Logowanie

Zarejestruj się

Zasięg działania SSR

Dodaj odpowiedź

Zasięg działania SSR  
  darko997

Od: 2011-03-07

07 marca 2011 21:09  
Witam.Mam pytanie dotyczące zasięgu działaja Społecznej Straży Rybackiej a mianowicie czy będąc strażnikiem ssr moge kontrolować tylko na terenie mojego koło czy można również w innym...nie wiem jak to wygląda więc proszę o wyjaśnienie z góry dziękuje:)  

pzwlipien

Od: 2010-08-02

07 marca 2011 21:16  
Jako że SSR powołuje Starosta, co wynika z ustawy, jednoznacznym jest że terenem działania strażnika SSR jest Terytorium Starostwa Powiatowego na którym strażnik został powołany.
Pozdrawiam

aqq1

Od: 2009-01-10

08 marca 2011 06:34  
[quote= darko997]Witam.Mam pytanie dotyczące zasięgu działaja Społecznej Straży Rybackiej a mianowicie czy będąc strażnikiem ssr moge kontrolować tylko na terenie mojego koło czy można również w innym...nie wiem jak to wygląda więc proszę o wyjaśnienie z góry dziękuje:)[/quote]  
 Jeżeli kolego jesteś strażnikiem SSR to nie powinieneś zadawać takiego pytania.TO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ otrzymując blachę strażnika. Wstyd!

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

08 marca 2011 06:52  
Żaden wstyd, bo z tymi granicami jest b. różnie i zawsze trzeba o to pytać w miejscowym starostwie, a także u komendanta miejscowej SSRyb. oraz strażników PSRyb. Chodzi o to, że na wodach granicznych powiatów storostowie zawierają porozumienia dotyczące mozliwości interwencji ,,pościgowej\'\' także na wodach sąsiednich powiatów. Jeśli takie porozumienie istnieje w danym powiecie, to ma ono liczne obwarowania i trzeba się z nimi zapoznać.  

Krzyś

Od: 2011-02-01

08 marca 2011 12:04  
aqq1[quote= darko997]Witam.Mam pytanie dotyczące zasięgu działaja Społecznej Straży Rybackiej a mianowicie czy będąc strażnikiem ssr moge kontrolować tylko na terenie mojego koło czy można również w innym...nie wiem jak to wygląda więc proszę o wyjaśnienie z góry dziękuje:)

Jeżeli kolego jesteś strażnikiem SSR to nie powinieneś zadawać takiego pytania.TO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ otrzymując blachę strażnika. Wstyd!
 [/quote]
Kolego aqq1. Kolega Darko 997 nie stwierdził że jest strażnikiem , a nawet gdyby to żaden wstyd ważne że chce sie dowiedzieć i nie jest wstydem , że prosi o pomoc innych . Co zaś do samej odpowiedzi to Pan Antoni odpowiedział wyczerpująco . Porozumienia ale przede wszystkim Komendant .

aqq1

Od: 2009-01-10

08 marca 2011 16:01  
A czy ja powiedziałem że jest strażnikiem?Nie,założyłem tylko że jest strażnikiem.Więc jeżeli jest nim to powinien wiedzieć jaki jest  obszar leżący w zakresie jego działania.Strażnikem został na piękne oczy?.Od czego ma komendanta SSR przy kole lub komendanta powiatowego SSR w swoim macierzystym okręgu.To oni powinni go poinformować na szkoleniach o obwodach rybackich będących w gestii okręgu.Powinni również poinformować o porozumieniach ze starostwami na obszarze których znajdują się obwody rybackie okręgu PZW.
 Odpowiedzi na forach nie zawsze są prawdziwe i miarodajne.Za pomyłkę nie zapłaci  odpowiadający tylko pytający.Objawić się to może  mandatem  w czasie kontroli z powody złej podpowiedzi "forumowego wszystko wiedzącego" 
Przykladem jest np.  film z kontroli  umieszczony na  forum WTV gdzie komendant SSR będący w patrolu poucza wędkarza że złowione ryby przeznaczone do zabrania"wpisze sobie pan w domu"Gdzie ryby objęte limitem a przeznaczone do zabrania wpisuje się natychmiast po złowieniu a nie objęte limitem po skończonym wędkowaniu.Takich perełek  na forach można znależć wiele. 
Przypomina mi to dawną formację ORMO.Tam też chodzili parami i pisali w raportach że delikwent "wulgarnie charczał na nich odbytnicą". 

darko997

Od: 2011-03-07

08 marca 2011 18:16  
Żeby tak rozwiać Wasze spory...nie jestem strażnikiem SSR staram się więcej dowiedzieć o niektórych sprawach związanych z ssr dziękuje za wyjaśnienie co do zasięgu działania :) Pozdrawiam  

Radosław Działa

Od: 2011-02-18

08 marca 2011 20:10  
kolego wejdź na strone :
http://www.pzw.org.pl/ssrdzierzoniow/
w razie jakiś pytań masz dwa adresy email napisz co dokładnie chcesz wiedzieć i na pewno Ci koledzy strażnicy pomogą rozwiać twoje pytania.
a co do pytania które zadałeś w/w 
Jako strażnik społecznej straży rybackiej możesz kontrolować tylko wody powiatu czyli nie możesz wykonywać kontroli w innym powiecie chyba że macie jakieś porozumienie z innym powiatem i pomagacie jak SSR.

arnie

Od: 2008-09-24

09 marca 2011 10:39  
Jest też różnica w terenie działania zależna od organu wnioskującego powołanie: są SSR powoływane przez na wniosek powiatu, użytkowników rybackich i PZW. Powiatowe działają na wodach nie tylko PZW, a powołane przez Okręg często nie mają porozumienia z GRyb by kontrolować ich wody.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi