| Zawody wędkarskie | ||||
Jacek Cieślak
Od: 2009-10-26 Posty: 1 |
15 stycznia 2011 14:56 | |||
| Proszę
o wyjaśnienie Regulaminów Zawodów Wędkarskich w odniesieniu do R.A.P.R.(w obydwu zapisano zmiany od 1 stycznia 2011r.),poniżej zamieściłem zaznaczone na czerwono punkty budzące moje wątpliwości III. REGULAMINY ZAWODÓW: III.1 REGULAMIN ZAWODÓW W WĘDKARSTWIE SPŁAWIKOWYM (tekst jednolity) 4.1. W czasie zawodów łowi się ryby, na które w dniu zawodów nie ma okresu ochronnego i z zachowaniem wymiarów ochronnych zgodnie z R.A.P.R.(wymiar ochronny dla szczupaka i sandacza od 01.01.2011 wynosi do 50 cm) Nie obowiązują limity ilościowe i wagowe łowionych ryb. III.2. REGULAMIN ZAWODÓW W WĘDKARSTWIE SPINNINGOWYM (tekst jednolity) Obowiązują okresy ochronne łowionych ryb określone w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb oraz niżej wymienione wymiary, poniżej których nie zalicza się ryb do punktacji. - głowacica, sum - 70 cm - łosoś, troć, troć jeziorowa - 50 cm - szczupak, sandacz - 45 cm ? - boleń, brzana - 40 cm - lipień, pstrąg potokowy, tęczowy i źródlany - 30 cm - jaź, kleń - 25 cm - okoń - 18 cm Proszę o wyjaśnienie czy w zawodach spiningowych nie obowiązuje R.A.P.R.? Pozdrawiam Jacenty |
||||
sikawka
Od: 2010-01-30 Posty: 68 |
15 stycznia 2011 15:56 | |||
| Oczywiście, że obowiązuje. Zapisano to na wstępie.
Te 45 cm to najzwyklejsza "palcówka - chochlik") Co roku kombinują z tymi regulaminami, że zaczynają już sami się gubić.... |
||||
sikawka
Od: 2010-01-30 Posty: 68 |
16 stycznia 2011 16:26 | |||
| Znalazłem jeszcze jeden chochlik: (a dopiero co zagłębiłem się w szczegóły)
(tylko spławikowe bo w spiningowych wolno) Zabrania się używania środków łączności np. tel. komórkowych ale sędzia może Ci chyba tylko pokiwać palcem (i to tym w bucie) bo regulamin nie przewidział za to żadnej konsekwencji czy dyskwalifikacji.... |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum