| zmiana okręgu | ||||
tomasz3583
Od: 2009-02-08 Posty: 3 |
27 stycznia 2011 18:56 | |||
| Witam mam pytanie jakie są potrzebne formalności żeby można było przenieść koło wędkarskie do innego okręgu oraz jakie mogą wynikać z tego powodu konsekwencje dla tego koła? | ||||
|
Lech Sulimierski Od: 2009-04-24 Posty: 250 |
28 stycznia 2011 15:27 | |||
| przynależność koła do okręgu wynika z podziału administracyjnego kraju i położenia geograficznego , więc jest to prawie automatyczne działanie , jak powstaje koło jest przypisane do danego okręgu i już .
nie wiem dlaczego Twoje kolo chce znienić przynależność , czym sobie zasłużyło aby pożegnać się z macierzystym okręgiem , jakie mogą być skutki tego nie wiem , może być lepiej lub gorzej , jest to pytanie do rzecznika ZG PZW |
||||
tomasz3583
28 stycznia 2011 19:38 | |||
| kolego w mjej miejscowości mamy rzekę w jednym okręgu a koło należy do innego i jaki tu jest podział? | ||||
|
Lech Sulimierski Od: 2009-04-24 Posty: 250 |
28 stycznia 2011 21:01 | |||
| "kolego w mojej miejscowości mamy rzekę w jednym okręgu a koło należy do innego i jaki tu jest podział?"
tak więc kolego należy udać się do właściwego okręgu , by tam zasięgnąć właściwej odpowiedzi pozdrawiam |
||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
29 stycznia 2011 08:25 | |||
| Koła nie powstają na wyspach tylko są tworzone przez okręgi w ściśle określonych celach: organizacja życia organizacyjnego na danym terenie, opieka nad wodami itd. Ten kto zakłada ten dysponuje, więc koła nie mają uprawnień do zmiany swego założyciela. Nawet jeśli czlonkowie danego koła przeniosą się do innego koła na terenie innego okręgu, to i tak zadania, które legły u podstaw utworzenia ich byłego koła pozostały nadal ważne i wymagają utryzmania koła na tym terenie. Tak więc zamiast szukać nowego ,,pana\'\' dla swego koła lepiej zebrać się i zastanowić co trzeba zrobić wspólnie, tu i teraz, by członkom koła zaproponować lepsze warunki do działania w PZW i do wędkowania. Przy tym warto nawiązać kontakt z okręgiem, bo może takie separatystyczne dążenia są wynikiem braku odpowiedniej komunikacji. | ||||
tomasz3583
30 stycznia 2011 20:43 | |||
| jadąc na ryby w głąb koręgu do którego należę podchodzę do łowienia a
tu łup i rzeka należy do innego okręgu i gdzie tu widać jakieś racjonalne myślenie? |
||||
|
ToBoki Od: 2008-12-13 Posty: 36 |
31 stycznia 2011 10:45 | |||
| Okręg, który objął w posiadanie obwód rybacki, który leży na terenie działania innego okręgu, postąpił wbrew zasadom, chyba, że rzeka jest rzeką graniczną dla dwóch okręgów, co rzadko ma miejsce.
Przeniesienie całego koła do innego okręgu jest niemożliwe. Okręg, zgodnie ze statutem, nie może też powołać do działania koła na terenie innego okręgu. Niestety takie przypadki mają miejsce i pozostają nierozwiązane. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum