc proszę przestać głodne kawalki gadać . A takie analizy na tej stronie ( PZW ) powinny być bezproblemu widoczne i dostepne , ciekawe co teraz się dzieje w ZG PZW pewnie wsyscy sie zastanawiaja co wedkarzom pokazac . | ||||
Teofil Ferenc
Od: 2011-03-20 Posty: 2 |
20 marca 2011 23:59 | |||
| ooooii ryba | ||||
|
21 marca 2011 08:55 | |||
| Żeby Pan Teofil napisał jeszcze o co mu chodzi .
Pytałem również ludzi w bydgoszczy o rejestry i tu ciekawostka . Czy koło może wprowadzić przepis stanowiacy o tym , że rejestrów nie trzeba wypełniac i to wbrew temu co zyczy sobie okręg ? |
||||
white
Od: 2011-01-30 Posty: 32 |
21 marca 2011 21:05 | |||
| W Okręgu Katowickim takowe rejestry są praktykowane z górą od kilkunastu lat. Opracowania końcowe dostępne są praktycznie w każdym Kole. Czyżby Okręg Katowicki był wyjątkiem ? | ||||
|
21 marca 2011 21:18 | |||
| Może się okazać , że wyjatkiem będzie . Poczekajmy na sygnały z innych okręgów . Ten temat wczesniej też był poruszany , a Rzecznik PZW napisał , że mozna gdzie pojechać i zobaczyć . hmmm .... dziwne to dla mnie .
A kolega white moze napisać , czy władze okregu potrafia tą wiedze solidnie zpożytkować ?? |
||||
22 marca 2011 07:35 | |||
| Wiadomośc dla kol. piotra okrasy: po sprawdzeniu okazało się, że jedynie okręg w Lesznie nie prowadzi rejestru polowów wędkarskich w żadnej formie, w pozostałych okręgach taka rejestracja, choć w róznych formach, ale obowiązuje. Proponuje to uwzglednić przy następnych ocenach funkcjonowania PZW oraz systemu rejestracji połowow. Co zas do korzystania z opracowań rejestrow, to obowiązuje zasada: kto chce ten ma, kto sie stara ten otrzymuje. Z samego mówienia o potrzebie jeszcze nie wynika jej zaspokojenie. | ||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 09:56 | |||
| Sieradz ,Kalisz .Skierniewice .Łódz. Konin .Leszno to niby w jakiej formie prowadzą rejestry proszę jaśniej bo mi nic to nie mówi ,jak zwykle Pan konfabuluje aby ukryć prawdę .PZW czysty jak woda w potoku za pomocą Rzecznika ale się uśmiałem po pachy. Podaj Pan się do dymisji i nie oszmieszaj siebie i Pański związek wzajemnej adorac .Myślisz Pan że wędkarze nie mają swoich żródeł informacyjnych i nie należą do ww okręgów gdzie nie ma rejestrów.Przecież wystarczy zadzwonić do tych okręgów i sprawa się wyjaśnia na niekorzyść Pana. Panie teraz forma proformy w jakiej formie. Pozdrawiam | ||||
|
22 marca 2011 10:09 | |||
| A jakie to formy rejestrów mamy o których Pan pisze Panie Antoni ?
Jak chciałem zaciągnąc informacji na temat rejestrów w Świeciu jak i Bydgoszczy to juz panu pisałem co mi odpowiedzieli . A " blankiet " rejestr" chciałem pobrać to w jednym kole nie było . Teraz jadę do drugiego , potem zapewne udam sie do okregu , a potem zawitam po ten rejestr u was . Odpowiedzi na zapytanie o rejestr wyglądały tak " my teraz nie mamy , ale wystarczy kartka papieru i długopis " - fenomenalnie . Żaden problem . W tej chwili w formie elektronicznej robię sam sobie ten rejestr tylko nie wiem skad pieczątke mam wziąć , taniej będzie wystrugać z ziemniaka , niz do was jechac i spotkać kogoś kto zainteresowany jest ( chodzi mi oczywiście o władze ) rejestrami . Przydałby się Panu wypad w teren po całej Polsce i faktycznie po cichu popytać sie co kto sądzi o rejestrach . Tak na marginesie to , to że Panu ktoś powie , że rejestry obowiązuja to tak nie do końca musi byc . Przeciez nie raz pisaliśmy , że ZG PZW zadnej władzy nad okregami nie ma . |
||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 10:30 | |||
| Największą władzę nad ZG mają okręgi które ich utrzymuje przy życiu.Nikt nie będzie bił batem dojnej krowy.Dzwoniłem w sprawie rejestrów do wyżej wymienionych okręgów ,okazało się że nie prowadzą żadnych rejestrów nawet w innych formach jak twierdzi Rzecznik.Kłamstwo ma któtkie nogi Panie blagierze.Nadajesz się do tej kliki ale nie mąć wędkarzom w głowach bo się ośmieszasz. Pozdrawiam | ||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 11:22 | |||
| Po Pańskich kłamstwach Panie Rzeczniku Pańskie PZW funkcjonuje ale na krawędzi przepaści i łapie tylną częscią ciała powietrze.Natomiast okręgi trzęsą ZG zże nie mają już czym nabrać powietrza w płuca. | ||||
Andrzej Florkowski
Od: 2010-10-25 Posty: 83 |
22 marca 2011 12:02 | |||
| Naprawdę , nie piszę złośliwie,ale po tym co ostatnio wypisujesz poważnie boję się o twoje zdrowie. Jest tak ładnie , weź wnuczkę, idź gdzieś do parku, naoddychaj się świeżym powietrzem i może przestanież być takim malkontentem. Wyraźnie widać że już brakuje Ci pomysłów i zaczynasz popadać w śmieszność! Powodzenia !!! | ||||
dariuszkrystosiak
22 marca 2011 12:26 | |||
| A tym bardziej jak dzwoniący się przedstawi:
"Jestem Rzecznikiem PZW i dzwonię z ZG.Prezes chciałby wiedzieć czy w Waszym okręgu są rejestry?" No przecież proste że powiedzą że są rejestry,przecież nikt nie pojedzie sprawdzić. |
||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 13:02 | |||
| Nastąpiła pomyłka nie chodzi o Kalisz tylko Kielce ,a o zdrowie panie funkcyjny to martw się o siebie ,abyś nie popadł w melancholię która może doprowadzić do euforii z mojego powodu. | ||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 13:13 | |||
"Jestem Rzecznikiem PZW i dzwonię z ZG.Prezes chciałby wiedzieć czy w Waszym okręgu są rejestry?" No przecież proste że powiedzą że są rejestry,przecież nikt nie pojedzie sprawdzić. |
||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 13:18 | |||
|
22 marca 2011 15:23 | |||
| Ostatnie posty cos sie Panowie nie kleją . Prawda jest , że okręgi nie wymagaja rejestrów wbrew temu co pisze Pan arzecznik . Najwyraźniej jest normalnie oszukiwany , skoro tak mu powiedziano. A posuwajac się dalej część działaczy sama nie widzi w tym sensu . Jeszcze raz Panie Antoni. Co się stanie jeżeli przy kontroli nie pokażę rejestru ? , bo nikt mi go nie wydał , a w okregu tez na to lache kładą . Chociaż z ogólnopolskich przepisów wynika , że powinni mieć je wszyscy bez wyjatku . | ||||
piotr_okrasa
22 marca 2011 20:14 | |||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
22 marca 2011 20:58 | |||
Ustawodawca nie wiedział jak się wycofać z idiotycznej Ustawy zmuszającej do prowadzenia rejestrów, to żeby wyjść z tego jako - tako " z twarzą " ( bo głupio by było po tak krótkim czasie zlikwidować całkowicie tą Ustawę ) wprowadził zamiast słowa " muszą "- słowo " mogą ". A to zmienia zupełnie poprzednie prawo !! . |
||||
|
22 marca 2011 21:01 | |||
| No rozumiem . Jedne okręgi wogóle nie wprowadziły rejestrów , a inne nie wymagaja wypełniania . No dobra , a co na to wszystko PAN ANTONII .
A przy okazji , dziwnymi sposobami giną watki na tym forum . Co z Zielona Góra ? Znowu sól w oku PZW ? |
||||
piotr_okrasa
23 marca 2011 08:28 | |||
| Tomias 78 dla dobra śledztwa i osób zamieszanych usunęli wątek przed nieporządanym chlapaniem jęzorem aby uniknąć wkopania osób powiązanych z księgową. Taką kasę aby wyciągnąć z konta potrzeba zgody dyr. okręgu bądz zarządu ,a nie budzić się z ręką w nocniku jak konto jest już puste .Znam taki przypadek gdzie księgowa wyczyściła konto i wpłaciła na swoje w celu pozyskania procentu przez rok z zamiarem zwrócenia tej kwoty .oczywiście za przyzwoleniem swoich zwierzchników.Pozdrawiam | ||||
|
23 marca 2011 09:13 | |||
| Pewnie masz rację . Tylko świadczy to źle o Związku . W piątek idę wykupić zezwolenie na Wisłę , bo w końcu przez to , że Toruń wygrał sprawę w sadzie , zniesiono zakaz połowu. A z ciekawości przejdę sie do 3 najwiekszych w Świeciu i moze odwiedzę jedno gminne koło . Dowiem się czy coś się zmieniło od ostatniego razu , gdzie odprawiono mnie z kwitkiem ( sam se zrobiłem rejestr he he ). | ||||
piotr_okrasa
23 marca 2011 17:06 | |||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
24 marca 2011 08:28 | |||
Ja w ciągu kilkunastu minut znalazłem informację dot Okręgów, w których nie obowiązują rejestry ( lub nie obowiązują dla wędkarzy z porozumień ). To : Szczecin, Słupsk , Piła, Kielce, Bydgoszcz, Kalisz, Skierniewice, Leszno, Zielona Góra, Sieradz, Łódź, Konin. Ps - Jeśli co do któregoś Okręgu zostałem źle poinformowany, to proszę moją wiadomość poprawić , oraz ewentualnie dopisać Okręgi gdzie nie prowadzi się rejestrów, a których ja się nie doszukałem. Pozdrawiam. |
||||
piotr_okrasa
24 marca 2011 09:33 | |||
| Dochodzi okręg Nadnotecki , Siedlce , Bielsko-Biała popatrzcie tyle okręgów umkło uwadze Rzecznikowi w sprawie nieprowadzena rejestrów. Teraz jak zwykle zaszyje się , aby znów zaatakować nowicjuszy na tym portalu bo stare wygi nieustannie depczą Rzecznikowi po piętach. | ||||
dariuszkrystosiak
24 marca 2011 12:53 | |||
|
24 marca 2011 15:12 | |||
Ja w ciągu kilkunastu minut znalazłem informację dot Okręgów, w których nie obowiązują rejestry ( lub nie obowiązują dla wędkarzy z porozumień ). To : Szczecin, Słupsk , Piła, Kielce, Bydgoszcz, Kalisz, Skierniewice, Leszno, Zielona Góra, Sieradz, Łódź, Konin. Ps - Jeśli co do któregoś Okręgu zostałem źle poinformowany, to proszę moją wiadomość poprawić , oraz ewentualnie dopisać Okręgi gdzie nie prowadzi się rejestrów, a których ja się nie doszukałem. Pozdrawiam. A to dobre Więc dlatego w kole w Świeciu nie mieli rejestrów ( Bydgoszcz ) a mówili , że obowiazują . Śmichu warte . Sami nie wiedzą czego chca nawet władze kół . |
||||
piotr_okrasa
25 marca 2011 10:53 | |||
| Panie Rzeczniku nie zapomnij Pan się zapytać 26 .03 11 Krajowym Zjeżdzie Delegatów które okręgi nie prowadzą rejestrów bo wędkaeze wprowadzają mnie w błąd. Tylko z tą oranżadą nie przecholować bo póżniej wychodzą cyrki , kabarety i inne jajcarskie uciechy. Pozdrawiam i nie daj się pokonać oranżadzie. | ||||
piotr_okrasa
26 marca 2011 10:13 | |||
| Panie rzeczniku ma Pan okazję zapytać się na KZD jutro prezesów okręgów którzy to nie prowadzą rejestrów połowów , bdziesz miał odpowiedz z pierwszej ręki , bo większość wędkarzy wie , a u Pana wiedza na ten temat jest szczątkowa. Pozdrawian | ||||
piotr_okrasa
10 kwietnia 2011 06:55 | |||
piotr_okrasa
10 kwietnia 2011 06:58 | |||
| Pan Rzecznik jak zwykle nabrał w usta wody .zapewne zadałem za trudne pytanie. | ||||
10 kwietnia 2011 07:43 | |||
| Już odpowiedziałem i podtrzymuję to co napisałem. Jeden okręg, Leszno nie prowadzi rejestrów, a pozostałe prowadzą w różnych formach, np. poprzez ankietowanie, protokoły zarybień itd. ZG PZW oczywiście nadal stoi na stanowisku zapisanym w uchwale XXIX KZD o potrzebie utrwalenia w okręgach rejestracji połowów na wszystkich wodach PZW, ale już sama ustawa o rybactwie śródlądowym daje dzierżawcom obwodów rybackich w tym względzie dowolność, bo stwierdza, że jeśli rybacki użytkownik rybackiego obwodu uzna rejestrację za niezbędną, to wówczas staje się ona obowiązkowa i stanowi załącznik do zezwolenia na amatorski połów ryb. Tak więc regulacja ustawowa, która weszła w życie już po XXIX KZD zakłada konieczność zdeklarowania się przez rybackich uzytkowników czy w danym obwodzie rybackim takie rejestry mają obowiązywać i czy staną się tym samym częścią zezwolenia. | ||||
piotr_okrasa
10 kwietnia 2011 08:27 | |||
| Panie Antoni Ameryki Pan nie odkrył , bo każdy okręg opracowuje operat wodny ,a co do ankiet to już koloryzowanie w pańskim stylu . Panie Antoni a co ma operat wspólnego z rejestrem połowu ryb który "RZETELNIE" wypełnia wędkarz za co może być ukarany gdy go nie wypełni. Czy koręg też jest karany jak w danym roku nie zarybi swoich wód. Dziękuję za bardzo mądrą w Pańskim stylu odpowiedz . ale mnie Pan nie będziesz wodził za nos ,ja już mam swoje lata i wiem na czym polega grabiercza mandatowa gospodarka. Pozbrawiam. | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 22:19 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum