| Zezwolenie na wędkowanie w morzu i Zalewie Szczecińskim | ||||
kazik49
Od: 2012-02-06 Posty: 24 |
07 lutego 2012 10:51 | |||
| Jak wiekszość wędkarzy z południa kraju chętnie połowiła by w morzu i zalewie. Jak pomyślę że mam szukać UM i wykupywać zezwolenie na kilka dni to ochota mi mija. Może nasze Władze PZW doszły by do porozumienia z Urzędem Morskim i do naszych kart za dopłatą wklejało by sięz naczek zezwalający na połów w morzu i Zalewie Szczećińskim. Najliczniejszy Związek w Kraju nie powinien mieć problemu z załatwieniem takiego rozwiązania, tylko czy ktoś mnie poprze i jak przekonać nasze Władze? | ||||
kazik49
Od: 2012-02-06 Posty: 24 |
10 lutego 2012 16:50 | |||
| Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb na Morzu
I. POSTANOWIENIA OGÓLNE 1. Regulamin dotyczy amatorskiego połowu ryb wędką na wodach morskich. 2. Regulamin obowiązuje członków i członków - uczestników PZW. 3. Członkowie PZW wędkujący na wodach morskich zobowiązani są do przestrzegania przepisów o bezpieczeństwie żeglugi na morzu i rybołówstwie morskim oraz innych zarządzeń wydanych przez Urzędy Morskie i Straż Graniczną. 7. Wędkarstwo przybrzeżne obejmuje akwen morza w pasie do 12 Mm od linii brzegowej oraz w odległości 1 Mm od granicy państwowej wschodniej i zachodniej. 8. Wędkarstwo brzegowe obejmuje wody przylegające do linii brzegowej. Do wód wewnętrznych należą zalewy: Wiślany i Szczeciński oraz zatoki: Gdańska i Pucka i wody portów. (szczegółowe omówienie granic tych wód określa Ustawa o obszarach morskich Rzeczypospolitej Polski i administracji morskiej z dnia 21.03.1991 r. Dz.U.R.P. nr 32 z dnia 18.04.1991 r.) 9. Do uprawiania wędkarstwa brzegowego i przybrzeżnego upoważnia dowód osobisty i licencja wydana przez terytorialny Urząd Morski. .... i tą LIcencję Urżędu Morskiego mozna bya zastąpić znaczkiem w klejanym w naszą legitymację, może Kolega rzecznik prasowy ZG PZW Antoni Kustusz wypowie się w tym temacie? |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum