Logowanie

Zarejestruj się

Przeniesienie się do innego koła wędkarskiego

Dodaj odpowiedź

Przeniesienie się do innego koła wędkarskiego  
  spinning

Od: 2011-02-08

08 lutego 2011 00:30  
Witam.
Od  kilkunastu lat nie opłacam karty wędkarskiej, koło wędkarskie też już w tym czasie przestało istnieć. Teraz chcę się przenieść do innego koła wędkarskiego, w innej miejscowości i okręgu. Już wiem, że potrzebna jest moja kartoteka. I teraz proszę mi podpowiedzieć gdzie ja mam szukać tej mojej kartoteki? Koła nie ma, Prezes koła nie żyje od kilku lat. Czy są jakieś archiwa?

arnie

Od: 2008-09-24

08 lutego 2011 07:47  
może być w takim razie zdana do Okręgu  

Krzyś

Od: 2011-02-01

08 lutego 2011 11:02  
Najpierw zapytaj w nowym kole czy wymagają karty ewidęcyjnej . Chyba że Tobie zależy na karcie  

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

08 lutego 2011 11:39  
1.wstępując do nowego koła zapłacisz wpisowe , nie ma sensu poszukiwać karty ewidencyjnej z poprzedniego , macierzystego koła , w nowym kole otrzymasz kartę , która będzie przechowywana .
2.jeżeli jest taka możliwość z byłego koła wystarczy info o braku karty i braku możliwości wydania wówczas unikniesz opłaty wpisowego , wszystko zależy od postępowania w danym okręgu PZW .

spinning

Od: 2011-02-08

08 lutego 2011 14:27  
Dziękuję za odpowiedzi.
Sprawa wygląda tak, że Prezes mojego przyszłego koła wolałby mieć moją kartotekę. W ostateczności zgodzi się bez, ale jakieś pismo trzeba będzie napisać, że np. nie byłam karana w starym kole itp.
Chciałam to załatwić, żeby wszystko było jak należy :)
Do PZW okręgowego piszę od 15 stycznia i do tej pory nikt mi nie raczył odpisać (może są na feriach?).
Teraz jadę właśnie na kilka dni tam gdzie mam należeć do koła, więc może uda mi się załatwić sprawę bez tej nieszczęsnej kartoteki.
Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi