Logowanie

Zarejestruj się

KARTA WĘDKARSKA POZA MIEJSCE ZAMELDOWANIA

Dodaj odpowiedź

KARTA WĘDKARSKA POZA MIEJSCE ZAMELDOWANIA  
  wieslavv

Od: 2009-07-31

13 sierpnia 2010 05:43  
witam.
czy w myśl obecnie obowiązujących przepisów istnieje możliwość wyrobienia karty wędkarskiej poza miejscem zameldowania???
w moim kole pzw otrzymałem odpowiedz, że NIE
na pytanie czy mogę tylko zdać egzamin a kartę odbiorę już sobie w odpowiednim starostwie panowie z koła też odpowiedzieli NIE
powiem krótko mieszkam w tej chwili w warszawie i zależy mi na tym żeby zrobić tu kartę wędkarską i zapisać sie do jakiegoś koła pzw, czy mogę to zrobić mimo tego, ze zameldowany jestem na mazurach??
proszę o odp kogo z PZW
dziękuje i pozdrwaiam
Wiesiek

Paweł Siwczyński

Od: 2009-04-23

13 sierpnia 2010 12:02  
witam, powiem tak karte wędkarską wyrób sobie tam gdzie jesteś zameldowany bo rzeczywiście innej opcji nie ma, natomiast jeżeli chodzi o urawnienia do wędkowania na wodach PZW to musisz sobie wybrać koło do którego będziesz przychodził co roku i opłacał składki, jest jeszcze taka możliwość że po roku możesz się przenieść ze swojego koła do innego tylko musisz wtedy poprosić o kartotekę i liczyć się z tym że przy zmianie koła płacisz ponownie wpisowe ale to już bardziej takie techniczne ciekawostki jak coś nie zrozumiałe to jeszcze wytłumacze  

proton

Od: 2009-02-07

13 sierpnia 2010 16:50  
Siwczyński Pawełprzy zmianie koła płacisz ponownie wpisowe

Przy zmianie Koła nie płaci się wpisowego, jeżeli zmiana nastąpi przed 30 - kwietnia.
Pozdrawiam.

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

13 sierpnia 2010 17:16  
Do Paweł Sławczyński .Szanowny kolego lepiej już dalej nie tłumacz bo ludzi wprowadzasz w błąd . Jeżeli ktos posiada kartę wędkarską wydaną przez wojewodę lub starostę w swoim miejsciu zameldowania,to do koła może należeć w wybranym zakątku Polski. Natomiast przenosząc się z koła do koła nie uiszcza zię żadnego wpisowego pod warunkiem że masz ciągłość w oplącaniu składek. Co cię natchnęło aby ludzi wprowadzać w błąd ,a może ty jesteś z tych co zarządzają kołem no to życzę sukcesów.  

Paweł Siwczyński

Od: 2009-04-23

13 sierpnia 2010 17:22  
Ty nie opieradalaj mnie tylko chłopakowi wytłumacz a po za tym chciałem się przenieść do okręgu Łódź przed 30 kwietnia i facet mi powiedział że muszę wpisowe zapłacić także może Ty jesteś zarządzający kołem ale nie wędkarskiem tylko rolniczym  

aqq1

Od: 2009-01-10

14 sierpnia 2010 08:48  
Siwczyński PawełTy nie opieradalaj mnie tylko chłopakowi wytłumacz a po za tym chciałem się przenieść do okręgu Łódź przed 30 kwietnia i facet mi powiedział że muszę wpisowe zapłacić także może Ty jesteś zarządzający kołem ale nie wędkarskiem tylko rolniczym

Na jakiej podstawie  żądał wpisowego.Zasranym obowiązkiem skarbnika koła było wydać Ci Twoją kartotekę i z ową kartoteką powinnineś zgłosić się do koła .Dowolnego koła w całej Polsce. Jak to panowie działacze potrafią urosnąć w bytę.I łoić,łoić  członów kola ,będących  ich kolegami po kiju.Kartę wydaje starostwo właściwe do Twojego miejsca zameldowania.Koło  wędkarskie możesz wybrać dowolne ,w całym kraju.Pozdrawia. Nie żryjcie się Panowie,po co to jest nam potrzebne.Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi