| Porozumienie 2011 "Wroclaw - Opole" | ||||
Krzysztof
Od: 2011-02-21 Posty: 4 |
21 lutego 2011 21:53 | |||
| Witam,
nurtuje mnie i nie daje spac jedna sprawa w tym porozumieni. Jezeli zgodnie ze statutem PZW i wszystkimi innym zapisami prawnymi, mam prawo przeniesc sie do kazdego kola w kraju i po oplaceniu skladek czlonkowskich stac sie pelnoprawnym jego czlonkiem, to na podstawie jakich uwarunkowan prawnych, kodeksowych, itp, w porozumieniu pomiedzy tymi okregami jest zapis, ze osoba nie zameldowana w okregu wroclawskim nie moze skorzystac z ulgowej skladki na polow ryb w okregu opolskim? Czy okregi wedkarskie w naszym kraju to "panstwo w panstwie", ze zapisujac porozumienia roczne pozwalaja sobie na dyskryminacje innych wedkarzy?, ze nie stosuja sie do statutu PZW? Prosze o Panstwa opinie w tej sprawie. A administratora strony o dopisanie tego waznego szczegolu w zakladce poprozumienia w okregu wroclawskim, gdyz w tej chwili zapis ten wyglada nastepujaco: Porozumienie " Przygraniczne" Członkowie Okręgu PZW w Opolu mogą wędkować na wodach Odry z lewego jej brzegu na odcinku 2km poniżej jazu Lipki, Członkowie Okręgu PZW w Opolu mogą wędkować na wodach Widawy od zapory czołowej zbiornika Michalice do granic Województwa Opolskiego, Członkowie Okręgu PZW we Wrocławiu mogą wędkować na wodach Widawy od zapory czołowj zbiornika Stradomia do granic Województwa Dolnośląskiego. Porozumienie "Roczne" Po opłaceniu kwoty 70,00 zł. (uzupełniająca okręgowa składka członkowska) można wędkować w 2011 r. na wodach Okręgu PZW w Opolu. Składkę uzupełniającą mogą wnieść wędkarze, którzy opłacili okręgową roczną składkę na zagospodarowanie i ochronę wód.W opłatach składki uzupełniającej nie przysługują ulgi, przy czym Członkowie Honorowi Związku oraz odznaczeni Złotą Odznaką PZW z Wieńcami uprawnieni są do wędkowania bez uiszczania składek. "Skladke uzupelniajaca moga wniesc wedkarze, ktorzy oplacili roczna skladke na zagospodarowanie i ochrone wod", - ja taka skladke w okregu wroclawskim oplacilem, a mimo tego nie moge kupic znaczka uzupelniajacego na wedkowanie w okregu Opole tylko dlatego, ze jestem zameldowany w Gliwicach. |
||||
artezjusz
Od: 2010-01-28 Posty: 15 |
22 lutego 2011 11:28 | |||
| Dla kogo jest Statut PZW i czy mozna go sobie dowolnie interpretować jak kto chce.................
Z wypowiedzi Krzysztofa wynika , że chyba tak. Jestem bardzo ciekawy odpowiedzi rzecznika PZW w tej sprawie. |
||||
|
silesius Od: 2009-02-04 Posty: 22 |
24 lutego 2011 16:12 | |||
| Kolega może kupić znaczek na wody opolskie, ktoś kolegę wprowadza w błąd. Zapraszam na pm, lub mailem , jest na stronie. | ||||
Krzysztof
24 lutego 2011 17:17 | |||
|
Niestety kolego, ale takie sa fakty. Rozmawialem w tej sprawie z osobami zasiadajacymi w zarzadzie opolskim,wroclawskim PZW i potwierdzili oni, ze jest taki zapis w porozumieniu. Co wiecej wiekszosc z nich w rozmowie telefonicznej przyznaja mi racje, ale nie moga nic w tej sprawie zrobic. Jezeli jednak uwazasz, ze nie mam racji prosze o kontakt ( stafe02@gmail.com ), bo nie moge sie doszukac twojego maila na stronie. Co do calej sprawy to w dalszym ciagu prosze o odpowiedz Pana rzecznika, a administratora o dopisanie tego fakt w zakladce porozumienia okregu PZW Wroclaw. Jezeli zapis ten jest zgodny ze statutem PZW i nie krzywdzi on innych wedkarzy, to nie powinno byc z tym zadnego problemu. Pozdrawiam |
||||
artezjusz
26 lutego 2011 14:52 | |||
| Pisze Kolega dziwne rzeczy, że rozmawiał z członkami ZO zarówno z Opola jak i z Wrocławia i nie mogą oni w tej sprawie nic zrobić - to kto może??????????????? Kto podpisuje porozumienia..............chyba właśnie oni.
Dziwię się też innej sprawie, a mianowicie że nikt z ZG PZW z rzecznikiem prasowym na czele w sprawie dotyczącej łamania STATUTU PZW przez dwa Okręgi nie zabiera głosu....................a może to jest już ogólnie przyjetą normą w PZW . Chyba kolejny wątek związany z łamaniem Statutu PZW został zamieciony pod dywanik w ZG . Tak więc Kolega Krzysztof nie doczeka się wiążącej odpowiedzi |
||||
Krzysztof
26 lutego 2011 16:42 | |||
| Zgadza sie, ze sa to dziwne rzeczy co wiecej wyglada na to, ze okregi maja przyzwolenie na takie zapisy gdyz bez wiekszego problemu zwrot tego porozumienia, ktory w mojej ocenie jest nie zgodny ze statutem PZW i dyskryminuje innych wedkarzy !, zostal dopisany w zakladce porozumienia okregu wroclawskiego . Pomimo tego faktu jak juz pisalem oczekuje na odpowiedz Pana rzecznika PZW .Bez wzgledu na to , ze sa takze zapisy w statucie, ze to okregi ustalaja tresc porozumien to "Generalna Gubernia PZW" powinna je autoryzowac. W szczegolnosci, ze musimy placic takie kokosy za wedkowanie na bezrybiu ! Ja osobiscie za wedkowanie na trzech akwenach (Odra,Nida,Kanal Gliwicki), a prosze mi uwierzyc, ze praktycznie tylko tam wedkuje musze zaplacic 390zl ! Malo drogi ZG ? | ||||
artezjusz
27 lutego 2011 18:31 | |||
| Tyle tylko, że każde POROZUMIENIE musi być zgodne ze Statutem PZW i nie może nikogo dyskryminować. Jeżeli dyskryminuje to chyba również narusza KONSTYTUCJĘ. | ||||
Krzysztof
03 marca 2011 14:06 | |||
| Naprawde rozumie, ze Pan rzecznik PZW nie ma obowiazku odpowiadac na kazdy temat, aczkolwiek bardzo bym prosi o opinie w tej sprawie. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum