| Zasięg działania SSR | ||||
darko997
Od: 2011-03-07 Posty: 2 |
07 marca 2011 21:09 | |||
| Witam.Mam pytanie dotyczące zasięgu działaja Społecznej Straży Rybackiej a mianowicie czy będąc strażnikiem ssr moge kontrolować tylko na terenie mojego koło czy można również w innym...nie wiem jak to wygląda więc proszę o wyjaśnienie z góry dziękuje:) | ||||
|
pzwlipien Od: 2010-08-02 Posty: 50 |
07 marca 2011 21:16 | |||
| Jako że SSR powołuje Starosta, co wynika z ustawy, jednoznacznym jest że terenem działania strażnika SSR jest Terytorium Starostwa Powiatowego na którym strażnik został powołany.
Pozdrawiam |
||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
08 marca 2011 06:34 | |||
| [quote= darko997]Witam.Mam pytanie dotyczące zasięgu działaja Społecznej Straży Rybackiej a mianowicie czy będąc strażnikiem ssr moge kontrolować tylko na terenie mojego koło czy można również w innym...nie wiem jak to wygląda więc proszę o wyjaśnienie z góry dziękuje:)[/quote]
Jeżeli kolego jesteś strażnikiem SSR to nie powinieneś zadawać takiego pytania.TO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ otrzymując blachę strażnika. Wstyd! |
||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
08 marca 2011 06:52 | |||
| Żaden wstyd, bo z tymi granicami jest b. różnie i zawsze trzeba o to pytać w miejscowym starostwie, a także u komendanta miejscowej SSRyb. oraz strażników PSRyb. Chodzi o to, że na wodach granicznych powiatów storostowie zawierają porozumienia dotyczące mozliwości interwencji ,,pościgowej\'\' także na wodach sąsiednich powiatów. Jeśli takie porozumienie istnieje w danym powiecie, to ma ono liczne obwarowania i trzeba się z nimi zapoznać. | ||||
|
Krzyś Od: 2011-02-01 Posty: 184 |
08 marca 2011 12:04 | |||
|
Jeżeli kolego jesteś strażnikiem SSR to nie powinieneś zadawać takiego pytania.TO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ otrzymując blachę strażnika. Wstyd! [/quote] Kolego aqq1. Kolega Darko 997 nie stwierdził że jest strażnikiem , a nawet gdyby to żaden wstyd ważne że chce sie dowiedzieć i nie jest wstydem , że prosi o pomoc innych . Co zaś do samej odpowiedzi to Pan Antoni odpowiedział wyczerpująco . Porozumienia ale przede wszystkim Komendant . |
||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
08 marca 2011 16:01 | |||
| A czy ja powiedziałem że jest strażnikiem?Nie,założyłem tylko że jest strażnikiem.Więc jeżeli jest nim to powinien wiedzieć jaki jest obszar leżący w zakresie jego działania.Strażnikem został na piękne oczy?.Od czego ma komendanta SSR przy kole lub komendanta powiatowego SSR w swoim macierzystym okręgu.To oni powinni go poinformować na szkoleniach o obwodach rybackich będących w gestii okręgu.Powinni również poinformować o porozumieniach ze starostwami na obszarze których znajdują się obwody rybackie okręgu PZW.
Odpowiedzi na forach nie zawsze są prawdziwe i miarodajne.Za pomyłkę nie zapłaci odpowiadający tylko pytający.Objawić się to może mandatem w czasie kontroli z powody złej podpowiedzi "forumowego wszystko wiedzącego" Przykladem jest np. film z kontroli umieszczony na forum WTV gdzie komendant SSR będący w patrolu poucza wędkarza że złowione ryby przeznaczone do zabrania"wpisze sobie pan w domu"Gdzie ryby objęte limitem a przeznaczone do zabrania wpisuje się natychmiast po złowieniu a nie objęte limitem po skończonym wędkowaniu.Takich perełek na forach można znależć wiele. Przypomina mi to dawną formację ORMO.Tam też chodzili parami i pisali w raportach że delikwent "wulgarnie charczał na nich odbytnicą". |
||||
darko997
Od: 2011-03-07 Posty: 2 |
08 marca 2011 18:16 | |||
| Żeby tak rozwiać Wasze spory...nie jestem strażnikiem SSR staram się więcej dowiedzieć o niektórych sprawach związanych z ssr dziękuje za wyjaśnienie co do zasięgu działania :) Pozdrawiam | ||||
|
Radosław Działa Od: 2011-02-18 Posty: 18 |
08 marca 2011 20:10 | |||
| kolego wejdź na strone :
http://www.pzw.org.pl/ssrdzierzoniow/ w razie jakiś pytań masz dwa adresy email napisz co dokładnie chcesz wiedzieć i na pewno Ci koledzy strażnicy pomogą rozwiać twoje pytania. a co do pytania które zadałeś w/w Jako strażnik społecznej straży rybackiej możesz kontrolować tylko wody powiatu czyli nie możesz wykonywać kontroli w innym powiecie chyba że macie jakieś porozumienie z innym powiatem i pomagacie jak SSR. |
||||
|
arnie Od: 2008-09-24 Posty: 465 |
09 marca 2011 10:39 | |||
| Jest też różnica w terenie działania zależna od organu wnioskującego powołanie: są SSR powoływane przez na wniosek powiatu, użytkowników rybackich i PZW. Powiatowe działają na wodach nie tylko PZW, a powołane przez Okręg często nie mają porozumienia z GRyb by kontrolować ich wody. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum