| Zalana karta i legitymacja | ||||
Dawid Orzeł
Od: 2010-07-27 Posty: 3 |
27 lipca 2010 01:40 | |||
| Witam!
Mam "niewielki" problem. Mianowice pewnego razu podczas wędkowania zastał mnie spory deszcz. Karta wraz z legitymacją które znajdowały się w mojej kieszeni przemokły całkowicie. Na karcie wędkarskiej rozlała się jedynie pieczątka, a legitymacja skleiła się a po tym porwała. Na dokładkę moja matka wyrzuciła ją twierdząc że trzymam tylko śmieci w domu. Po tym zajściu nie wędkowałem prawie 3 lata. Teraz chciałbym wrócić do mojej dawnej pasji. I teraz mam kilka pytań. Karte wędkarską muszę odnowić w starostwie powiatowym? Czy będę musiał za to coś płacić? Czy legitymacja zostanie wyrobiona "od ręki" czy będę musiał zdawać od nowa egzamin? Dodam że należę do okręgu kieleckiego jeśli to w czymś pomoże. Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam! |
||||
|
Lech Sulimierski Od: 2009-04-24 Posty: 248 |
27 lipca 2010 05:24 | |||
| witam,
posiadając kartę i legitymacje PZW musiałeś należeć do Koła PZW w danym Okręgu , wystarczy udać się do macierzystego koła by otrzymać legitymację , natomiast kartę w urzędzie miejskim bądż starostwie , myślę że powinni mieć dane w swoim archiwum , karta - 10 zł , legitymacja 5 zł |
||||
Paweł Siwczyński
Od: 2009-04-23 Posty: 32 |
29 lipca 2010 00:58 | |||
| kartę wędkarską otrzymasz jako duplikat a w legitymacji będziesz miał wpis że zapłaciłeś na dany rok | ||||
Dawid Orzeł
29 lipca 2010 21:40 | |||
| Nie rozumiem. Jaki wpis że zapłaciłem?
Rozumiem skłądki będę musiał opłacić ale o co chodzi z tym wpisem? |
||||
Paweł Siwczyński
Od: 2009-04-23 Posty: 32 |
29 lipca 2010 22:18 | |||
| no jak nie rozumiesz skarbnik w Twoim kole nie wklei Ci po raz kolejny znaczków tylko jeżeli da się odzyskac tamte zalane to wklei a jeżeli nie to wpisze że zapłacono składki na ten rok przystawi pieczęć i finał | ||||
Dawid Orzeł
30 lipca 2010 22:31 | |||
| Widzę małe nieporozumienie. Napisałem że od pory zalania nie łowiłem przez 3 lata. Przez co za ten rok wiem że będę musiał zapłacić.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Temat można zamknąć. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum