Logowanie

Zarejestruj się

Zalana karta i legitymacja

Dodaj odpowiedź

Zalana karta i legitymacja  
  Dawid Orzeł

Od: 2010-07-27

27 lipca 2010 01:40  
Witam!
Mam "niewielki" problem. Mianowice pewnego razu podczas wędkowania zastał mnie spory deszcz. Karta wraz z legitymacją które znajdowały się w mojej kieszeni przemokły całkowicie. Na karcie wędkarskiej rozlała się jedynie pieczątka, a legitymacja skleiła się a po tym porwała. Na dokładkę moja matka wyrzuciła ją twierdząc że trzymam tylko śmieci w domu. Po tym zajściu nie wędkowałem prawie 3 lata. Teraz chciałbym wrócić do mojej dawnej pasji. I teraz mam kilka pytań.
Karte wędkarską muszę odnowić w starostwie powiatowym? Czy będę musiał za to coś płacić?
Czy legitymacja zostanie wyrobiona "od ręki" czy będę musiał zdawać od nowa egzamin?
Dodam że należę do okręgu kieleckiego jeśli to w czymś pomoże. Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam!

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

27 lipca 2010 05:24  
witam,
posiadając kartę i legitymacje PZW musiałeś należeć do Koła PZW w danym Okręgu , wystarczy udać się do macierzystego koła by otrzymać legitymację , natomiast kartę w urzędzie miejskim bądż starostwie , myślę że powinni mieć dane w swoim archiwum , karta - 10 zł , legitymacja 5 zł

Paweł Siwczyński

Od: 2009-04-23

29 lipca 2010 00:58  
kartę wędkarską otrzymasz jako duplikat a w legitymacji będziesz miał wpis że zapłaciłeś na dany rok  

Dawid Orzeł

29 lipca 2010 21:40  
Nie rozumiem. Jaki wpis że zapłaciłem?
Rozumiem skłądki będę musiał opłacić ale o co chodzi z tym wpisem?

Paweł Siwczyński

Od: 2009-04-23

29 lipca 2010 22:18  
no jak nie rozumiesz skarbnik w Twoim kole nie wklei Ci po raz kolejny znaczków tylko jeżeli da się odzyskac tamte zalane to wklei a jeżeli nie to wpisze że zapłacono składki na ten rok przystawi pieczęć i finał  

Dawid Orzeł

30 lipca 2010 22:31  
Widzę małe nieporozumienie. Napisałem że od pory zalania nie łowiłem przez 3 lata. Przez co za ten rok wiem że będę musiał zapłacić.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Temat można zamknąć.

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi