| Na ryby bez karty | ||||
approx
Od: 2010-07-24 Posty: 3 |
24 lipca 2010 12:14 | |||
| witam mam pytanie wzwiazku z tym ze chce sie wybrac ze znajomym na ryby a ja nie posiadam karty wedkarskiej. Znajomy ma karte i opłacone jakies tam skladki ponad 200zł, i chciałbym sie z nim wybrac na 3 dni na ryby .Słyszałem ze kontrolerzy na tyle pojebani ze karaja tych co nawet siedza dla towarzystwa.
Oczywiscie ja nawet nie mam zamiaru wedki brac do reki bo nawet niewiem jak to obsługiwać wzwiązku z tym co oprócz przebywania z nim moge robic. Wiem że np on wywozi przynęte od brzegu pontonem czy ja moge to robic za niego? |
||||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
24 lipca 2010 14:17 | |||
| W/g RAPR - wędkarz powinien osobiście nadzorować ten kawałek wędki z wędziskiem. Więc Ty możesz jemu wywozić przynętę, bo wywożenie przynęty to jeszcze nie wędkowanie, które zaczyna się dopiero po wrzuceniu przynęty do wody.
...Źle słyszałeś - kontrolerów nie interesują osoby towarzyszące wędkarzowi. ( Chyba, że jest ponadrególaminowa ilość zarzuconych wędek ). Pozdrawiam. |
||||
approx
24 lipca 2010 19:00 | |||
| z tego co mi mowil znajomy on zawsze jezdzi z dwoma kijami chyba ze jak łowi w inny sposób to moze miec tylko jedna ale niewiem oco chodzi.
Czyli nie wiem czy dobrze rozumiem ale wg. prawa i przepisów wedkarskich moge byc z nim obecny na rybach z tym ze nie wolno mi łapać wędki czy coś jeszcze jest zazronione do czego mogli by sie doczepis strażacy wędkowania? |
||||
|
Lech Sulimierski Od: 2009-04-24 Posty: 248 |
24 lipca 2010 23:01 | |||
| a cóż na to znajomy ?, nie ma żadnych informacji o tym jak wędkować ?
ważne jest posiadanie karty i opłaconą składkę w danym Okręgu , w przypadku kontroli strażnicy wyjaśnią na czym to polega |
||||
|
arnie Od: 2008-09-24 Posty: 443 |
29 lipca 2010 11:06 | |||
| Jest tak jak napisałeś. Obecnych może i być 10 osób, ale tylko on, posiadający stosowne zezwolenia na wędkowanie może trzymać wędkę :) | ||||
approx
29 lipca 2010 11:22 | |||
| ok dzieki za informacje temat do zamknięcia | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum